Vad är…? Del 4

Vi fortsätter med reportageserien ”Vad är…?”. Tre av Tropicals danser har presenterats här på bloggen!

Nu är det dags för den sista dansen. Den passionerade pardansen: BACHATA!

Bachata kommer ursprungligen från Dominikanska Republiken och är en lugn och vacker pardans med otroligt mycket känslor!

Pardansen Bachata är otroligt populär och har tagit Sverige och också Sundsvall med storm! Många i Sundsvall tillbringar många timmar på danskurserna och tillsammans dansar vi Bachata med mycket känsla och passion! =)

 


Musiken är väldigt speciell med sina symboliska trumslag som signalerar takten. Sångerna handlar om alla känslor som finns: alltifrån hat, kärlek, svartsjuka, glädje och sorg med mera. Det finns många kända band som spelar just bachata-musik, bland annat Aventura, Toby Love, Prince Royce med flera. 

 
Prince Royce - Corazon Sin Cara är en väldigt känd låt som många känner igen! =)
 



Liksom Salsa börjar vi alltid våra bachatakurser med att värma upp på linje och går igenom grundstegen. Vi går sen ihop i par och provar att dansa tillsammans! Bachatakurserna är fyllda av många glada skratt, passion och mycket dans.

Vi hjälps alltid åt och tillsammans klarar vi turerna och dansar med liv och lust! =)

Det är svårt att inte fastna för Bachata. Har man en gång börjat dansa är det svårt att sluta. Dansen och musiken är otroligt speciell och det är svårt att förklara vad som är så härligt. Det måste upplevas! =)


Här dansar Lina & Hector Bachata! Fint va? =)

 


Nya kurser börjar onsdagen den 25 januari kl 18:00 på Kårhuset!


Jag hoppas att vi ses då och dansar tillsammans!


Stor Kram!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0