Lina bloggar: Eftersnack med Östersund!

Hej allihop!

Förra veckan hade vi i Tropical fullt upp, vi hade hyrt en minibuss och besökte flera olika ställen för att uppträda med Bachata och Salsa. Bland annat var vi i Östersund, där Carlos Lievano och Iosefina Kolovou anordnade en Latinofestival för första gången.

Jag har tagit ett snack med Iosefina för att höra vad de tyckte i efterhand =)


Iosefina Kolovou

Hur kom ni på idén att ordna en Latinofestival i Östersund?

- Vi har alltid velat ta "latino-andan" hit till kalla Östersund! Det började med Carlos Latin Partys, en Salsa Club som gjorde succé. Där spelar vi Salsa en gång i månaden, men även andra latinamerikanska musikstilar.

Med festivalen ville vi ta upp liveband till Östersund och även visa på olika traditionella danser från Latinamerika. Vi hade hört om en karnaval i Stockholm och ville göra något liknande. För att kunna genomföra idén pratade vi med eventgruppen i "Storsjöcupen", det största eventet i Östersund på hela året! Vi kom överrens om en ihopslagning av evenemangen och så startade det!


Iosefina & Carlos - Arrangörer av festivalen

- Nu efter festivalen känns det bra! Vi är nöjda eftersom det var första gången och det har varit som ett lärningsår. Nu vet vi exakt vad vi måste ändra på och förbättra i framtiden. Det absolut bästa var att se alla dans- och musikgrupperna som uppträdde, det var oslagbart!

Hur kom det sig att ni bjöd in just Tropical Sundsvall?
- Vi bjöd in Tropical Sundsvall för att vi visste vilka ni var sedan tidigare, för att vi har åkt på flera Club Bachata som ni arrangerar på Casino Cosmopol. Vi visste att ni var riktigt bra på pardanser och att uppträda med många par. Stiligt!


 
- När ni i Tropical Sundsvall uppträde var jag imponerad över att man kan ta en sån lugn dans som Bachata och göra den så spännande och stilfull! Även Salsa Showen var bra synkad med härliga somriga steg! Ni har en bra sammanhållning!

Vad är er tanke med festivalen framöver?
- Vårt mål är att eventet ska återkomma varje år i början av juli och förhoppningsvis i samband med Storsjöcupen, som har varit så hjälpsamma. Nästa år hoppas vi på att bli större och bättre. Vi vill också få se samma grupper på scenen, minst!


Tropical Sundsvall tackar Östersund Latin Festival och alla arrangörer för en otroligt trevlig dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0