Bachata på Dragons basketmatch!

Ikväll har Sundsvall Dragons spelat en basketmatch mot Jämtland. I pausen uppträdde Lina och Hector och visade Bachata! Flera från Tropical Sundsvall var där för att se matchen men framförallt se Lina och Hector dansa!


Lina och Hector








Flera från Tropical Sundsvall som var där för att se basketen och Lina och Hectors uppträdande.



Här kommer videon!






Efter uppträdandet satt jag och pratade en stund med Lina. Jag frågade henne om de hade tränat mycket inför uppträdandet? "Nej, vi gick bara in och körde", sa Lina. Så jobbar proffs! =)




Har haft en finfin kväll!



Lugnet efter stormen!

Nu börjar alla slappna av efter den makalösa showen som bjöds i lördags. Tänkte tipsa om en jättefin recension skriven av Mingla om ettårs-firandet! Läs den här! :)

För er som inte kunde närvara i lördags kommer här hela showen i form av film i stället! Sätt er tillbaka och njut :)


 

 


3h Salsa - ett rent söndagsnöje!

Jag kom precis hem från 3h Salsa! Vilken energi och glädje dansen ger! Det är helt otroligt obeskrivligt!

Innan dansen var jag väldigt trött. Det har inte blivit många timmar sömn de senaste dygnen men jag tänkte innan dansen att "jag går dit iaf!". Självklart kunde jag inte hålla mig ifrån att dansa utan hoppade in och dansade i 3h! Är jag på kursen så går det inte att sitta och titta på! Jag bara måste dansa! =) Det är ju så kul! På nybörjarnivå övade vi in steg och turer. I pausen mellan nybörjare och avancerad bjöds det på tårta för att fira Tropical Sundsvalls 1-års dag. På avancerad nivå fick vi lära oss en ny tur! Den såg väldigt svår utan från början men vi tog lite i taget och satte den till slut! =)


Den otroligt fina tårtan!!!


Nu är jag inte det minsta trött utan har massor av energi och glädje i mig. Tack vare dansen, alla härliga kursdeltagare och framförallt av Lina och Hector! Bättre instruktörer går inte att få! De lär ut mycket pedagogiskt och har massor med tålamod!


Tusen tack för en kanonkväll fylld av Salsa!


Nu tycker jag att vi laddar inför morgondagen! Då vankas det Basketmatch och i pausen ska Lina och Hector uppträda! Vi ses där och visar basketfansen vad Bachata är och hejar fram Lina och Hector!! =) Det ska bli riktigt kul!


Just det, en uppdatering kring videon från gårdagens show: den kommer inom kort. Just nu har jag lite problem att ladda upp den men jag lovar er, den kommer! =)


På återseende!


Dagen efter 1 års dagen!

Vilken kväll det var igår hörrni! Det var helt magnifikt! En av de bästa Club Bachata på mycket länge, jag dansade otroligt mycket och hade riktigt roligt! Jag pratade med Lina som berättade att ca 200 personer kom till First Hotel igår för att vara med på Club Bachata! Hur kul är inte det? =)

Showen då! Ja, vilken show de bjöd på! Otroligt bra, proffsigt och riktigt roligt att se! Kvällen var verkligen helt outstanding! Flera gäster från Stockholm och övriga landet!

Jag känner att jag har svårt att hitta orden för att beskriva kvällen som var så himla bra! Vilket 1 års firande! =) Det var verkligen toppen igår! Bjuder er på lite bilder!



Showgruppen!


Lina och Hector efter showen!


Jag tog inte särskilt många bilder igår, därför blir det inte så många här på bloggen. Fler bilder kommer med all säkerhet att läggas upp i Tropical Sundsvalls facebookgrupp av de ansvariga fotograferna för Tropical Sundsvall. Jag vet också att många tog kort och de kommer säkert läggas upp på facebook!

Jag filmade hela showen och kommer lägga upp filmen så ni kan se den om och om igen!=) Filmen kommer finnas här på bloggen, i facebookgruppen och på youtube! Håll utkik! 

mingla.nu var även där för att göra reportage och ta kort. Korten kan ni se redan nu på www.mingla.nu klicka er vidare till mingelbilderna! Reportaget kommer att komma upp under dagen som jag förstod det! =)

Tack för en fantastisk kväll igår allihopa! Jag hoppas att ni hade det lika roligt som jag hade! Det var verkligen en minnesvärd kväll! =)




Idag fyller Tropical Sundsvall 1 år!

Idag är det dags. Som jag har längtat! Det känns tydligt att förväntningarna och spänningarna ligger i luften! Anar jag lite nerver hos er som ska dansa i showen? =) Ikväll smäller det! Kl 21:00 öppnar Club Bachata på First Hotel. Den senaste musiken inom Bachata, Salsa, Merengue och Reggaeton kommer spelas och framförallt kommer det att bjudas på en grym show! Den vill ni inte missa!

Kom till First Hotel ikväll och fira Tropical Sundsvalls 1 års dag! Stämningen kommer vara på topp! Som den alltid är på Club Bachata!


Jag är grymt förväntansfull och ser verkligen fram emot kvällen! Det här kommer verkligen bli en minnesvärd kväll! Ni vill inte missa detta!


Vi ses kl 21:00 på First Hotel! =)






Jag bjuder er även på en av mina absoluta favoritlåtar! En bachatalåt såklart =)

 


Så, häng upp klänningen, ta fram finskjortan, putsa skorna och gör er riktigt festsnygga ikväll! =) Vi ses!



Lina och Hector ska dansa på Dragons match på måndag den 28 februari!




På måndag den 28 Februari är det Basketmatch här i Sundsvall. Basket är en stor sport här vilket lockar många supportrar och tittare.

På måndag möter Dragons Jämtland. En match som sänds i TV10. I pausen kommer Lina och Hector visa publiken vad dans och Tropical Sundsvall är med en härlig uppvisning i Bachata! Jag tycker att det känns väldigt roligt att Tropical Sundsvall kommer vara där och att Lina och Hector kommer att dansa.

Tropical Sundsvall har fått 100 biljetter av Dragons och många kursdeltagare från Tropical kommer självklart vara där för att följa den spännande basketmatchen och framförallt se Lina och Hector dansa! Det kommer bli en härlig kväll fylld av basket och dans! =) En härlig kombination!

Vi ses på måndag i Sundsvalls Sporthall! Matchen börjar kl 19:04.



Tävlingen är avslutad - vinnaren är utsedd!

Ikväll avslutades tävlingen. Många har engagerat sig i tävlingen och Lina har fått väldigt många svar. Det är väldigt roligt! =)

Rätt svar: Tropical Sundsvall anordnade sin fest på Barista under Gatufesten 2010.

Av de som svarade rätt lottade vi ut priset som är en fri entré till lördagens Club Bachata. Vi har nu dragit vinnaren och det är: Cecilia Rundqvist!

Stort Grattis!!!



Nu är det bara två dagar kvar till Club Bachata! Nu laddar vi upp och vi ses på lördag på First Hotel kl 21. Det kommer bli en kväll ni inte vill missa!

Videobloggning från Bachatan

Ikväll har jag dansat 3h Bachata. Min absoluta favoritdans! Det vet ni vid det här laget. Så otroligt och obeskrivligt roligt! Först dans på nybörjarnivå och sen på medel/avancerad.

I pausen mellan nybörjare och avancerad passade jag på att videoblogga lite! Här får ni träffa flera av Tropicals dansare och självklart var jag tvungen att ta pulsen på dem inför helgen. Ni har väl inte glömt vad som händer i helgen?

Då firar Tropical Sundsvall 1 år, det firas med Club Bachata på First Hotel och det börjar kl 21. Kvällen kommer vara fylld med latinamerikansk dans och den senaste musiken inom Bachata, Salsa, Merengue och Reggaeton men framförallt kommer det bjudas på en storslagen Show där flera av Tropicals kursdeltagare kommer dansa Bachata, Salsa, Merengue och Reaggeton. Det kommer bli en kväll ni inte får missa!

Det har verkligen varit en toppenkväll! Nu laddar vi inför lördagen! Jag är riktigt peppad och förväntansfull!


Hector medverkar i Kubansk dokumentär!

Youtube är fullt av spännande klipp!

Här kan ni se en trailer från en film som Hector medverkar i! Filmen är en dokumentär som handlar om salsans svarta rötter och hur salsan har växt fram. Filmen är helt ny och kom ut nu i januari 2011. Filmen är gjord på Kuba, men finns med engelsk undertext. I trailern ser ni Hector i minut 1:44 & 2:25.



Jag pratade med Lina igår som hade som förslag att alla som vill kan ses och ha filmkväll någon dag, då kan vi se på filmen och vi lär oss mer historia om salsan och hur dansare och musiker föds på Kuba. =)

Skriv gärna i kommentarsfältet om vad ni tycker om idén.




Jag tycker det här är jättespännande! Det känns otroligt intressant att lära sig mer och faktiskt se Hector i filmklippet. Det känns stort att få ha Hector som instruktör!



Fika med oss på Tropical !

Så här ser det ut när vi har rast på kurserna, tropical dans och tropical frukt... ; )

Fika

Stort tack till Agneta och Lars som ofta bjuder oss på detta !

 Huseyin

TÄVLING!

Tävla och vinn en fri entré till Club Bachata, lördagen den 26/2! Du vill väl inte missa Club Bachatas 1-års firande med massor av överraskningar? Svara rätt på frågan här nedan och ha chansen att vara med på en toppenkväll med gratis entré.

Var anordnades Salsa Gatufesten 2010 av Tropical Sundsvall?
1. First Hotel
2. Kårhuset
3. Barista
4. Stadshuset

Svara på frågan genom att skicka ett privat meddelande till Lina Törnqvist på facebook, eller maila till: [email protected]

Vi behöver ditt svar senast den 24 februari! Av de som svarar rätt lottar vi ut en vinnare!

Lycka till!


1, 2, 3, Man-tera!

Tråkigt nog kunde jag inte vara med på kvällens kurs, men jag kunde ändå inte låta bli att åka förbi och kika en liten stund. Min 5-åriga systerdotter följde med och kunde inte stå still när musiken satte igång. :) Efter att ha iakttagit Lina och lyssnat på Hector några minuter for vi hem. Hon dansade hela vägen till bilen, bad att få höra "dans-sången" när vi kom hem och skuttar nu runt och säger: 1, 2, 3, Man-tera! 1, 2, 3, Man-tera!

Egentligen så är det ju "markera" Hector säger, men det spelar ju inte så stor roll. Tänk att dansen och musiken verkligen tilltalar alla! Hur ska jag få detta yrväder att somna ikväll? Hon vill ju bara dansa.. :)


Är dans med Tropical något för dig?

Vilka är det egentligen som redan är med och dansar och vilka skulle dansen passa för? Svaret är alla! :)
Med de olika dansstilarna som Tropical erbjuder finns det verkligen någonting för alla. Gammal som ung, kille som tjej. Oavsett om du är van dansare eller aldrig tagit ett danssteg i hela ditt liv garanterar jag att du kommer att hitta någon eller några danser som passar dig perfekt!

Är du ute efter en dans som ger dig mycket träning och kondition är Cubamixen perfekt! Det är nästan som ett aerobicspass fast med grunden i olika danser som till exempel Salsa, Raggeaton, Bachata eller Afroamerikanskt. På ett sådant pass lovar jag att du får röra dig massor och känna att du tränat! :)

Salsan och Bachatan är ju båda pardanser där du lär dig massa olika fina turer i lagom takt. Du tränar upp teknik, vighet, styrka och balans utan att märka det! Dessutom är det en riktig peppning för självförtroendet när du inser hur mycket du lärt dig och hur vackert du kan dansa! :)

En stor del av dansen handlar ju faktiskt om att träffa andra människor, lära sig något nytt och framför allt ha jätteroligt! :) Kom och prova ni med! De flesta som kommer till lokalerna bestämmer sig för att fortsätta bara efter några danssteg.

För mer information om danserna, tider, lokal och pris, kolla Tropical Sundsvalls hemsida: http://tropicalsundsvall.se/


Hej alla glada dansmänniskor!

Jag tänkte börja med att presentera mig lite. Emmelie heter jag och har snart dansat två kursblock med Tropical. Jag dansar framför allt Bachata, men dyker ibland upp på Salsan och Cubamix också. Helst skulle jag dansa varje dag men på grund av tidsbrist har jag inte kunnat! :)

Nästa kursblock kommer jag ge gärnet på alla mina favoritdanser!

Idag är det måndag, och måndag innebär Reggaeton. Jag har provat dansen och den är jätterolig med massor av energi och power, ännu en dans jag tänker börja med nästa kursblock. Under veckan kommer jag att intervjua Hector och Lina lite, så att alla ni får lära känna våra underbara dansinstruktörer! :)


3h Salsa - ett riktigt söndagsnöje!

Söndagskvällen börjar lida mot sitt slut. Ikväll har jag dansat Salsa. Söndagar, det är Salsa för mig! =) Ikväll var jag med på nästan hela nybörjarpasset och hela passet på medel/avancerad nivå. Det var riktigt roligt ikväll, som det alltid är på dansen!

Jag är så glad att jag börjar uppskatta Salsan mer och mer. Salsan har alltid funnits där men alltid hamnat lite i bakgrunden av Bachatan som verkligen är min favoritdans. Men nu så börjar min dansglädje för salsan verkligen komma fram allt mer och mer. Salsa är så otroligt roligt! =)

Ibland är det svårt att förklara hur roligt det verkligen är med dansen. Orden räcker inte till och dansglädjen är svår att förklara. För att förstå dansglädjen måste den upplevas! Därför är det extra roligt att fler och fler kommer och dansar och får uppleva dansglädjen. Jag har sagt det förut men det tåls att sägas igen: Sundsvall håller på att bli en riktig dans-stad! =)

Nu, efter 3h dans, har jag massor med energi! Dansen är verkligen en kanonbra träningsform som också är jätterolig. Det är inte jobbigt för vi har så roligt. Jag skulle kunna dansa i flera timmar till! =)


Bjuder på en riktigt bra salsalåt!




Nu är min bloggvecka över. Imorgon och kommande vecka kommer Tropicals nya bloggare, Emmelie, att bjuda er på massor av rolig läsning! =)


På återseende!


Det händer grejer...

Onsdagen känns som väldigt lång tid tillbaka. Ändå är det bara några dagar sen som vi dansade Bachata! Nåväl, idag är det Salsa! Jag längtar väldigt mycket! =)

Jag gillar verkligen dansdagarnas upplägg. Tisdagar är det Cubamix, onsdagar bachata och söndagar salsa. Det betyder att det blir ganska intensivt i början av veckan, sen blir det en kort paus och sen är man riktigt peppad för salsan! Det är ju kanonbra! =)

Men, något som jag verkligen verkligen verkligen ser fram emot är Club Bachata! Den 26 Februari är det Club Bachata på First Hotel. Då firar vi att Tropical Sundsvall fyller 1 år. På Club Bachata den 26 Februari kommer det bli väldigt mycket dans och det kommer bjudas på en stor show! Missa inte det!!! Det kommer verkligen bli en kväll att minnas.

                           


3h bachata - en riktig toppenkväll!!!

Jag har precis kommit hem från en obeskrivligt rolig kväll! Efter en kväll fylld av Bachata är jag alltid fylld av energi och så otroligt glad! Bachata blir bara en större del av mitt liv hela tiden och jag älskar varje sekund!

Vi startade klockan 18 och vi hade väldigt roligt på nybörjarnivån där alla lärde sig "tangosteget" otroligt fort! Det gick så bra och alla verkade uppskatta och leva sig in i den fantastiska dansen från Dominikanska Republiken.  =)

Kl 19:45 började Bachata på medel/avancerad nivå. Vi fick lära oss en ny tur. Och vilken tur sen!

När Lina och Hector visade turen trodde jag först att de skojade. "Kommer jag att klara den här turen? Det ser ju jättesvårt ut!" var min första tanke. Lina och Hector lugnade oss och sa att vi kommer öva på den här turen minst två gånger och att det kan bli svårt att klara den på ett enda kurstillfälle Turen bestod av väldigt många och framförallt snabba stegkombinationer. Hur skulle detta gå? Men jag behövde inte vara orolig. Vi delade upp oss, killarna med Hector och vi tjejer med Lina. Lina visade stegen för oss tjejer, några i taget för att senare lägga på alla stegen, som vi lärde oss tillsammans. Hector visade killarna vilka steg de skulle ta.

När våra instruktörer tyckte att vi kunde stegen provade vi dem i par, om och om igen. Och till slut, vi satte turen! På ett kurstillfälle! Jag trodde inte det var sant när jag verkligen lyckades! Men det gick jättebra!

Vi fick otroligt mycket beröm men jag är helt övertygad om att det aldrig hade gått så bra om vi inte hade haft Hector och Lina som våra instruktörer. De är så himla bra på att lära ut, allt är så otroligt pedagogiskt upplagt där vi lär oss steg för steg och de har ett grymt tålamod med oss alla.


Stort Tack till Lina och Hector för att ni lär oss grymma Bachatasteg och får oss att utvecklas som dansare! 
    






Bästa kvällen på hela veckan!

Äntligen är det onsdag! En hel vecka sen sist (såklart!). Men en vecka är galet lång tid, speciellt när man längtar efter något. Som jag har längtat efter att det ska bli onsdagkväll! Onsdag betyder Bachata! Min absoluta favoritdans! =)

Kl 18:00 ikväll kör vi! Vi ses väl där?! =) Eftermiddagen spenderar jag med att lyssna på bachatamusik och längta ännu mer.

Vilken bachatamusik jag lyssnar på? Självklart ska ni få ett litet smakprov! =)


Toke D Keda Lamento boliviano promo toke de keda toque


Prince Royce - Corazon Sin Cara



Daniel Santacruz - Alíviame



Vi ses ikväll! =)


Tropical Sundsvall på Mittuniversitetet under Hälsans Dag

Idag hoppar jag in i Isabels blogg-vecka och gästar lite. =)

Idag anordnade Mittuniversitetet Hälsans dag. Tropical Sundsvall var där. Lina och Hector hade uppvisning i Bachata och Salsa i N-huset.
Uppträdandet i Bachata och Salsa var riktigt bra och jag tror Lina och Hector var väldigt nöjda.


Uppträdandet i Bachata!



Uppträdandet i Salsa!


Efter lunch anordnade Tropical Sundsvall en Workshop där Lina och Hector visade bachata. Ungefär 15 personer kom för att prova på den härliga dansen från Dominikanska Republiken! Jag tycker det är så himla roligt att fler och fler börjar dansa och får uppleva den härliga dansglädjen! Det känns som att Sundsvall håller på att bli en riktig dans-stad! =)


Lina och Hector precis efter uppträdandet!


En riktigt bra dag!!!


Som att dansa på moln, typ

Dansskor kan ju tyckas onödigt, men det är det inte. Faktum är att provar du en gång ett par dansskor så vill du aldrig använda något annat. Lätt, smidigt, snurrvänligt. Som att dansa på moln. Jag lovar.









RSS 2.0