Musiktips i sommarvärmen! =)

Hej på er dansvänner! =)

Nu när det äntligen är fredag och solen skiner så tänkte jag passa på att tipsa om härlig salsa-, bachata- och reggaetonmusik! =)

















Hoppas att ni gillar dessa låtar lika mycket som jag gör! =)


Stor Kram!


Information om höstens kurser!

ÄNTLIGEN är höstens kurser färdigplanerade! =) Ett nytt event på facebook har skapats, ni har väl klickat i att ni kommer? =) 
Höstens kurser börjar måndagen den 12 September! 
All info finns där och på hemsidan men självklart tänkte jag ge er all info ni behöver! Det här är höstens utbud av kurser och alternativ! =)



Bachata
Pardansen från Dominikanska Republiken som har tagit världen med storm! Med sin härliga musik, passion, svängande höfter och känsla, har Bachata blivit en av de mest attraktiva och populära danserna just nu!

Salsa
Den sensuella, glada och fartfyllda pardansen som kommer från Kuba. Med sin exotiska musik, svängande höfter och spontanitet, fylls du alltid med energi och glädje!

Cubamix
Passet för dig som vill träna och som älskar den heta Karibiska musiken! Det är ett svettigt dansaerobics-pass som förbättrar din kondition, smidighet, balans och koordination!

Reggaeton
Den tuffa och sensuella solodansen som har blivit väldigt populär världen över, speciellt på många nattklubbar. Reggaeton har attityd, är flörtig och energigivande!


4 danser! Vilka ska man välja? Svårt! Allt verkar ju så himla roligt! Snart kommer det inte vara svårt att välja. Tropical Sundsvall anordnar PROVA-PÅ-VECKA den 12-18 september. Kom då och prova våra danser helt gratis! Då kan du själv prova och känna efter vilka danser som passar just dig! Bra va? =)
Det bjuds även på kaffe och hembakat fikabröd efter varje pass.



Våra priser per kursomgång:

400 kr för studenter
500 kr för övriga


DROP-IN: 80 kr

Rabatterbjudande till dig som vill gå flera kurser/nivåer hos oss: 

2 kurser: 600 kr för studenter / 800 kr för övriga
3 kurser: 800 kr för studenter / 1000 kr för övriga
4 kurser: 1050 kr för studenter / 1300 kr för övriga

Betalning görs kontant vid första kurstillfället (gäller ej under prova-på-veckan).


 

Som vanligt har Sara gjort kanonsnygga affischer inför höstens kurser!



Nu har ni all info! Visst ses vi i höst?! =)
Jag håller er uppdaterade här i bloggen om all info som ni behöver! Det lovar jag er!


Stor kram!


Vem gör Tropicals affischer?

Hej på er kära dansvänner.

Lina har nu presenterat mig som sin högra hand. Vem är det då som gör alla affischer? Jag tar då tillfället i akt att presentera Tropicals duktiga grafiker – Sara!



Sara har dansat sen oktober 2010 då hon började dansa Bachata. När nästa kursblock drog igång började Sara även att dansa Salsa. Sara älskar dansen och dansar så ofta hon kan! Sara har gått den 3 åriga utbildningen Grafisk Design och Kommunikation på Mittuniversitetet där hon tog examen i Juni 2011.

Sara har gjort affischer för Tropical Sundsvall sen december 2010. Det är Sara som gör samtliga affischer för Tropicals danskurser och även affischerna för Club Bachata. Sara har en enorm kunskap, stor kreativitet och en konstnärlig ådra som verkligen sätter en speciell prägel och som utmärker Tropicals affischer.

Tropicals affischer består alltid av bilder som Sara själv har fotat. Första gången Sara fotade Lina och Hector var i december 2010. De första affischerna som Sara skapade kom till årsskiftet för 2011 när vårens danskurser började.

Varför fotar då Sara till affischerna?
- Tanken var att fånga den personliga och varma känslan som finns hos Tropical. Och självklart att fånga dansglädjen. Eftersom det är Lina och Hector som är Tropical så var det givet att jag skulle ha en bild på dem. Sen använder jag bara glada och varma färger och försöker att ta bilder med mycket rörelse för att man snabbt ska förstå vad det hela handlar om, säger Sara.

Vad är det roligaste med att göra affischer för Tropical?
- Det roligaste med att göra affischerna är att fota! Det blir så många bra bilder och man vill egentligen använda alla på samma gång!



Idag bor Sara i Stockholm där hon arbetar och ansvarar för layouten för ungdomstidningen Frida.


Jag tycker att det är alltid väldigt spännande att se när affischerna för nya kurser eller inför Club Bachata kommer! Sara levererar alltid snygga affischer som utmärker sig på grund av sin kreativa ådra och proffsiga utformning!

Tack Sara för att du alltid gör så fina affischer! =)





Att dansa = en livsstil!

Hej på er dansvänner!

Nu när sommaren är här anordnas det danstillställningar överallt i Sverige. Att dansa har verkligen blivit hett! Visst är det kul? =) Det är inte bara latinodanser som dansas utan jag har läst många reportage kring flera sorters danser och olika tillställningar runt om i landet! =)

Den här sommaren har bland annat salsa dansats mitt i Kungsträdgården i Stockholm, dansbandsveckan i Malung pågår just nu, i Roslagsbyn Härräng anordnas världens största dansläger för lindy hop, boogie woogie, balboa och stepp. Salsaklubbar håller öppet överallt i Sveriges storstäder, bara för att nämna några alternativ.

När jag har varit ute och dansat, både i Sundsvall och i Stockholm har jag upplevt en otrolig glädje och gemenskap. Trots att man inte alls känner folk man träffar på olika danstillställningar blir man snabbt vänner och tillsammans gör man kvällen otroligt rolig och minnesvärd!

Under sommaren har jag träffat många dansare, inte bara salsadansare utan även buggentusiaster och dansbandsälskare. Alla dessa människor uttrycker samma åsikt!
Dans är inte bara en hobby - det är en livsstil!

Det håller jag verkligen med om! Jag kan idag inte tänka mig ett liv utan dans! Dansglädjen går inte att förklara utan måste upplevas! Jag försöker ofta berätta för vänner och bekanta vad som är så roligt med dansen men det är svårt att finna orden. Dansen är inte bara "kul", det är så mycket mer, det är en livsstil!

Dansen ger så mycket tillbaka i form av glädje, motion, nya vänner och som sagt, en ny livsstil!


Vill Du börja dansa i höst? Du har ingenting att förlora och jag kan garantera, har man en gång börjat dansa, då går det inte att sluta! =)

Vi drar igång med nya kurser i höst. Besök vår hemsida: www.tropicalsundsvall.se för mer information!



Som avslutning tänker jag bjuda på härliga bilder där dansglädjen verkligen lyser!


Jag dansar med Asfand, det är fullt med dansglada människor på våra kurser vilket gör att det lätt blir trångt. Här råkar vi krocka med dansparet bredvid oss! =)


Gapskratt under Club Bachata på Casino Cosmopol är inte ovanligt! =)


Även stora leenden och massor av dans syns hela tiden under dansen!




På återseende!


Lina bloggar: Hemligt projekt på G!

Hallå!

Här är jag och Ida på väg till ett möte hos ett företag här i Sundsvall. Vi håller på med ett litet hemligt projekt som ska bli väldigt kul att få presentera för er sedan! Idag har vi bollat vår idé med företaget och jag tror att det kommer att bli grymt bra.

Ska bli superkul att se resultatet senare i sommar! Det blir i alla fall väldigt personligt, och ännu ett steg i att visa Tropical Sundsvall utåt.

Nu ska vi rusa iväg på lite andra ärenden som ska fixas. Full fart framåt! =)




Lina bloggar: Effektivt planeringsmöte!

Idag hade jag och Ida ett mysigt planeringsmöte hemma hos henne. Vi hade väldigt mycket att prata om, eftersom höstens kursstart smått börjar närma sig (vilket betyder nya utmaningar och roliga events!).

På dagens planering stod:

-  Redaktionell planering av bloggen

-  Hemsideuppdateringar

-  Mediekontakter

-  Svara på olika bokningsförfrågningar

-  Trycksaker

-  Avstämning med samarbetspartners

-  Plus vårt hemliga projekt! =)


Hector håller också på att arbeta på massa saker inför hösten till kurserna. Det är så himla kul att driva Tropical Sundsvall med detta superteam (plus alla er andra som hjälper till runtom)! Jag är så glad!


Bachatalåtar! =)

Hej på er!

Lyssnar ni något på bachatamusik nu under sommaruppehållet? Jag lyssnar på bachatamusik nästan hela tiden och tänkte såklart tipsa om mina favoritlåtar som ofta spelas hemma hos mig! =)














Hoppas att ni gillar de här låtarna lika mycket som jag gör! =)

Stor kram!



Hector bloggar!

Hej dansfamiljen!

Hoppas att ni har haft en bra sommar! Nu är det längesedan vi sågs och jag saknar er jättemycket.

Nu börjar hösten sakta men säkert närma sig, och det innebär att våra danskurser snart startar igen!! Jag och hela Tropical Sundsvall hoppas att ni alla kommer på vår "prova-på-vecka" som drar igång den 12 september.

Det blir verkligen en rolig vecka fylld av dans, skratt, härliga ögonblick och fika. Efter varje pass bjuder vi på hembakat fikabröd, så alla kan stanna kvar ett tag och prata, dela med sig av roliga sommarminnen och välkomnma nya medlemmar till föreningen. Det kommer att bli kul!

Vi erbjuder mycket roliga saker i höst, så tveka inte att komma och göra oss sällskap (du kommer att ångra dig när du hör alla prata sedan om hur roliga kurserna var)!

Vi ses snart igen,

Kramar
Hector



Lina bloggar: Lambada får eget tema på Cubamixen!

Hallå där!

 

Många av er minns säkert vilken Lambadafeber som intog Europa under 80-talet? Den brasilianska dansen blev världskänd under en sommar, och än idag är Kaomas hit riktigt, riktigt bra!!

 

Nu har Lambadan åter igen slagit igenom och blivit väldigt populär! Det vill vi i Tropical ta vara på, och därför kommer vi att lansera Lambada som höstens nya tema på Cubamix!! Roligt, eller hur?

 

Hector provade nya ”Lambada-passet” på mig för att se hur det fungerar =)

 

Jag säger bara en sak: Vi kommer att svettas hur mycket som helst!! Haha! Stegen är inte alls svåra, och musiken är grymt härlig, så det blir ett roligt pass!

 

Låt svetten lacka i höst med Cubamix! Garanterat bästa träningspasset i Sundsvall (glöm Zumba och alla gym!) Tisdagar kl. 19:45-20:45. Ses där!



Jag bjuder er på Don Omars sommarhit, den ”nyare” versionen av Lambada!! =)





Club Bachatas grymma drinkar!

När det är Club Bachata finns det även en Club Bachata-drink att beställa i baren! Det har ni väl inte missat?! =)

Det är en ny drink vid varje Club Bachata, noga utvald och framtagen just för den speciella Club Bachata-kvällen! Självklart var det en ny, god och läskande drink även den 9 Juli!

Såhär har drinkarna sett ut....






I lördags var drinken blå. Blå som havet och blå som himlen! Den var väldigt god!




Jag tycker det är jätteroligt att Club Bachata har en egen drink som är speciellt framtagen för just en specifik kväll! =)

Vad det blir för drink nästa gång? Jag har ingen aning! Det enda jag vet är att den kommer vara väldigt god - precis som de tidigare drinkarna! =)


På återseende och stor kram!




Lina bloggar: Eftersnack med La Unión!

I lördags hade Club Bachata den första livespelningen i Tropical Sundsvalls historia. Vi är väldigt nöjda med konserten och stolta över att kunna erbjuda er något utöver det vanliga! Att så många stödjer oss varje månad och kommer till Casino Cosmopol, möjliggör att vi kan utöka och sakta men säkert göra Club Bachata ännu större =)



Vi pratade med artisten Frank Beliser efter hans spelning på Club Bachata i lördags;

Vilket var ditt intryck av Club Bachata?
Mitt intryck av Club Bachata var positivt och det bästa på alla sätt och vis, ni har en väldigt trevlig stämning och klubben är dessutom mycket elegant!

Vad tyckte du om att spela hos oss?
Att spela för publiken i Sundsvall var en fin upplevelse, speciellt när publiken dansade, sjöng med och gav oss energi, trots att vi är en grupp som de aldrig hade sett. Det var verkligen imponerande!

Vad har du för tankar nu efter spelningen?
Efter att ha spelat för en sådan bra publik som hos er, och dessutom i en sådan fin lokal, vill vi självklart komma tillbaka till er! Nästa gång ska vi spela ännu mer intensivt och vi kommer med fler Bachatalåtar.

Vad händer för bandet framöver?
Just nu är La Union i en slags uppstart, och vi kämpar hårt med att ta bandet framåt och skapa mer kännedom hos folk. Idag är det ganska svårt att slå igenom som musikgrupp, men med min erfarenhet så har vår grupp en bra kvalité på musiken och i juli har vi flera konserter inbokade.

Innan Club Bachata spelade vi i Serbien, och nu väntar Danmark den 15 juli. Sedan har vi även spelningar i Malmö och i Stockholm på olika klubbar. Det ser vi fram emot!


Middagen på Casino Cosmopol!

Hej på er! =)

Visst var det en härlig kväll i lördags? Som jag skrev i tidigare inlägg serverades det en karibisk middag innan festen på Casino Cosmopol och vi var ett gäng som åt en jättegod trerätters middag. Casinot hade dukat jättefint med tre bord på dansgolvet. Jag var med och njöt av middagen och passade självklart på att fota en hel del också! =)
Jag tänkte berätta lite mer om middagen för er som inte var på den och ni som var på middagen kan glatt minnas tillbaka! =)

Till förrätt fick vi en jättegod fetaost sallad.





Till varmrätt/huvudrätt fick vi Pata Negra Karre, med mojo rojo och papas bravas. Det var alltså en fin bit karré, potatis med mojo rojo sås och en annan sås. Det var jättegott och det var lite studs i det, som man säger. Det gillade jag verkligen då jag är svag för lite starkare mat! Supergott!





Till efterätt trodde jag att det skulle serveras kaffe och någon liten kaka. Men här blev jag glatt överraskad när vi blev serverad äppelkaka med grädde! =)




Visst ser det gott ut? =) Jag kan försäkra er om att det var jättegott!

Vilka var då med på middagen? Vem som helst fick anmäla sig och det gjorde man till Casinot. Vi blev ett gäng som tillsammans åt middagen och hade jättetrevligt! =)












Tack till Casino Cosmopol och Tack till alla som var med på middagen! =)


Stor Kram


Dagen efter Club Bachata!

Hej kära dansvänner!

Har ni hämtat er från gårdagen? =) Vilken härlig kväll det var!

För flera började kvällen med en middag på Casinot. En middag som var väldigt trevlig och mycket uppskattad! Festen började kl 21 och allt eftersom kom fler dansglada människor och tillsammans fyllde vi dansgolvet. Kvällen stora höjdpunkt var såklart bandet La Unión som hade rest hit för att spela för oss! =)














Jag hade jättekul igår och dansade väldigt mycket. Trots att det var högsommarvärme ute igår fick jag gå ut för att svalka mig. Tropisk värme och karibisk hetta har vi alltid på våra Club Bachata, visst är det härligt? =)

Gårdagen var en riktig kanonkväll där vi tillsammans gjorde Club Bachata den 9 Juli otroligt minnesvärd!



Tack till alla som kom igår!

Stor kram!


Lina bloggar: Uppdatering inför ikväll!

Härlig lördag!


Nu har äntligen bandet La Unión kommit till Sundsvall! Hector och jag hämtade upp dem på tågstationen och sedan bar det av till Casino Cosmopol för soundcheck och riggning av tekniken inför ikväll. Där mötte vi upp vår ljud- och ljustekniker som hjälpte oss med förberedelserna.





Nu är det mesta fixat inför festen, så nu längtar vi tills ikväll. Nu väntar fika sedan ska vi ladda inför ikväll. Det ska bli så himla roligt! Bandet var dessutom riktigt imponerade av vår fina lokal!


Vi ses på middagen kl. 19.00 =)
//Lina



Nedräkningen börjar...

Hej kära dansvänner!

Snart är det dags, snart är det Club Bachata! Som jag längtar! Nu börjar jag bli riktigt laddad!

Ni kommer väl på middagen som börjar kl 19:00 på Casino Cosmopol? Det kommer bli en fantastisk två-rätters karbisk middag.

Kvällens meny kommer se ut såhär:

Förrätt:
Fetaostsallad med vitlöksbröd

Varmrätt:
Pata Negra Karre, med mojo rojo och papas bravas

Kaffe och kaka serveras efter maten

Pris: 250 kr/person

Visst vattnas det i munnen? =)

Obs! Alla måste själva ringa till Casino Cosmopol och boka in sig för middagen. Detta för att de ska veta hur många vi blir totalt. Bokningen görs på nummer 060-14 11 50.

Festen börjar kl 21-02


Bjuder såklart på en riktigt bra bachatalåt! =)



Vi ses på lördag! Klackarna i taket! =)


Stor kram!


Lina bloggar: Dans-abstinens!

Hej på er!

Nu längtar jag verkligen tills kurserna startar igång igen så vi får dansa!! Vet inte hur ni känner, men nu har vi varit utan dansen länge känns det som? Som tur är har jag massor med saker att pyssla med som hör till Tropical och föreningen =)

Det blir knappt någon semester för mig i sommar, men det gör ingenting. Jag tycker om att ha mycket saker att göra, och att arbeta med dansen är bland det roligaste som finns! Förutom annat heltidsjobb är jag mitt uppe i planeringen av ett stort projekt som kommer att synas senare i augusti/september, som kommer att göra stor skillnad i Tropicals vardag. Jag längtar tills att få berätta för er, men måste hålla på det ett tag till! =)

Det kommer även några andra roliga nyheter till hösten, som inte direkt hör till just dansen men som blir roliga komplement runtom. Nu är jag i mitt esse!

Ha det så bra i sommarvärmen!


Halvårskrönika!

Vid årsskiften kan man läsa årskrönikor i många nyhetsmedium där en reporter sammanfattar året som har gått! Här på Tropical händer det så mycket att vi istället skapar en halvårskrönika! Sen är det faktiskt så att dansbloggen fyller 6 månader! Därför blir det nu en halvårskrönika där jag kommer sammanfatta halvåret som har gått, en månad i taget! Jag kommer även att publicera en bild som jag tycker symboliserar den valda månaden!

Håll till godo!


Januari:
Vi startade 2011 med att starta dansbloggen. Ett projekt vi länge har funderat på men tyckte att det passade just vid detta tillfälle!

Året startade också med start för nya danskurser efter det långa jullovet. Tropical Sundsvall anordnade en gratisvecka som blev succé där flera hundratals människor kom och provade på och upplevde den härliga dansglädjen och den karibiska känslan. Årets första Club Bachata blev en jätterolig tillställning där vi tillsammans dansade och hade en väldigt rolig kväll!


Under prova-på-veckan!


Februari:
Februari startade med att Tropical Sundsvall blev inbjudna till Mittuniversitetets hälsodag för att uppträda i Salsa och Bachata samt hålla en workshop i Bachata.

Danskurserna fortsatte med mycket dansglädje, värme och många skratt. Ett minnesvärt ögonblick från kurserna är när Agneta och Lars kommer in med fat med tropisk frukt och dricka! Väldigt uppskattat!
Spänningar och förväntningar låg i luften, det började närma sig för Tropical Sundsvalls 1 års dag! 1 års dagen firades med Club Bachata och en makalös show där temat var Michael Jacksson. 1 års dagen blev enormt lyckad och närmare 200 personer besökte Club Bachata. Dagarna efter den härliga danskvällen fanns vi på mingla.nu med både bilder och ett fint reportage!

Februari avslutades med dans där Lina och Hector dansade Bachata i pausen på Dragons basketmatch.


Stora delar av showgruppen under Tropical Sundsvalls 1 års dag!


Mars:
Kursernas första dansblock avslutades och ersattes av kursblock 2. Sju veckor går verkligen fort! Dansbloggens läsare ökade hela tiden och danskurserna fylldes av dansglada människor!

En fredag i Mars dansades det Bachata i Tv programmet Let´s Dance. En annan fredag i samma program dansades det Salsa. De latin amerikanska danserna börjar verkligen bli allt mer uppmärksammade. Något Lina och Hector också märker där anmälningar, förfrågningar och inbjudningar haglar in till Tropicals mail!
Tropicals duktiga instruktör Sandra reste iväg och spenderade tre härliga månader fyllda med dans! Vart Sandra reste? Till Salsans hemland - Kuba! 

Tropical Sundsvall fick besök av Sundsvalls tidning under en bachatakurs. Det resulterade i ett flersidigt reportage i Sundsvalls tidning! Lina och Hector blev inbjudna till företaget PEAB för att introducera de anställda i karibiens rytmer och danser!

Månaden avslutades med Club Bachata, denna gång på Casino Cosmopol. Ett gästspel som slutade med att Tropical Sundsvall och Casino Cosmopol idag har ett nära samarbete och idag anordnas alla Club Bachata på Casino Cosmopol!  


Det fina reportaget i Sundsvalls Tidning!


April:
Tropical hade verkligen en fullspäckad månad i April! Danskurserna var fyllda av dansglädje och många skratt. Lina och Hector blev inbjudna av NTI Gymnasiet och Mikael Elias Teoretiska Gymnasium där eleverna fick lära sig bachata. Sundsvalls kommun bjöd in Lina och Hector som höll i ett svettigt pass Cubamix med temat Merengue för Sundsvall kommuns anställda!

Påsken kom men Tropical Sundsvall tog inte ledigt för det utan dansade glatt vidare, dock med ett STORT påskägg från Agneta och Lars som stod på bordet bredvid musiken under kurserna under påsken!
Dagbladet besöker ett kurstillfälle vilket resulterar i ett fint reportage i Dagbladet!


Cubamix med anställda från Sundsvalls kommun!


Maj:
Maj bjöd på fullt ös! Det var ett högt och härligt tempo under Maj månad! Lina och Hector blev inbjudna till Altira för att hålla kurs i Bachata för Altiras bugg och fox dansare! Lina och Hector dansade också på Mångfaldsdagen på Kulturmagasinet.

Medan Lina och Hector hade workshops och uppvisningar övade Tropicals kurselever inför det stora uppträdandet på det kommande Club Bachata den 28 Maj där steg, snurrar och turer övades och detaljer slipades.
Lina och Hector var verkligen fullbokade i Maj. De blev inbjudna till många olika företag och evenemang. Bland annat till Bolagsverket för att hålla ett pass Cubamix för Bolagsverkets anställda under deras Hälsovecka. 

Nerver låg i luften inför Club Bachata. Möten med Casino Cosmopol avlöste varandra, allt för att allting skulle fungera så bra som möjligt inför den stora kvällen! 

Sandra kom hem till Sverige efter sin långa resa till Kuba. Lina och Hector var med i Radio Västernorrland i P4 Morgon för att prata dans och även visa programledarna lite bachata! 

Sundsvalls kommun anordnade sin familjedag på Norra Berget. Lina och Hector var inbjudna där workshops i Cubamix och Bachata hölls och avslutades med ett uppträdande i Bachata av Lina och Hector. Vi spenderade en dag i en fotostudio där tropicals duktiga grafiker Sara fotade Lina och Hector. Varför det? Det får ni veta i höst!
Dagarna närmade sig den 28 Maj och Club Bachata blev en succé där tre fantastiska uppvisningar ägde rum. Dansglädje visste sig inga gränser och dansgolvet var konstant fyllt av dansglada människor! En riktigt härlig kväll där gemenskapen stod i centrum! Tropical Sundsvall är en stor dansfamilj som bara växer!




Juni:
Juni började med att Tropical Sundsvall blev inbjudna att dansa på Stadshusets scen i spegelsalen under Nationaldagen. Lina, Hector samt fyra av Tropicals deltagare uppträdde i Bachata. Kurserna hade avslutas i Juni men Tropical Sundsvall tog inte sommarlov för det. Sommaren är till för att planera höstens kurser samt flera evenemang som anordnas under sommaren där sommarens Club Bachata den 9 juli är såklart en av höjdpunkterna!

Lina och Hector blir inbjudna att dansa på Södra Berget för en stor konferens för SCA´s europaanställda. Lina bokar sin resa till Kuba, hon reser i December och stannar i en hel månad. En hel månad fylld av dans!
Jag, Sara och Hans besökte Club Bachata i Stockholm och dansade väldigt mycket samtidigt som Lina planerade hösten från trädgården i Härnösand. Juni avslutades med att de sista detaljerna inför Club Bachata ordnades och nu är vi alla redo för Club Bachata den 9 Juli!


Lina och Hector dansar på Södra Berget!


Som ni ser händer det mycket på ett halvår. Ett halvår fyllt av dans och många skratt. Nu ser vi fram emot fortsättningen av året. Det blir en härlig sommar och en fartfylld höst och vinter! Det kan jag lova! Dansen, glädjen och gemenskapen kommer såklart stå i fokus! Som alltid när det gäller Tropical Sundsvall!


Stor kram!


Lina bloggar: Min högra hand

I dagarna har Ida och jag hållt på att planera hösten och nya projekt. Ida är verkligen min högra hand! Hon hjälper mig att hålla koll på min kalender, bokar ibland in möten åt mig, kontaktar folk, är alltid med på våra events för att fota och blogga och ser till så att jag inte jobbar ihjäl mig =) Hon är super helt enkelt!!

Ida ordnar alltid med sådant som jag inte riktigt hinner fixa. Jag behöver aldrig oroa mig, för jag vet att Ida har stenkoll på allt. Det är så himla bra! Jag hade aldrig klarat mig utan henne! Vi bollar alltid idéer med varandra, och det känns skönt att alltid ha någon att rådfråga. Vilken tid på dygnet det än är, eller vart vi än befinner oss, lyckas vi alltid komma på massor med projekt för dansen och hur vi kan få Tropical att växa ännu mer.



Jag måste bara ta med ett roligt citat som Helena Edblad sa när vi tog en planeringsfika här om dagen. Vi satt på Waynes Coffee och alla som gick förbi oss stannade och frågade oss när kurserna börjar igen i höst. Jag svarade de flesta så gott det gick, men ibland hade jag munnen full med fika och då svarade Ida glatt på allas frågor istället. Då utbryter Helena med ett stort leende:

- Ni till och med tuggar i skift för att hålla ordning på allt!

Haha, det lät så himla komiskt när Helena uttryckte sig så! Jag och Ida skrattade så vi fick ont i magen. Allt jobb och planering blir mycket enklare när man har någon att stämma av med, och dessutom har vi alltid otroligt roligt. Självklart är även Hector med på allting, men han brukar bli lite trött efter att Ida och jag har pratat på oavbrutet hur länge som helst =)


Vi är helt klart ett roligt gäng, med en stor passion för Tropical =)


Youtubeklipp med Hector - Del 4

Som sagt, jag har hittat en hel del klipp med Hector på youtube! =)

              


Det här klippet är från en konsert i Stockholm, då det populära salsabandet Los Van Van kom direkt från Kuba till Sverige för första gången! Los Van Van är en av de största salsabanden på Kuba och vi brukar dansa till deras låtar på salsakurserna. De är riktigt bra! 

När Los Van Van uppträdde i Stockholm kände de igen Hector längst fram i publiken och han fick äran att gå upp på scen och dansa Rumba!

Tänk så häftigt!! Att de kände igen Hector och han fick gå upp på scen! Jag börjar sakta men säkert förstå hur stor Hector är i dansvärlden, och tänk - vi har Hector som danslärare! =)

Hector kommer i minut 5 i klippet!


Titta och njut!



Lina bloggar: Visitkorten har kommit!!

Nu har visitkorten för Tropical som jag beställde förra veckan kommit!! Visst är de snygga? Jag älskar dem!! Stort tack till Sara för den fina designen! =)



Har beställt över 1000 stycken, så nu är det bara att dela ut till alla som vill ha. De är perfekta att ha i handväskan och kunna ge till alla som frågar efter dansen (för det börjar bli rätt många nu!). Så roligt!

Nu har jag gått upp i varv och spånat på massor av nya idéer inför hösten! När jag väl bestämmer mig för att göra någonting, då kan ingen stoppa mig! Vi hörs snart igen,

Kram Lina


RSS 2.0