Höstens sista Bachatakurs!!!

Hej dansvänner!

Ikväll har Tropical haft höstens sista bachatakurs. Det har varit en härlig kväll med väldigt mycket dans och ännu mer prat och glada skratt! =)

På nybörjarnivå gick vi igenom förra veckans turer och vi lärde oss även en ny tur! Det gick kanonbra och alla dansade som aldrig förr! Det är så roligt att se hur fort alla utvecklas, ikväll dansade alla med stor känsla och mycket passion!

I pausen mellan nybörjarkursen och fortsättningskursen bjöd Tropical på fika. Supermysigt att fika, prata och skratta. Vi är verkligen som en stor dansfamilj som dansar, umgås och har roligt tillsammans! =)
När Tropical fikar så fikar vi ordentligt! =)


Jag passade såklart på att fota flera av våra deltagare under fikapausen. "Mingelbilder" är väldigt kul! =)
På medelnivå började vi med repetition från förra veckan och byggde sen på med dagens tur som alla satte galant!
Det har varit en jättebra kväll!Nu har höstens kurser avslutas. Tropical vill tacka ALLA deltagare som har kommit på våra kurser och tillsammans har vi gjort den här hösten otroligt minnesvärd. Tillsammans har vi dansat, skrattat, hjälpt varandra när turerna har varit knixiga och alla har verkligen utvecklats i raketfart!

Jag vet att Lina & Hector är väldigt nöjda med hösten, de är så glada att så många kommer och dansar med Tropical Sundsvall. Tillsammans är vi en stor dansfamilj som bryr oss om varandra, vi skrattar tillsammans och stöttar varandra till 110%!

STORT TACK!


Nu tar danskurserna jullov. Vi startar upp med nya kurser den 23 Januari och då med en gratis PROVA-PÅ-VECKA!

Bloggen och hemsidan tar sjäkvklart inte jullov utan kommer att uppdateras hela tiden!Stort tack för denna höst och många danskramar!Vad är det bästa med Cubamix?

Hejsan!

Ikväll hade Tropical höstens sista pass med Cubamix. Kvällens tema var Merengue och vi dansade loss som aldrig förr! =)
 
Ikväll, efter passet, passade jag på att fråga några av kursdeltagarna vad de tycker om Cubamixen. Håll till godo! =)


Vad är det bästa med Cubamix?Annika Karlsson:
Det är roligt med Cubamix. Man tränar i ett högt tempo till bra musik! Jag kan verkligen rekomendera alla att prova Cubamix för det är jättekul!


Emma Stranneryd:
Det känns inte som träning att köra ett pass Cubamix för det är så himla roligt. Jag kan absolut rekomendera Cubamix.  Det är ett perfekt träningsalternativ om man inte gillar att gå på gymmet.


Lena Sjödin & Monika Nordin:
Alla är så trevliga här. Det är så roligt att träna Cubamix, det gör allt så mycket lättare. Det känns inte som träning utan som disco! Vi kan rekomendera alla att prova på Cubamix och vi har redan tipsat flera personer att testa Cubamix!

Jenny Arctaedius:
Det bästa är att man får lära sig många olika danser under passen. Jag är alltid glad när jag kommer hit. Här träffar man mycket människor och det är rolig träning! På Cubamixen har vi jätteduktiga instruktörer. Jag kan verkligen rekomendera alla att prova Cubamix, det är så himla kul!

Stor Cubamix-kram!


Sandra bloggar: Lördagens Reggaetonshow!

Hej alla!

Oj, oj, oj vilken kväll det var på Rytmfesten i Skönsberg! Lördagens uppträdande blev jättebra, trots lite strul runt omkring. Vilka moves Tropicaltjejerna har fått in i kroppen. Så roligt!

De senaste dagarnas Reggaetonträningar gjorde susen för koreografierna. Det såg mycket bra ut, trots att både introt och bytet mellan de två danserna inte blev riktigt som vi hade tänkt (scenen var inte färdigriggad och vi blev istället tvungna att dansa på det otroligt hala lokalgolvet!) 

Grupp ett började med sin dans till låten "Cuando, Cuando es". Jag var jättepirrig för deras skull, men det var så kul att se dem dansa! Totalt var de tio stycken och det blev mäktigt med så pass många som dansade ihop!

Sedan var det dags för nästa gäng, grupp två. DJ:n mixade in Daddy Yankees "Temblor" och så var det dags för oss att fylla upp golvet. Vad kul det var med så stor publik som visslade och klappade! Hela Reggaetongänget var eniga om att det varit roligt att uppträda, och flera av tjejerna sa: Jag vill dansa mer!!Några av oss var kvar hela kvällen och shakade loss till Soca, Afrobeat, Cumbia, Salsa, Reggae mm.
Vi filmade.....MEN jag tappade ju bort kameran, det var så rörigt med alla grejer och allt folk, så jag blev helt snurrig.
SÅ är det någon mer som filmat skulle jag snälla kunna få en kopia? =)

BILDER KOMMER SNART!

Tack alla Reggaetontjejer för att ni är ett så härligt gäng!
Kram Sandra

Minnesvärd konsert med TIMBALIVE!

Hej dansvänner!

Nu är Tropical tillbaka i Sundsvall efter en fantastisk helg i Stockholm! Vi har dansat hur mycket som helst och helgen har bjudit på många glada skratt och minnen för livet!

I fredags dansade vi Bachata. Jag kan berätta för er, speciellt er som var på vår Bachatalektion i onsdags, att vi gjorde turen ”Stockholm” hur många gånger som helst! =) Fredagkvällen bjöd på mycket Bachata och många var nyfikna på hur dansen i Sundsvall är. Jag har varit nere i Stockholm flera gånger och jag kan säga att vi dansare i Sundsvall håller en mycket hög klass i Salsa och Bachata. =)

Igår var Tropical på plats på Clustret för att dansa Salsa men framförallt, se TIMBALIVE som spelade i Sverige för första gången. Spelningen var verkligen hur bra som helst och det var omöjligt att stå still under konserten så självklart passade vi på att dansa Salsa medans TIMBALIVE spelade från scenen! Det är ett minne för livet!

           

 

    

 


Kvällens stora höjdpunkt var Mayito Rivera, känd som sångare från gruppen Los Van Van. Hela publiken jublade när han tog plats på scenen och han är verkligen proffsig. Hela publikhavet dansade loss!

Konserten bjöd på många skratt. Han tog upp båda killar och tjejer från publiken som fick gå upp och dansade. Han bad sen oss i publiken att säga vad vi tyckte! SI, NO. Självklart fick alla modiga besökare som vågade sig upp på scenen ett SIIIIIII!


 

     

 
Jag och Lina fick chansen att träffa Mayito bakom scenen efter spelningen och utbyta några ord. Självklart hade vi kameran med oss i högsta hugg!

       

      


Det har verkligen varit en fantastisk helg som har bestått av otroligt mycket dans. Vi pratade på resan hem att vi skulle ha haft en stegräknare på oss för att vi dansade säkert flera mil! =)

Vi träffade mycket trevliga dansmänniskor från alla delar av Sverige och Världen. Det jag tycker är så himla härligt i dansvärlden är att det spelar ingen roll om man är jätteduktig på att dansa eller nybörjare. Alla dansar och tillsammans har man jätteroligt. Det gör ingenting om det blir fel lite då och då. Då skrattar man och börjar om. Det är en jättehärlig stämning som är svår att beskriva men så otroligt härlig!

 

Nästa gång det anordnas en stor konsert hoppas vi att fler från Sundsvall tar chansen att åka för att dansa och ha roligt! Och jag lovar er, dansar ni Bachata i Stockholm, då får ni göra turen Stockholm och såklart massor av andra roliga turer! =)

 

Stor Kram!


Julklappstips!!!

Hej dansvänner!


Nu börjar julen närma sig, det är bara en månad kvar! Känns det svårt att komma på vad ni ska köpa i julklapp?

Jag har då ett förslag på den perfekta julklappen!
En danskurs med Tropical Sundsvall! =)


Nu har ni chansen att ge bort en julklapp där ni tillsammans kan uppleva den härliga stämningen och den karibiska hettan som dansen ger. Tänk vad kul att ge bort en Salsa- eller Bachatakurs till någon! Tillsammans lär ni er dansa, samtidigt som ni gör något tillsammans och har roligt! En danskurs passar lika bra att ge bort till en vän som till någon du tycker mycket om!

Tropical startar upp med nya danskurser den 23 Januari!                
Den bästa julklappen finns hos Tropical Sundsvall! =)
All information om våra kurser finns på vår hemsida: www.tropicalsundsvall.se
Stor Kram!


 

Inside-information om Lina!

Hejsan!

För ett tag sen hade vi lite inside-information om Hector. Nu tycker jag att det är dags att ni får reda på lite om Tropicals andra instruktör Lina.


Nu kör vi! =)

1. Hon hade aldrig tagit ett enda danssteg i sitt liv innan hon började med Salsa och Bachata!
2. Hon är en riktig hästtjej som har ridit och haft hästar ända sedan hon var liten.
3. Hon matchar alltid örhängen och armband i samma färg som kläder!
4. Hon hade jättesvårt med takten i Salsan när hon började dansa och fick jobba hårt med att lyssna på "ko-plingan" i musiken (Vem kunde tro det nu?!)
5. Hon har alltid älskat att skriva och har alltid vetat att det är inom media som hon vill jobba.
6. Hon har stor fobi för getingar och har svårt att sitta ute på sommaren.
7. Hon träffade sin stora idol Don Omar backstage i Globen!
8. Hennes favoritfärg är lila och den färg hon helst väljer när hon köper kläder och andra saker. Och DÄR har ni också svaret till varför bloggen går i lila färger! =)
9. Efter gymnasiet bodde hon i Spanien och läste spanska på Alicante Universitet.
10. På kvällarna följer hon flitigt på flera reality-serier och hänger med i det mesta!


                
Stor Kram!


En onsdag fylld av Bachata! =)

Hej dansvänner!

Ikväll har vi dansat Bachata som aldrig förr!

På nybörjarnivå fick lära oss en ny tur som vi kallar för STOCKHOLM! Vi har döpt turen till Stockholm eftersom alla dansare i vår huvudstad gör den turen väldigt ofta! Vi gjorde två egna varianter utav turen, en snurr med båda händer och en snurr med en hand =) Dessutom fick alla lära sig en snygg rörelse med benet!

Det är verkligen imponerande att se hur snabbt alla lär sig på kursen, och hur snabbt alla tar efter olika rörelser och steg! Verkligen bra! Nybörjarnivån har en väldigt hög nivå!


På medelnivå fick vi lära oss en ny tur med mycket snurrar! Superkul! Vi repeterade även förra veckans tur där man nästan slår knut på varandra och till slut snurras ut igen! Mitt i turen står killen bakom tjejen och båda sträcker ut armarna, tänk Titanic så är ni hemma! =)

Det har varit en kväll med mycket skämt, sång och många glada skratt! Tack för ikväll allihopa!


Efter en kväll som denna måste jag ju bara bjuda på två riktigt härliga bachatalåtar! Det är två låtar som är de nyaste inom bachata just nu! =)

Stor Kram!


Lina bloggar: Stora saker på gång!

I februari firar Club Bachata 2-års jubileum och det ska firas med pompa! Förra året bjöd vi på en sprakande show med Michael Jackson tema, där flera av våra kursdeltagare deltog och showkläder hade sytts flera månader i förväg! Jag tror att alla minns kvällen som väldigt lyckad och speciell.

Nu har även planeringen för 2-årsdagen blivit färdig, och vi är sprickfärdiga för att få berätta för er vad som kommer att hända! Vi kan avslöja att det är inbjudna artister från utlandet, men något mer får ni inte veta just nu! Det som är garanterat är att dagen kommer bli väldigt minnesvärd, rolig och annorlunda =)

Datumet är den 18 februari, så se till att ha den dagen fri. Då är Casino Cosmopol platsen som man inte vill missa att befinna sig på!

Vi hörs! KRAMAR LINA


Tropicals kursdeltagare tycker till!

Hejsan!

Som ni redan vet är Club Bachata Tropical Sundsvalls egna nattklubb där vi tillsammans träffas på Casino Cosmopol och dansar, umgås och har roligt tillsammans! =)

Ikväll på Salsakursen passade jag på att fråga några av våra kursdeltagare vad de tycker.


Vad är det bästa med Club Bachata?


Sanny Masarov:

Gemenskapen är jättebra på Club Bachata! Det är trevligt folk. Rytmerna är härliga. Club Bachata är ett bra alternativ till vanliga krogen, vanliga krogen är inte min grej.
 
Maria Johansson:
Det är bra stämning och alltid roligt på Club Bachata. Alla människor som är där är jättetrevliga och det är ett bra tillfälle att få öva på det man har lärt sig på kurserna!
Yngve Franzén:
På Club Bachata får man själv prova det man har lärt sig på kurserna. Man får också lära sig nya saker när man dansar på Club Bachata. Dansen på Club Bachata gör att turerna vi har lärt oss sätter sig. Club Bachata är en bra fest med roligt och bra folk. Det är jättebra med kvällarna på Club Bachata!

Maj-Lis Persson:
Ju fler gånger man har gått på kursen, ju fler lär man också känna på Club Bachata. Vi är som en stor familj där! På Club Bachata är det glatt, prestiglöst och roligt!

Stig, Stigis, Södergård:
Sällskapet på Club Bachata är jättebra. Alla är trevliga, lokalen och miljön är väldigt bra. Det är ett stort dansgolv och bra luft så det inte blir alltför varmt.
Sen har Club Bachata också ett trevligt värdpar, Hector och Lina, som alltid bjuder på sig själva!

Robin Bittner & Chiara Broeker:
Musiken är jättebra. Man känner alla och kan dansa på Club Bachata hela natten!


Vad tycker Du om Club Bachata? Skriv gärna en rad i kommentarsfältet!


Vi ses!


Stor Kram!


Såhär har ni aldrig sett Hector! =)

Hejsan!

I helgen har det varit en fotoutställning i IN-gallerian. Flera människor fanns med på bild runt om i utställningen. 

Alla som var med hade lera i ansiktet som hade torkat, de gjorde sen olika miner och ansiktsuttryck. Leran gjorde att ansiktsuttrycken blev ännu mer speciella! Riktigt häftigt!

Utställningen var verkligen speciell och rolig att se!

Gissa vem som var med i utställningen? Hector! =) Superroligt!


Vill ni se hur Hectors bild blev?!

                   
                                         Känner ni igen Hector? =)


Stor Kram


Tropical ser Timbalive i Stockholm 26/11!

Hejsan!

Nästa lördag, alltså den 26 november, kommer det världskända bandet Timbalive till Stockholm! De är ifrån Miami, nu gör de turne världen över och reser till Sverige och Stockholm för att spela för första gången! Timbalive är världskända inom den kubanska salsan och de spelar på Munchenbryggeriet. Tropical Sundsvall kommer självklart vara på plats för att höra dem spela! =)

Kvällen den 26 november kommer bli en stor fest och verkligen en minnesvärd kväll med massor av dans hela natten! Det ska bli så otroligt roligt att få se dem live. Timbalive är ett band som man har hört överallt på fester och att få se dem Live i Stockholm känns superroligt! =)En stor sak som jag verkligen ser fram emot är att se och höra deras inbjuda gästartist som är otroligt känd: Mayito Rivera, huvudsångaren från bandet Los Van Van!


Självklart länkar jag klipp när de spelar. Visst är det svårt att sitta still när den medryckande och härliga musiken spelas?! =)
Recension från den stora spelningen kommer självklart att komma här på bloggen!


Stor Kram!


Lina bloggar: Dansbloggen växer!

Hej allihop!

Vi kan stolta presentera att vår dansblogg växer för varje vecka! Det är väldigt kul att se att så många följer oss, och att vi i genomsnitt har cirka 100 läsare om dagen! En dag hade vi till och med 110 läsare! =) Verkligen kul!


 


I januari i år startade vi upp vår dansblogg, där ni kan följa vad vi gör i vardagen och få reda på mer om Tropical. Vi är väldigt glada över att se att bloggen har blivit så pass populär, och vi har fått mycket bra feedback av er!


Vår tanke med bloggen är att ni ska kunna följa oss överallt, med både bilder och videoklipp, där vi gör uppträdanden, håller kurser, besöker företag etc. Tanken är också att ni ska lära känna oss instruktörer bättre och få reda lite roliga detaljer =)


Bloggen bjuder även på en hel del musiktips, extramaterial och intervjuer med våra kursdeltagare. Vi garanterar en hel del rolig läsning för dig som inte kan få nog av dansen!


Kramar
Lina


Inside-information om Hector!!!

Hej dansvänner!

Jag har länge velat veta lite mer om Hector. Jag har också hört att vi är flera till som är nyfikna på honom! Jag har därför tagit reda på lite personliga fakta =) Visste ni det här om honom?

1. Han har svart bälte i Judo och har tävlat i Kubas nationallag.
2. Han har träffat flera kända Hollywood-skådisar i sin artistkarriär, bland annat Danny Glover.
3. Han har bott i Tokyo och pratar även japanska!
4. Han älskar att laga mat (fantastisk god mat!)
5. På fritiden målar han snygga danstavlor.
6. Han fascineras av havet och har dykcertifikat.
7. Han är en otroligt ordningssam person, och det får aldrig vara oreda bland hans saker!
8. Han äter allting förutom en sak, och det är gurka!
9. Han samlar på olika slags glas.
10. Han missar aldrig en fotbollsmatch med Real Madrid på TV!


Kul va? Jag visste absolut inte allt det här om Hector! Visste ni? =)Stor Kram

Cubamix med Reggaeton och massor av skaka loss!

Hej dansvänner!

Vilken härlig kväll det har varit! Ikväll har det varit Cubamix med temat Reggaeton som har stått på schemat.

Tropicals glada och spralliga Reggaetoninstruktör höll dagen till ära i Cubamixpasset!

Träningen var superrolig och vi fick lära oss massor av häftiga Reggaetonsteg med olika kombinationer. Ikväll har vi verkligen skakat loss på alla kroppsdelar som finns och haft jättekul! =)
På slutet fick vi göra en Sandra-special - vi fick ställa oss med raka armar och ben på golvet, som en planka och skaka loss liggande med rumpan! Hur häftigt som helst! =)

En Sandra-special! =)

Cubamix är verkligen en jättebra träning. Det är jobbigt och svettigt men det gör ingenting för det glömmer man bort eftersom den härliga musiken är så peppande och dansen är så rolig! =)

En toppenhärlig kväll!

Vill du testa på Tropicals träningspass Cubamix? Varje tisdag kl 19:45 tränar och dansar vi tillsammans på Universitetsallén 14 (Gamla Friskis och Svettis). Mer information finns på vår hemsida: www.tropicalsundsvall.se

Stor kram!

Måndags-Salsa! =)

Hej dansvänner!

Vilken rolig kväll det har varit! På grundnivån kom det massor av dansglada människor för att lära sig SALSA! En hel del nya ansikten, jätteroligt! =) Vi fick lära oss grundsteg och flera nya saker, det var mycket att tänka på men väldigt kul!

På medelnivån fick vi lära oss en jättelång tur! Det skulle nog kunna vara den längsta turen vi någonsin har gjort! En tur som man kan dansa hur länge som helst, den tog aldrig slut! =)


En kväll med väldigt mycket dans, snurrar och glada skratt!

När vi dansade som bäst smög jag fram med kameran! Allt för er läsare såklart! Det är ju så kul med kort! =)

 

 

 

 

 Stor kram

Sandra bloggar: Reggaetonshow på gång!!

Hej!

Nu är det sista kurstillfället i Reggaeton färdigdansat för det här året! MEN inte sitter Reggaetontjejerna stilla för det inte!

Nej, den 26 november uppträder två dansgrupper på Rytmpartyt som arrangeras på Skönsbergs Folkets Hus. Vi har blivit inbjudna att vara med och bjuda på en Reggaetonshow!

Jag hade jätteroligt på kursavslutningen i torsdags och nybörjargruppen visade verkligen att det har "loosin´it" som jag brukar säga! Alltså släppt loss både hämningar och stelhet. Underbart att se och kul att få vara med om!

Vi delade upp oss i tre grupper och "battlade" mot varandra, gjorde det ena movet efter det andra och det blev en del hjärtligt skrattande så klart =)
Fortsättningsgruppen hade det tufft! Efter ett par genomgångar av koreografin satt de med snurriga hjärnor trötta på golvet, men även där shakade de tillslut loss som bara den!
Se "reklamvideon" för fortsättningsgruppens uppträdande!
Nu väntar några träningstillfällen och sedan hoppas jag och alla Reggaetontjejer att vi ses på årets mest spännande rytmparty!

Kram SandraHär ser ni mer information om Rytmpartyt: http://trumochdans.se/rytmparty20111126.php


Tropical syns överallt! =)

Hej dansvänner!

Har ni sett att Tropical Sundsvall syns lite här och där? =)

Förra veckan fanns vi på samtliga monitorer i IN-gallerian eftersom vi var där och dansade! Vi var även med i Sundsvalls tidning (ST) där det stod att vi skulle dansa i IN-gallerian! Riktigt roligt! =)


För er som inte såg det har vi självklart fotat det!Från Sundsvalls Tidning!


Från en av monitorerna i IN-gallerian!
Stor danskram!


Våren är planerad!

Hej på er!

Jag har lite inside-information till er läsare!
I helgen hade jag, Lina och Hector ett planeringsmöte där vi planerade och diskuterade väldigt mycket. Jag måste bara blogga och berätta för er! =) Vi har planerat in saker till vintern, hela våren och stora delar av sommaren!

Jag kan lova er att nästa år kommer att bli något extra! Vi har spånat fram massor av roliga överraskningar, klurat på snygga och roliga turer till kommande kurser och vem vet, kanske får Tropical Sundsvall besök av olika personer nästa år! =)


Jag, Lina och Hector har möten ofta där vi stämmer av och utvärderar olika evenemang som Tropical har gjort. Vi planerar och strukturerar upp bloggen och hemsidan och vad som ska skrivas där. Vi klurar också på andra roliga saker som gör att Tropical blir en ännu bättre dansförening och för att alla vi kursdeltagare ska ha roligt samtidigt som vi dansar med Tropical!


Det är superroligt att klura på nya idéer och ofta pratar vi i mun på varandra men vi förstår varandra ändå! Jag pratar svenska med lite spanska ord, hector pratar spanska med lite svenska ord och lina som varvar svenska och spanska! Jag kan tänka mig att det måste låta roligt om någon skulle höra oss!

Det som är absolut roligast är att jag redan nu ser fram emot nästa år jättemycket! Det kommer som sagt att bli ett roligt år med massor av överraskningar!


Stor kram!


Lina bloggar: Härlig Bachatakväll!

Hallå!

Nu har första veckan på det nya kursblocket precis avslutats! Ikväll erbjöd vi den sensuella och härliga pardansen Bachata, och många nya människor kom till Kårhuset för att lära sig! Alla Bachatans grunder gicks igenom, och alla började direkt dansa med rullande höfter och passionerade steg. Imponerande!

Vi har överlag haft ett starkt gäng med kursdeltagare i höst, och likaså nu! Alla lär sig otroligt snabbt, är fokuserade, glada och hungriga efter nya steg!! Det är verkligen roligt att se utvecklingen hos er alla, och det är alltid lika kul att introducera nya människor i vår Bachatavärld! =) 
Alla fastnade för den underbara Bachatan! =)


På medelnivån ikväll hade flera från förra nybörjarkursen hoppat upp, och kom genast in i det lite högre tempot! Vi lärde ut en tur där killarna fick jobba lite extra, då de skulle göra en dubbelsnurr och lite andra häftiga rörelser. Efter lite övning och slipning på detaljer fick alla till turen bra! Väldigt duktigt gjort!

Jag och Hector har åkt runt mycket i Sverige och dansat på olika festivaler, kurser och fester. Vi kan avslöja att vi har en väldigt hög nivå på Bachata i Sundsvall! Fler och fler kursdeltagare lär upp sig varje termin, och ni blir bara bättre och bättre. Turer som Tropical Sundsvall lärde ut på medelnivå när vi startade upp föreningen, lärs nu ut redan på nybörjarnivån!!

På medelnivån lär vi ut turer som det krävs mycket för att klara av att dansa bra, och ni klarar det galant! Turerna vi lär ut är oftast ganska långa, med en hel del häftiga trix och roliga detaljer. Allt eftersom ökar vi svårighetsgraden eftersom vi ser att ni lär er så bra. Det har resulterat i en hög nivå på Bachata i Sundsvall!

Efter att ha varit på senaste Club Bachata, kan man även konstatera att såååååå många människor i Sundsvall kan idag dansa Bachata och vet vad Bachata är. Hur kul som helst att vi har skapat ett etablerat alternativ till de vanliga krogarna i stan.

 


Vi hörs allihop!

Stor Bachatakram!
Lina

Lina bloggar: Den vackra dansen Son!

Hej vänner!

Jag tänkte dela med mig av lite traditionell kubansk musik till er, nämligen musikgenren Son. Det är en av Hectors favoritdanser, som han gärna dansar så fort tillfälle ges! Son blev populärt på Kuba under tidigt 1900-tal och många storband spelade Son på Kubas Casinon. Även idag är det en populär musik- och dansstil.

Dagens Salsa som vi dansar, föddes ur musikgenren Son. Så man kan säga att Son är en föregångare till Salsa =)

Själv tycker jag att Son är en väldigt elegant och fin dans! Killarna dansar Son i kostym, medan tjejerna har vackra långklänningar. Rörelserna är väldigt eleganta och fina!

Här nedan bjuder jag på en video där en kompis till mig och Hector dansar Son. De är grymt duktiga!

Titta och njut! Dröm er bort till Kuba!


Lina bloggar: Tempofylld salsakväll!

Hej alla salseros!

Vilken kväll det har varit! Ikväll startade Tropicals nya danskurser upp, där man under fyra intensiva veckor kan lära sig Salsa, Bachata och Cubamix. Ikväll stod Salsa på agendan, och massor med nya människor kom till kurserna!

Först var det nybörjarnivå, där alla grundstegen lärdes ut och även första snurren! Alla var verkligen superduktiga och lärde sig stegen jättefort! Fortsätter det i den takten kommer nybörjargruppen att avancera riktigt bra under de här fyra veckorna.

Det var kul att se så många nya ansikten på kursen och att så många nya dansglada människor hade hittat till oss! Jämna par och fullproppad sal av glädje och skratt - Det kunde inte bli bättre!


 

Efter första passet drog medelkursen i Salsa igång, och det var rekordmånga dansare som anslöt sig till dansglädjen! Flera modiga deltagare från förra nybörjarkursen ville prova medelnivån, och vi kan inte säga annat än att vi är imponerade. Ni gjorde det väldigt bra!

Tempot var högt, låtarna snabbare, fler snurrar och stundtals väldigt intensivt. Hur kul som helst! Alla var jätteduktiga och innan lektionen var slut hade alla fått till den nya turen. Vi lärde ut en rolig salsatur som egentligen är ganska lätt, men den ser svår och avancerad ut. Det såg riktigt snyggt ut när alla kursdeltagare gjorde den!

Vi tackar för en rolig och trevlig kväll! Nu laddar vi upp för Cubamixen imorgon kl 19:45!

Kram Lina

Gårdagens Club Bachata!

Hej på er!

Vilken fantastisk kväll det var igår! Vi fyllde tillsammans Casino Cosmopols dansgolv och slog klackarna i taket! DJ Hector spelade den senaste musiken och jag hörde flera glada rop när vissa låtar spelades! =)
Kvällens höjdpunkt var självklart Hectors uppträdande! Ett uppträdande som verkligen var häftigt och annorlunda att se!


Tack allihopa för att ni kom till årets sista Club Bachata och gjorde kvällen helt magisk!


Bilder kommer inom kort!
Och hörrni, imorgon börjar ett nytt kursblock av danser! Vi ses imorgon på kårhuset kl 18:00 och dansar SALSA!
Mer information finns på vår hemsida: www.tropicalsundsvall.se


Stor Kram


Karibiska rytmer och dans i IN-gallerian!

Hejsan!

Idag har Tropical Sundsvall dansat i IN-gallerian! Det bjöds på uppvisningar, små prova-på-lektioner och socialdans! Det har varit en supertrevlig dag, massor av folk tittade nyfiket på och vissa hoppade in och provade på att dansa! =)

För er som inte kunde vara där har vi självklart fotat och filmat! Håll till godo! =)

Vi börjar med bilderna från salsauppvisningen!

 

    

 

    

 

    

 

   Tropical anordnade korta prova-på-lektioner i merengue och bachata! Flera från kurserna var med och dansade och även flera förbipasserande rycktes med och hade svårt att stå still när de härliga karibiska rytmerna spelades!

 

   

  

   

 


                            Lite socialdans blev det också! =)
   Lina och Hector visade Bachata!

Sandra och Hector visade Reggaeton!
Det har varit en toppendag i IN-gallerian! Nu laddar vi inför kvällens CLUB BACHATA på Casino Cosmopol!
Musiken börjar kl 21:00. Visst ses vi där?! =)


Stor kram!


Lina bloggar: Latinamerika lockar: DEL 3!

Hejsan!

Nu är det fredag igen och det innebär ett nytt resereportage här på bloggen! Under hösten vill vi passa på att uppmärksamma alla Tropicals kursdeltagare som har rest till Latinamerika, och visa på kulturen i olika länder. Det har blivit otroligt populärt att resa till Karibien och här kan ni ta del av era kurskamraters erfarenheter från olika resor =)

I dagens reportage presenterar vi Agneta och Lars Ahlin som dansar både Salsa och Bachata med Tropical. De har åkt till Costa Rica flera gånger - en riktig paradisö i Karibien! Snart lämnar de Sverige igen för ännu en resa, redan i december bär det av igen.


Här kan ni få höra deras resa med egna ord, och se alla fantastiska bilder från landet. Verkligen en härlig resa!

Trevlig helg!

Lina

Musiktips!

Hej dansvänner!

Är ni laddade inför lördagens Club Bachata? =) Det kommer verkligen bli en superhärlig kväll fylld med massor av dans!

Jag laddar upp med några av mina favoritlåtar! De här låtarna lyssnar jag mycket på just nu!


Merengue


Salsa


Reggaeton


Bachata


Visst är det svårt att sitta still när man hör de här låtarna? Det är nästan omöjligt! =) Vi ses på lördag!Stor kram


Årets sista Club Bachata på lördag!

Hej dansvänner! =)

Nu på lördag är det dags för årets sista CLUB BACHATA! Vi håller till som vanligt på Casino Cosmopol och musiken startar 21:00! Det kommer blir en fantastisk kväll där vi tillsammans umgås, har roligt, fyller dansgolvet och slår klackarna i taket! =) DJ Hector står som vanligt bakom DJ-båset och bjuder på den senaste latinomusiken!

På Club Bachata träffas alla - dansvana som nybörjare och har roligt tillsammans!! Det är ett perfekt alternativ till de vanliga uteställena i Sundsvall! =)

Vi ses på lördag kl 21:00 på Casino Cosmopol! =)


Mer information finns självklart på vår hemsida: www.tropicalsundsvall.seStor danskram!Tropical T-shirts!

Hej på er!

Ni har väl sett Tropicals snygga T-shirts som finns att köpa? Vill Du köpa en Tropicaltröja att ha på danskurserna? Det finns flera tröjor kvar i lager! Prata med mig eller Lina på kursen om ni vill köpa en tröja! =)

T-shirtsen är verkligen sköna att dansa i och passformen gör dem riktigt snygga! Det känns roligt att vi kan dansa tillsammans i likadana t-shirts! I vår webbshop på hemsidan kan ni se bra bilder på hur de ser ut på både framsidan och baksidan.
 


Våra snygga Tropical T-shirts som är perfekta att dansa i!


Idag har vi haft ett svettigt och roligt pass Cubamix med temat Reggaeton! Ett härligt pass där vi dansade loss och tränade hela kroppen till en toppenbra reggaetonlåt!

Vill ni höra vilken låt vi dansade till? Självklart har jag den på lager! =)

Stor Kram


RSS 2.0