Den kommande kursveckan…

Hallåj!

Har ni en härlig helg? =)

Nu, den kommande veckan kör vi på med kurserna precis som vanligt.
Salsa på måndag
Reggaeton & Cubamix på tisdag
Bachata på onsdag!


Fullt ös med andra ord! =)

Den kommande veckan blir också den sista kursveckan. Sen avslutas kurserna för den här terminen. Det har verkligen varit helt fantastiska veckor med massor av dans. Prova-på-veckan i januari var toppen och det kom hur mycket folk som helst som ville lära sig att dansa.


 

 


Under den här vintern och våren har alla utvecklats så otroligt fort och det är verkligen jättekul att se! Under den här tiden har många tagit sina allra första danssteg och idag dansar ni som ni aldrig har gjort något annat! =)

Club Bachata har blivit riktiga höjdpunkter! Det har bjudits på uppträdanden, prova-på-lektioner och massor av dans! Det är så roligt att träffas under Club Bachata, alla är på strålande humör och tillsammans har vi dansat hur mycket som helst och gjort kvällarna helt oförglömliga!


 

 


Jag hoppas att ni också har haft jättekul när ni har dansat med Tropical. Nu när kurserna tar slut så tar vi såklart inte helt ledigt. Vi kommer att anordna aktiviteter för alla kursdeltagare, håll utkik för mer information här på bloggen, på facebook och hemsidan!  

Självklart fortsätter vi med Club Bachata!!! Det är något ni inte vill missa! =) Nästa datum för Club Bachata är 26 maj!


Nu ger vi järnet sista kursveckan och dansar med mycket glädje, värme, passion och hetta!


Många kramar!


Musiktips för helgen!

Hej på er!

Hoppas att ni har en härlig helg med massor av avkoppling, god mat och spenderar helgen med nära och kära!

Nu när det är helg så är det ju också ett utmärkt tillfälle att lyssna på härlig musik! De här låtarna spelas flitigt hemma hos mig just nu! =)



























De här låtarna är så himla bra!!! Musiken är så himla härlig och det är omöjligt att stå still! Gör jag som jag, ta er en sväng om hemma! =)



Trevlig helg!

Stor Kram!


Lina bloggar: På väg mot nya utmaningar!

Hejsan!

Idag har jag tillbringat hela dagen i Stockholm! Jag tog bussen tidigt imorse och Stockholm bjöd på strålande sol och fint väder. En perfekt jobbdag!



På bussen till Stockholm


Jag åkte ner för att träffa några viktiga personer för ett möte. Ännu kan jag inte avslöja för er vad jag har på gång, men jag kan säga att det är stora saker och nya utmaningar som väntar!

Jag har stora idéer och mycket vilja och driv när det gäller att anordna evenemang, så nu håller vi tummarna att allt går min väg =)


På väg till mötet, strålande sol


Allt har gått superbra idag och jag är jättenöjd med dagen. Det känns som att det här är början på något stort som kommer framöver. Helgen kunde inte ha börjat bättre!

Nu slår jag igen datorn och kalendern för dagen och gör helg.


Vi hörs mer på söndag!
Trevlig helg!
-Lina-

Lina bloggar: Veckans inköp!!

Hejsan!

Här i veckan har vi gjort ett bra inköp till föreningen och vi är väldigt nöjda. Vi har investerat i en systemkamera till Tropical!

Vi använder oss alltid av många bilder i vår marknadsföring, samt att vi alltid tar mingelbilder på Club Bachata, på kurserna och andra events, och därför var vi i stort behov av en egen kamera. Tidigare har vi alltid lånat kamera av olika Tropicaldansare, men nu har vi äntligen våran egna!

Den kommer att användas flitigt, det kan jag lova!







Från och med nu kommer det att bli massor med proffsiga bilder till er bloggen, och ni kommer att få se en hel del fina bilder till våra affischer!

Vi älskar att dokumentera alla våra evenemang och det här inköpet känns verkligen värdefullt för oss!


Vi ses!
Kram Lina

En superkul kväll med BACHATA!!

Hej alla dansvänner!

Ikväll har vi dansat Bachata med väldigt mycket passion och glädje! Alla deltagare på nybörjarkursen fick träna på förra veckans tur och vi fick också lära oss en ny tur! Alla är så otroligt duktiga och så himla snabblärda! =) 


    

  

    

 

 

    

 

Mitt i kursen fick vi också en snabbkurs i spanska av Hector, något som framkallade väldigt mycket skratt!

En riktigt härlig bild med mycket skratt! =)

         


Dagens ”snackis” har varit den kvällens stora fotbollsmatch som spelas mellan Real Madrid och Bayern München! Hector är en riktig supporter av Real Madrid. Vad våra vänner från Tyskland tyckte om det, ja det talar sitt tydliga språk! =)

 


På medelkursen fick vi lära oss en ny tur som var SÅ snygg! Lina och Hector hade satt ihop massor av snygga steg på slutet och dagens ord blev KINGKING! =)

Självklart var jag tvungen att ta en bild på våra duktiga instruktörer!


               

Vi har verkligen så otroligt roligt på våra kurser! Vi är verkligen som en stor familj och danskurserna är alltid fyllda av skratt, mycket dans, massor av passion och riktig vänskap!


Tack för en toppenkväll allihopa!


Många bachata-kramar!


CLAN REGGAETON i Finsk TV!

Hej dansvänner!

Minns ni tjejerna från CLAN REGGAETON som var här och gjorde fantastiska uppträdanden på Club Bachata? =) Det är svårt att glömma det!

Jag vet att många tyckte att det var jätteroligt och mycket lärorikt att ha workshops tillsammans med Angelina från CLAN REGGAETON! Showerna på Club Bachata på kvällen var helt fantastiskt bra och jag tycker att det är häftigt att se dansare som är så himla duktiga och brinner för att dansa! Det är inspirerande! =)

Tjejerna är verkligen kanonduktiga och det går väldigt bra för dem. I helgen var de med i finsk TV och dansade för tv-tittarna! Hur häftigt är inte det? =)

Jag tycker att det är jätteroligt att se hur proffsiga tjejerna är! De har blivit riktiga kändisar i Finland och vi har haft dem här hos oss i Sundsvall och på Club Bachata! Det är ju superkul! 




       


I klippet ser ni alla tjejerna i gruppen CLAN REGGAETON! Till Sundsvall kom Angelina, Dineo och Tia-Maria men nu är det hela gruppen som uppträder! =)

För att se programmet, klicka på den här länken och spola fram till 1h och 2 minuter.
http://areena.yle.fi/video/1335032971223


Luta er tillbaka och njut av uppträdandet! Det här är show på högsta nivå! =)


Många kramar!


Lina bloggar: Nu är ni riktiga Rumberos!

Hallå alla!

Vilken härlig danskväll det har varit! Ikväll har vi dansat Salsa för fullt, och tempot höjdes riktigt på båda nivåerna! Väldigt kul att alla är så duktiga och hänger med så bra =)

I pausen passade jag på att fråga några av kursdeltagarna vad det är som är roligast med Salsa, samt vad som har varit roligast med Tropicals kurs.


Hanna Petersson & Jakob Bylmailer



Det som är roligast med Salsa är att man lär känna många nya människor, dessutom är Salsa en sån härlig rytm! Musiken gör att man vill röra på sig, men det är även bra träning för man svettas mycket. Nu har vi även ett mål med Salsan - Att vi kan gå ut och socialdansa!

Det roligaste med kursen är att vi har upptäckt något hos oss själva och att vi gör något tillsammans.

Hector är roligast, flikar Jakob in! Efter hans övning när vi skulle titta på varandra i ögonen, så lossnade det för mig!


Håkan Norberg



Det som är roligast med Salsa är att man blir glad, då det är en rolig dans med mycket fart!

Det som har varit extra roligt med kursen är att det har varit otroligt mycket folk och det har varit roliga turer. Det har varit en lagom nivå och det har flytit på bra och blivit mycket dans på kurserna. Vi har också fått lära oss något nytt hela tiden, och man snappar alltid upp mycket som man använder själv sedan.


Josefin Hallman



Det bästa med Salsa är glädjen, rytmen och värmen! Det roligaste med kursen har varit att vi har fått prova på väldigt många snygga steg och turer. Det är kul att vi dansar på linje först och sedan i par, det är bra att få båda delarna.


Fredrik Solvang



Det roligaste med Salsa är rytmen, och att det inte gör något om man gör fel. Då är det bara att börja om och komma in i rytmen igen. Salsa flyter på bra och det är glad musik!

Det bästa med kursen har varit att tempot har höjts och att turerna har blivit längre. Vi har gjort mycket snurrar och det tycker jag att det har varit kul att jobba med.



På medelnivån idag finslipade vi turen från förra veckan, som är riktigt snygg! I slutet lade vi till coola Rumbasteg, och Hector är väldigt imponerad av er. Det som var roligast ikväll var att se hur alla njöt av dansen, skrattade, tog ut rörelserna och bara kopplade av!

BRA JOBBAT!!


I den här videon kan ni se lite mer om Rumba och den förklarar mycket, den är absolut värd att ses!!





Här är en till video som visar hur barnen på Kuba redan tidigt snappar upp allt om Rumba! =)


Gårdagens CLUB BACHATA!!!

Hej alla dansvänner!

Wow vilken härlig kväll det var igår på Club Bachata! Som jag hade sett fram emot den här kvällen och jag vet att flera hade längtat och väntat efter den här lördagen! =)

Vi startade kl 21 och redan då var folk på plats och intog dansgolvet direkt. Dansgolvet fylldes på under hela kvällen och till slut var det proppat med folk som dansade loss som aldrig förr!

    

 

 


Det är så himla roligt på Club Bachata! Där träffar man alltid kursdeltagare, alla dansar och tillsammans har vi superkul! Det är också så otroligt kul att stå och titta på alla som dansar, igår såg jag massor med kursdeltagare som tränade på alla turer vi har lärt oss på kurserna. Kanonbra! =)


Igår var stämningen på topp hela kvällen. DJ Hector bjöd på den senaste musiken och alla gav verkligen järnet på dansgolvet och slog klackarna i taket! Kvällen bjöd på väldigt mycket värme, glädje, skratt, vänskap och gemenskap!


    

 

    

 

    

För att se fler bilder från Club Bachata, gå in på vår facebookgrupp och ta del av alla bilder från igår! Sök på Tropical Sundsvall! =)


Tack alla ni som kom för en fantastisk kväll! Jag hoppas att ni hade en riktigt rolig kväll! Nu laddar vi om för nästa Club Bachata den 26 maj!

Vi ses då!


Stor Kram!



Lina bloggar: Färgstarka salsaklipp!

Hej alla!

Hoppas att ni har en mysig fredagkväll! Kanske har ni njutit av sprakande sambarytmer i Lets Dance på TV4?

Som vanligt tänker jag dans alla 24 timmar om dygnet, och det går inte en sekund utan att musiken spelas hemma, eller så tittar jag på olika klipp på Youtube. Självklart vill jag dela med mig till er!

Första klippet är en salsalåt som har några år på nacken, men jag tycker att videon är så färgglad och härlig =)
Ta er en titt och se vad ni tycker! Det är verkligen svårt att sitta still! 






Nästa klipp är en låt från Los Van Vans senaste skiva. Ni som går på vår salsakurs på måndagar brukar få lyssna till den här låten flitigt på kursen! Den är så bra, man kan inte få nog av att lyssna på den =)





Sista klippet är en låt med Charanga Habanera, Kubas näst största salsaband. Den här låten spelades överallt när jag var på Kuba i januari, den är riktigt snabb och rolig att dansa till! =)





HA EN FORTSATT TREVLIG FREDAG!

Vi syns på Casino Cosmopol imorgon, äntligen är det dags för månadens Club Bachata!

Dans-kram!

Lina bloggar: Reggaeton med Försäkringskassan!

Hej alla!

Idag har Tropical varit på besök hos Försäkringskassan igen och hållt fler pass under deras Hälsovecka! Idag har de anställda fått prova på ett hett pass i Reggaeton med oss!

Det blev många skratt idag och svetten lackade när vi dansade Reggaeton i fullt ös! För att vara första gången som alla provade Reggaeton, var de jätteduktiga! Alla hängde på och gjorde sitt bästa till heta superhits som "Hasta Abajo" av Don Omar och "Romper la discoteca" av Daddy Yankee.



Vi gick igenom flera av de typiska stegen i Reggeaton, och det blev mycket skak med både axlar och rumpa. Bland ungefär 30 tjejer i gruppen fanns det även 2 killar, och vi är riktigt imponerade av dem! De gjorde allt superbra!

Förutom att Reggaeton är en av Latinamerikas populäraste danser, är det bra träning för alla muskler i kroppen. Man tränar speciellt upp ryggen, rumpan och magen! Att det är så otroligt kul gör även att tiden bara flyger iväg =)


Nu är våra danslektioner för den här veckan slut, och vi laddar inför Club Bachata på lördag. Vi är så himla glada över att vi kan dansa i stort sett varje dag och sprida dansen både i Sundsvall och på andra ställen. Vi brinner för att lära ut latinodans och det finns inget roligare än att besöka olika företag eller skolor och visa dans! =)


DANS-KRAM!!


PS. Bilder kommer inom kort!


Musiktips!!!

Hej på er!!

På lördag är det dags för CLUB BACHATA! Är ni laddade? =)

Det kommer bli en kväll med väldigt mycket dans, glädje, värme och gemenskap! DJ Hector kommer att stå i DJ-båset och spela de senaste hitsen!

Tillsammans fyller vi dansgolvet, stämningen kommer att vara på topp och det kommer bli en kväll som vi alltid kommer att minnas. Jag kan avslöja att det kommer att bjudas på en hel del överraskningar! Det blir en kväll ni inte vill missa! =)


För att komma i stämning ger jag er härlig musik som ni kan lyssna på och ladda inför lördag! 

























Och den här låten, kan ni gissa vilken film den är ifrån? =)













Vi ses på lördag! Klackarna i taket! =)


Många kramar!


Lina bloggar: Långväga besök!

Hej!

Nu ska ni få veta något roligt! Kommer ni ihåg Cristian från Spanien som besökte Tropical Sundsvall förra året? Han tyckte så mycket om att vara här, att han nu kommer tillbaka! Under två veckor i maj/juni kommer han att vara här i Sundsvall för att ta privatlektioner i Rumba av Hector.

Jag gjorde en liten intervju med Cristian inför hans vistelse här.


Varför kommer du tillbaka till Sundsvall igen?

- Hector är en god vän till mig och jag vill så gärna träffa honom igen. Det är mycket värt för mig att träffa Hector, ta kurser och umgås med honom igen, men även att träffa Lina. Jag längtar också till att träffa alla elever i Tropical Sundsvall och se hur alla har utvecklats under ett år!





Hur lärde du och Hector känna varandra?


- Jag lärde känna Hector på en festival i Barcelona 2010, där jag gick på hans kurser i Afrokubanskt och Rumba. Där insåg jag vilken teknik han har i dansen, och vilken bra lärare han är. Under festivalen lärde jag känna honom närmare och insåg vilken bra människa han är, både som dansare och privat.





Varför åker du så långt som från Spanien för att ta privatkurser av Hector?

- Det var när jag såg Hectors utlärningsteknik och kvalité som jag bestämde mig för att lära mig av honom. Trots att det är lång distans mellan oss, är det mitt stora intresse och längtan att lära mig som gör att jag vill åka ända till Sundsvall!


Vilka är dina favoritdanser?

- Mina absoluta favoritdanser är Timba Cubana (salsa) och Rumba (framförallt Columbia och Guaguanco). Jag tycker även om afrokubanskt, flamenco och ballroom.


Hur fick du upp intresset för Rumba?

- Mitt stora intresse för Rumba väcktes då jag började känna mig säker i Salsan. Jag kunde göra många turer, men det kändes som att något saknades. När jag kom till Barcelona från Chile, började jag dansa med ett danskompani som heter "Calle Real de Jorge Camaguey".

När jag såg hur de blandade Salsa och Rumba i dansen, tänkte jag att det är det här som jag har letat efter! Rumba kom därefter att fylla mina dagar från morgon till kväll! Det är en av anledningarna till att jag nu kommer till Sundsvall och tar privatkurser.





Hur ofta tränar du dans?


- Jag har dansträning åtta timmar i veckan med mitt danskompani. Utöver det tar jag individuella lektioner för att utveckla min egen stil och slipa på detaljer. Jag anser att kunskap inte upptar något utrymme, utan det leder till kvalité!


Vad har du för förväntningar inför din vistelse i Sundsvall?

- Jag hoppas på att få lära mig mycket av min utmärkta lärare Hector och växa som "rumbero". Jag hoppas också på att få ser mer av Sundsvall och lära känna det trevliga folket, precis som förra året. Vem vet, kanske jag hittar någon kärlek också, hahaha.


Vad skulle du vilja hälsa till Tropical Sundsvalls dansare?

- Jag skulle vilja ge ett råd till alla dansare i Sundsvall och det är att ni aldrig slutar att utveckla era danskunskaper, för på så sätt kan ni lära er danser som kompletterar den nuvarande. För mig förändrades hela livet när jag började dansa Rumba och använda Rumba i Salsan. När ni upptäcker den världen kommer hela eran dans att förändras till det bättre!

En annan sak är att ni inte ska vara blyga att uttrycka era rörelser i dansen, det är positivt och fint om ni dansar med hjärtat, för då utvecklas er egen personliga stil (men ni måste ha en bra bas i dansen).



Visst är det roligt att Cristian kommer tillbaka och hälsar på oss? Förbered er på en stor överraskning på Club Bachata i maj månad!!!! =)


Lina bloggar: Dans hos Försäkringskassan!

Idag startade vi igång dagen med att hålla ett svettigt och hett pass i Cubamix hos Försäkringskassan!

Den här veckan har Försäkringskassan i Sundsvall en hälsovecka, där de vill erbjuda sina anställda olika träningspass att gå på. Tropical Sundsvall är inbjudna till dem flera gånger den här veckan, vilket vi tycker är jättekul!!

Vi bjöd på vårt tuffa danspass Cubamix där dagens tema var BACHATA!




 


I ett otroligt högt tempo körde vi alla Bachatastegen, "perrito", snurrar och andra grundsteg. För att göra det extra jobbigt lade vi in olika steg där man ska gå ner mot golvet, snabba småsteg, hopp, benträning mm. Hur kul som helst!

Alla var jätteduktiga och körde stenhårt till den snabba musiken! Svetten rann och alla gick ifrån passet med ett stort leende på läpparna =)

Många var överraskade att det var så pass jobbigt, och vi kan verkligen intyga att Cubamix är ett bra träningspass. Många har jämfört Cubamix med det jobbigaste passet på Helex till exempel.

Om du inte har testat än, så kom och prova!








Vi tackar Försäkringskassan för ett bra pass!

Vi uppdaterar mer i veckan om vårt nästa pass som hålls på torsdag.

TACK!!!





Lina bloggar: Hector på Youtube!

Hallå alla!

Hoppas att ni har haft en bra helg och att ni är taggade inför kommande dansvecka! Vi kör kurserna som vanligt måndag-onsdag, och sedan avslutar vi veckan med CLUB BACHATA!

Såhär på söndagskvällen tänkte jag ge er ett Youtube-klipp där Hector är med. För någon vecka sedan publicerade vi en musikvideo där Tropical Sundsvall medverkade. Den blev hur cool som helst! I samma veva som det klippet spelades in, gjordes även ett annat videoklipp.

Här nedan kommer jag att bjuda er på det!

Det finns inte ord att beskriva hur glad och lycklig man blir av dansen och musiken. I klippet kommer ni få se glädjen som vi alltid försöker sätta ord på. All dans i klippet är improviserad och bara ett exempel på hur roligt man har på gatorna i Kuba. 

Titta och njut =)


 



100 Tropical T-shirts sålda!

Hallåj!

Vill ni veta en rolig nyhet?! Nu har vi sålt 100 stycken Tropical T-shirts! Hur kul som helst! =)


Innan vi började att sälja T-shirts så pratade vi ofta om att vi borde ha tröjor som man kunde dansa i och som samtidigt visade att vi tillhör Tropical Sundsvall!

Vi spånade och funderade länge på hur tröjan skulle se ut och det var lite klurigt i början att veta hur vi ville ha tröjan. Vi visste väldigt tidigt att en svart tröja är väldigt snyggt och tröjan skulle finnas i herr-och dammodell. Vi visste också att vi ville ha den väldigt enkel, snygg och skulle tilltala alla!

Arbetet med framställningen av tröjan tog sin lilla tid, vi var på besök till många företag och jämförde tröjor och modeller på kvällarna. Till slut hittade vi vår snygga tröja och bestämde oss! Jag minns det så väl när vi hade bestämt oss, då tittade vi på varandra och sa: "Nu kör vi!" =)



   


När vi började att sälja T-shirts så trodde vi att flera skulle köpa en T-shirt men vi vågade aldrig drömma om att det skulle gå såhär bra! Tröjorna har gått åt som smör i solsken och på varje kurstillfälle bär allt fler och fler deltagare våra snygga, svarta T-shirts och dansar runt i dem! 

Vi tycker att det är jätteroligt och det ser verkligen proffsigt ut när så många har likadana tröjor på sig! Jag tycker också att det visar på en fin samhörighet och att vi hör ihop, det är ju precis det vi gör! Vi tillhör samma härliga dansförening! =) 

Tröjorna är jättesköna och perfekta att dansa i! Jag tycker att de verkligen är snygga och stilrena! Vad tycker ni? =)


   


Har Du inte köpt en tröja ännu? Passa på att göra det! Det går att beställa tröjorna genom vår webbshop på hemsidan och tröjorna finns i herr- och dammodell!

http://www.tropicalsundsvall.se/?page_id=20

Klicka på länken så kommer ni direkt till webbshopen!


Hoppas att ni alla får en trevlig helg! Håll ögonen öppna här på bloggen. Jag kan avslöja att något spännande kommer att publiceras på söndag… =)


Stor Kram!


Lina bloggar: Nedräkning till Club Bachata!

Nu är det snart dags för vår härliga Club Bachata igen! Nästa lördag den 21 april fyller vi Casino Cosmopol med varma Karibiska rytmer!

För många är Club Bachata månadens höjdpunkt och det som många ständigt pratar om. För dig som inte har provat att gå på Club Bachata än - Tveka inte, det är garanterat Sundsvalls roligaste uteställe!



Varje månad gör Tropical en ny och personlig affisch för Club Bachata!



Club Bachata är verkligen något utöver det vanliga, det finns en stämning som du inte hittar igen någon annan stans i Sundsvall! Alla är välkomna att delta på evenemanget, såväl ni som aldrig har dansat förut som er inbitna dansare. Tillsammans umgås vi, dansar, pratar, lyssnar på skön latinomusik och har otroligt trevligt!

Våra besökare kommer från alla möjliga delar av Sverige, och Club Bachata passar verkligen alla åldrar! Vår egen DJ Hector spelar den senaste musiken inom Bachata, Salsa, Merengue, Cumbia och Reggaeton, och det är nog ingen som kan stå still av de härliga rytmerna.

Vi är glada över att Club Bachata idag har etablerat sig som ett starkt namn i Sundsvall. Vi syns på olika webbplatser, i tidningar, annonser och nyhetsbrev.


Här ser ni oss i Casino Cosmopols nyhetsbrev:





I nya turistmagasinet som skickades ut till alla hushåll för några dagar sedan, står vi med i kalendariet:

 



Nu laddar vi till festen nästa lördag och jag hoppas på att få se ALLA er där!

Stor danskram
Lina

Mycket passion och hetta ikväll!

Hej alla dansvänner!

Vilken toppenkväll det har varit! Ikväll har vi dansat BACHATA med mycket känsla och passion!

På nybörjarkursen repeterade vi förra veckans tur och slipade detaljerna. Vi fick lära oss sliden ordentligt och alla satte turen väldigt fort! Vi gick snabbt vidare till dagens tur där killarna skickar iväg tjejen till IKEA! =)


    

   

 

 



Den turen är väldigt fin och innehåller väldigt mycket känslor! Vi började med att dansa tillsammans, sen skickar killen iväg tjejen, båda dansar ifrån varandra och sen snurrar killen till tjejen där vi dansade med mycket passion och känsla! =)

Lina och Hector visade hur vi skulle dansa och kombinera olika känslor som först innehöll mycket värme, när killen skickar iväg tjejen så ångrar han sig genast men vi tjejer sträcker på oss och dansar med stolthet. När killen snurrar tillbaka till tjejen så är det verkligen passion! Alla känslor på en och samma gång! =)


 
 
      

 

 

    



Efter kursen bjöd vi på Tropical-fika! Vi hade dukat fram chips, grönsaker, daddlar, ett gigantiskt stort påskägg fyllt med godis och dricka!

    
Vid fikat blev det massor av skratt och mingel! =)

 

                               

 

    

 
 
    

 



På medelkursen fick vi lära oss en ny tur och jag säger bara, WOW VILKEN FIN TUR!!! Det är bland de finaste turerna vi någonsin har gjort! Turen innehåller väldigt mycket snurrar, olika steg, snygga detaljer och framförallt, mycket PASSION! 


    

 

    

    


I pausen fikade alla kursdeltagare och umgicks! På våra kurser är det så mycket mer än dans. Vi umgås, skrattar, skämtar och vi är verkligen en stor dansfamilj med medlemmar från hela världens alla hörn!

Kvällen har verkligen varit toppen och alla är så himla duktiga! Jag vet att Lina och Hector är mycket imponerade av er allihopa! Ni lär er jättefort och Bachatan i Sundsvall håller en MYCKET hög nivå!


När kursen var slut så spöregnade det ute. Det var något som vi inte har märkt av på hela kvällen. På Tropicals kurser finns det endast karibisk värme och hetta! =)


Stor Kram och Tack för ikväll!


Agneta gästbloggar: Kubatema på Viking Line!

Hej!

Jag heter Agneta Alin och dansar både Salsa och Bachata med Tropical. Idag har jag fått chansen att gästa bloggen.

Åh, vi har haft en jättefin påskhelg i Kuba! Nej, inte i Kuba, men på en tur- och returresa med båt till Helsingfors. Det var Kubatema på båten med bl.a. latinorytmer, shower, karibisk inspirerad mat och cigarrtillverkare.

I december var vi på Kuba och hamnade av en slump på Bar Monserate, vi skulle bara äta lite snabbt och sedan gå vidare. Där spelade ett jättebra band som heter Santiago y Habana, så vi blev kvar längre än vad vi hade tänkt. Så gissa om vi blev glada när vi upptäckte att just det bandet skulle spela på Viking Lines Kuba-special i påsk. Vi bokade resa direkt!

Santiago y Habana
hade förtjänat en bättre plats att spela på, de höll till mittemot Pub Pamir på båten med gångstråk emellan. Det blev i alla fall mycket dansande i ”gångbanan”  till härliga latinorytmer. Ibland blev det helt stopp, för de som bara skulle passera.

Bandet är ett femmannaband från just Santiago och Havanna (eg. är det en sextett, men tjejen som sjunger i bandet är gravid och kunde inte vara med). Bandet spelade gitarr – och trumpetsolon så vi att rös. Övriga instrument, förutom sång, är ståbas, guiro, maracas, och congas.

Vi följde de spelglada killarna i bandet under vår resa, de spelade vid flera tillfällen under båda kvällarna!



Santiago y Habana



Som bonus fick vi dansa och lyssna till bandet Elio Revé y su Charangon, de spelar just låten som ni hört tidigare här på bloggen, Agua pa’ Yemayá där Hector är med och dansar. Ett jättebra band som spelade på stora scenen där salsatempot var högt, dansgolvet var fullt och vi dansade så att svetten lackade!




Vid några tillfällen under de två kvällarna kunde vi också njuta av kubansk dansshow – tjusigt!





Helsingfors då – ja, vi gick en promenad i det vinterkyliga vädret. Vi strosade runt på Kämps, Stockmanns och naturligtvis saluhallen. Snabbt gick vi tillbaka till den karibiska värmen på båten!


Den här resan gör vi gärna om!


Lina bloggar: Kursen blev till en fest!

Wow vilken kväll det har varit! Var det bara jag som fick känslan av att det var en stor salsafest? =)

Belysningen var dämpad, temot högt, musiken på högsta volym, massor av skratt och ett stort bord uppdukat med godsaker! Vi ville bjuda er på något extra ikväll, eftersom det är Annandag Påsk och helgdag.

Tropicals fikateam med Agneta och Lars i spetsen bjöd på ett bord fullt med godsaker! Tropiska frukter, påskägg med godis, påskmust, chips och dadlar är bara några av dessa saker!







Alla passade på att mingla både i pausen och efteråt! Väldigt trevligt!!







 



 


Idag var tempot högt och intensivt på såväl nybörjarkursen som medelkursen! Alla var hur duktiga som helst, koncentrationen var på högsta nivå och alla satte stegen perfekt!

På nybörjarkursen lärde vi ut turerna "El dedo por arriba" och "El dedo por abajo". Två turer som är salsans klassiker och som används överallt. De är bra att kunna!

På medelnivån fortsatte vi att träna på turen från förra veckan, men vi la till ett coolt slut på turen. Killarna fick glänsa idag med häftiga Rumbasteg. Jag måste erkänna att ni killar såg ut som riktiga salsaproffs när ni gjorde dem! COOLT!!!

Vi tjejer gjorde också fina steg, där vi skulle sväva fram över dansgolvet i snygg "modellgång". Bra jobbat!


Tack alla för världens bästa salsakväll!


GLAD PÅSK!!!!

Hej på er!

Hoppas att ni har en härlig ledighet nu när det är påsk!

Tropical Sundsvall önskar alla kursdeltagare, läsare och dansälskare en GLAD PÅSK! 

Vi hoppas att ni firar påsken med era nära och kära, äter god mat, får påskägg utav påskharen, kopplar av och har det jättebra! =) 




                  

                


På måndag dansar vi Salsa precis som vanligt, trots att det är annandag påsk. Jag kan också berätta att på måndag kommer vi att bjuda på en liten överraskning på danskursen!!!




Många Påsk-kramar!






Lina bloggar: Tropical med i musikvideo!

Hallå där!

Har ni sett det senaste? En cool musikvideo som Tropical Sundsvall är med i! =)

Några av de främsta dansarna från Kuba fick medverka i videon, och självklart var vår Hector tillfrågad!

Musikvideon är inspelad på Kuba i en så kallad "Solar". Solar är typiskt på Kuba, det är som en korridor där det bor människor i små lägenheter, men de delar på badrum och toalett. Det är alltid mycket liv och rörelse på Kubas gator; dans, musik och domino är något som kubanerna inte kan vara utan!

Titta på videon här nedan, visst blev det coolt? Jag var med på inspelningen och fick vara med om allting, och nu var det jättekul att se hur videon slutligen blev. Proffsigt!! =)






En toppenkväll med BACHATA!

Hej alla dansälskare!

Ikväll har vi dansat BACHATA med mycket känsla och passion!

På nybörjarnivån tränade vi på grundstegen och repeterade allt vi har lärt oss de senaste veckorna. Alla är superduktiga och kommer ihåg jättemycket av allt vi har tränat på tidigare! Det är jättekul att se! =)


 

 

    

 


Vi fick också lära oss en ny tur ikväll. En fin tur när tjejen snurrar in till killen och sen går korsade steg framför killen, snurrar sen och båda avslutar med en slide, alltså att glida med foten. Riktigt snyggt!
Alla satte turen och det var mycket glada skratt blandat med koncentration! =)

På medel så hade Lina och Hector tagit fram en tur som några av Tropicals dansare har gjort för länge sen, men de hade lagt till snygga steg och snurrar! Supersnyggt! =)


 

 


Kvällarna med Bachata är verkligen toppen! Vi är ett sånt härligt gäng med kursdeltagare som dansar, skrattar, skojar och har roligt tillsammans!

Vi är en stor dansfamilj och det finns alltid plats för flera! På våra Bachatakurser blir det alltid mycket skratt, alla skämtar med varandra, ibland brukar det bli lite allsång till låtarna vi dansar till och framförallt så dansar vi massor och har riktigt roligt tillsammans! =)

Det har vi såklart haft även ikväll!

Kvällens bild blir den här:


Hector och Sanny hälsar på varandra samtidigt som de dansar Perrito! =)



Stor Kram!


Lina bloggar: Tisdag = Reggaetonkväll!

Hallå där!

Ikväll har det dansats Reggaeton för hela slanten! Det har varit en intensiv och rolig kväll, där alla verkligen gav järnet! 

Ikväll började vi på en koreografi som Hector och jag har satt ihop. Vi gjorde halva koreografin idag, och nästa halva blir till veckan som kommer. Slutligen kommer vi att sätta ihop allting till en hel låt! 

Ni alla var jätteduktiga idag och ni lär er så snabbt!  




 


Stegen som vi lär ut är inte helt enkla, men alla gjorde det jättebra! Vi filmade på slutet för att se hur det såg ut, och alla var synkade. Coolt!!

Jag kan tänka mig hur fin koreografin kommer bli efter att vi har tränat några gånger och finslipat på detaljer och armar.




 



Jag passade på att fråga en av våra kursdeltagare, Emma Lindgren, om vad hon tyckte om dagens Reggaetonpass:

- Det var en jättebra koreografi! Det blev en utmaning och det älskar jag! Jag tycker om när det är mycket tempo och det var kul att koreografin var så lång. Det var superbra!



Emma



Även Anette Lund flikade in med att det var en rolig kväll.

- Jättekul! Jag började dansa för cirka 3 år sedan, och nu i efterhand kan jag inte förstå varför jag inte har börjat tidigare, säger Anette.


Tack alla för en härlig kväll!


En Salsakväll med mycket glädje!

Hej dansvänner!

Vilken härlig måndagkväll det har varit! En kväll med massor av SALSA!

Vi började kvällen med nybörjarkursen. Där startade vi på linje och tränade på grundstegen, snurrarna och även på förflyttningen! Det går bättre och bättre för varje gång och alla utvecklas och är jätteduktiga! =)

Vi gick sen ihop i par och tränade tillsammans på grundstegen och förflyttningen.  Vi tränade en hel del på att få ett flyt i dansen och nästan ”sväva” över golvet. Hur kul som helst! Alla dansade jättebra och det är så roligt att få till stegen till slut!

      

 

 

    



Förflyttningen är lite knixig i början så killarna fick träna på sina steg tillsammans med Hector och vi tjejer tillsammans med Lina.

Till slut så satte allihop alla stegen och dansglädjen var total! =)


På medelnivån började vi som alltid med att värma upp på linje och på så vis få igång snabba fötter! På linje tränar vi alltid på grundstegen, förflyttningen rakt fram och diagonalt, snurrar och rumbastegen.  Grundstegen är stommen i Salsan och det går aldrig att träna för mycket på dem! Det är alltid bra att fortsätta att nöta grundstegen hela tiden! =)


    

 


Vi gick sen ihop i par och vi fick se dagens tur som var supersnygg! Dagens tur innehåll massor av snygga steg, snurrar på olika sätt och vis och även snygga detaljer och rumbasteg! =)


    

 

 


Vissa partier i turen var lite trixiga så då gjorde vi likadant som på nybörjarnivån: killarna tränade på sina steg tillsammans med Hector och tjejerna tränade tillsammans med Lina!

Det är verkligen jättebra när vi får träna på det sättet, då får alla fokusera på sin del och sen när man tränar i par går det mycket lättare!


 



Det har verkligen varit en riktigt härlig kväll med hur mycket Salsa som helst! =) Alla utvecklas jättesnabbt och det är verkligen roligt att se!


Tack för ikväll!
Nu laddar vi om till Reggaeton och Cubamix imorgon! =)


Stor Kram!


Mars 3 mest lästa blogginlägg!

Hej dansvänner!

Hoppas att ni har haft en fin helg!


Som jag berättade förut i ett blogginlägg så för vi dagligen statistik och ser hur många läsare varje blogginlägg har. Det är jättespännande att se! Antalet läsare stiger hela tiden och nu i mars har vi kunnat se vilka inlägg som har varit de mest lästa.  

Självklart ska ni få veta vilka inlägg det är! =)



3e plats – Gårdagens workshop i Övik
I mars gjorde Tropical Sundsvall en resa till Örnsköldsvik för att hålla workshops i Salsa och Bachata. Workshopsen var mycket uppskattade och det var verkligen en supertrevlig dag med väldigt mycket dans och många skratt! Jag följde med för att fota för att kunna blogga om resan! =)

       

Blogginlägget om workshopsen i Örnsköldsvik kan ni läsa här:
http://tropicalsundsvall.blogg.se/2012/march/gardagens-workshops-i-o-vik.html




2:a plats – Los VAN VAN i Stockholm
I mitten av Mars var flera från Tropical på plats i Stockholm för att se det stora salsabandet Los VAN VAN som spelade i Stockholm! Lina var där och upplevde spelningen, hon fick också chansen att träffa bandet backstage och prata med dem. Här i bloggen berättade hon om resan och alla upplevelser! =)

        

Inlägget om spelningen hittar ni här:
http://tropicalsundsvall.blogg.se/2012/march/lina-bloggar-los-van-van-live-i-stockholm.html



1:a plats – Ordlista med Hectors roliga ord
På våra kurser har vi alltid roligt! Hector har många olika ord som han ofta använder vid olika tillfällen. Flera av hans ord är väldigt roliga och när han säger dem så utbringar de många skratt på danskurserna! Lina satte därför ihop ett litet lexikon med Hector-ord så att alla ska hänga med och förstå vad alla ord betyder! =)

      

Hectors ord-lexikon kan ni läsa här:
http://tropicalsundsvall.blogg.se/2012/march/lina-bloggar-ordlista-med-hectors-roliga-ord.html

 

 

Vilka som blir de mest lästa blogginläggen i april, det vet ni inte än. Men jag lovar er, vi fortsätter att föra statistik och i början av maj månad så berättar vi vilka inlägg i april som flest har läst! =)

Stor Kram


RSS 2.0