Lina bloggar: Träna med Cubamix!

Hej alla!

Nu börjar sommaren ta slut och det börjar bli dags att komma igång med alla aktiviteter igen! Sommaren har erbjudit mycket godsaker, men nu är det tid för att ta på sig träningsskorna och komma i form igen! Känner ni som jag?

Tisdagen den 11 september startar vi upp vårt träningspass Cubamix igen! Första gången är helt gratis att prova-på, så ta med dina vänner och dansa loss =)
Tid: 19.45-20.45 på Universitetsallén 14

Se vår trailer för Cubamix:
Varje vecka har Cubamix ett nytt tema, så du lär dig både grunderna till olika latinodanser samtidigt som du tränar upp kondition och styrka =)

Teman kan vara Merengue, Salsa, Bachata, Lambada, Reggaeton, Afrokubanskt mm. Vi är ett trevligt gäng som tränar tillsammans i en avslappnad form. Hur kul som helst!

Det är dessutom väldigt bra träning, vissa har jämfört Cubamix med Helex tuffaste pass =) Svettigt med andra ord! Tveka inte längre, utan kom och hitta träningsformen som passar just dig!

Kram
Lina

Maria gästbloggar: Mot Ghana!

Hej!

Idag gästar jag, Maria Johansson, bloggen! Jag har dansat med Hector och Lina ända sedan de startade upp kurser i Sundsvall. Snart börjar deras fantastiska danskurser igen, men denna gång får Salsa och Bachata en lång paus för min del. Den här hösten kommer jag att spendera i Ghana!

Jag läser ett program på Mittuniversitetet i Sundsvall och nu sista året har vi en valfri termin. Där kan vi välja mellan praktik eller studier, antingen i Sverige eller utomlands. Jag kommer att åka till Accra, huvudstad i Ghana, redan nu den 7:e september!

I Ghana kommer jag att praktisera på en organisation som heter Women Peace and Security Network - Africa. De arbetar för att stärka kvinnors delaktighet och ledarskap i fredsuppbyggande.

Mina uppgifter kommer bland annat att innehålla bakgrundsforskning till projekt och utveckling av dessa, delta i utformning av program samt genomförande och utvärdering. Hjälpa till att främja inrättandet av utökad kontakt och deltagande mellan kvinnogrupper och politiska beslutsprocesser m.m. Det blir måndag till fredagsjobb men ett otroligt intressant sådant! Jag ser verkligen fram emot denna möjlighet att få åka till Ghana och lära mig av dessa kvinnor!


På Nobelmiddag!

I Accra kommer jag att bo hos min pojkväns moster och hennes familj. Jag har aldrig tidigare varit i Afrika, så det kommer att bli ett spännande äventyr med mycket nytt! Jag längtar redan till värmen som aldrig infann sig här!

Eftersom jag blir borta till slutet av december, missar jag hela denna termin med Tropical, men jag hoppas att jag får chansen att uppleva och lära mig lite afrikansk dans istället! Jag kommer såklart att följa er på bloggen och Facebook, och sedan ska jag självklart se till att alla jag träffar kommer att gå och nynna på Prince Royce, Romeo Santos m.fl. när jag lämnat landet!

Kram
Maria

Lina bloggar: Cristian vann Rumbatävlingen!

Hej alla!
 
Kommer ni ihåg Cristian som var på besök här i Sundsvall i maj för att ta privatlektioner av Hector? Han var här under två veckor för att träna upp sig i Rumba inför en stor tävling i Barcelona. Jag kan nu avslöja att han vann tävlingen!! =)

Vi blev verkligen jätteglada över beskedet och Hector blev så rörd att tårarna kom! Det låg mycket svett och hårt jobb bakom resultatet, då Cristian ville lära sig att dansa med knivar exakt som Hector gör. De tränade ungefär fem timmar om dagen för att allt skulle sitta i minsta detalj! 


Columbia

Jag fick höra att Cristian dominerade och vann överlägset. Imponerande! Stort grattis Cristian! 

Vi är övertygade om att Cristian kommer tillbaka till Tropical Sundsvall nästa år på besök igen. Han blev helt förälskad i Sverige och lärde känna så många av er Tropical-dansare här. Tyvärr har vi inget filmklipp från hans Rumbadans ännu, men han har lovat att skicka oss senare. Håll utkik!

Kram
Lina

Lina bloggar: Avtackning av Ida!

Hej alla!

Hector och jag överraskade Ida med en present för att tacka henne för allt fint jobb som hon har gjort för oss! Ida har varit vår högra hand och ställt upp i vått och torrt. En riktig klippa!

Därför hade vi köpt en digital fotoram som man kopplar bilder till via ett USB. Bilderna rullas som i ett bildspel, så man kan ha hur många bilder man vill och de går av sig själv.

Vi hade fyllt fotoramen med alla bilder på henne och Tropical Sundsvall som vi kunde hitta, så att hon aldrig glömmer alla oss i dansfamiljen! =)


Ni som känner Ida vet att hon gråter av lycka =)


Glad Ida!

Nu har Ida massor med bilder från oss, alla gapskratt från kurserna, roliga bilder från Club Bachata och mycket mer!

Ida, vi saknar dig!!

Kram
Lina

Lina bloggar: Musiktips!

Hej!

Ni håller väl igång med latinomusik hemma hos er i sommar? Det börjar bli dags att tagga igång igen inför hösten, så passa på att slipa på Salsastegen =)

Jag poppar latinomusik på högsta volym i bilen, så ni hör säkert när jag kör runt i centrum, haha!

De här låtarna tycker jag om:Kram till er alla!
Lina

Lina bloggar: All info om höstens kurser!

Hallå där!

SNART är höstens kurser här! Ett nytt event på facebook har skapats, ni har väl klickat i att ni kommer? =) 

Höstens kurser börjar måndagen den 10 September!
 

All info finns på hemsidan, men självklart tänkte jag ge er all info ni behöver här på bloggen också! Det här är höstens utbud av kurser och alternativ:

Bachata
Pardansen från Dominikanska Republiken som har tagit världen med storm! Med sin härliga musik, passion, svängande höfter och känsla, har Bachata blivit en av de mest attraktiva och populära danserna just nu!

Salsa
Den sensuella, glada och fartfyllda pardansen som kommer från Kuba. Med sin exotiska musik, svängande höfter och spontanitet, fylls du alltid med energi och glädje!

Cubamix
Passet för dig som vill träna och som älskar den heta Karibiska musiken! Det är ett svettigt dansaerobics-pass som förbättrar din kondition, smidighet, balans och koordination!

Reggaeton
Den tuffa och sensuella solodansen som har blivit väldigt populär världen över, speciellt på många nattklubbar. Reggaeton har attityd, är flörtig och energigivande!4 danser! Vilka ska ni välja? Snart kommer det inte vara svårt att välja!

Vi anordnar PROVA-PÅ-VECKA den 10-12 september. Passa på att komma och prova våra danser helt gratis! Då kan du själv prova och känna efter vilka danser som passar just dig! Det bjuds även på kaffe och hembakat fikabröd efter varje pass =)

Våra priser per kursomgång:

400 kr för studenter
500 kr för övriga

DROP-IN: 80 kr

Rabatterbjudande till dig som vill gå flera kurser/nivåer hos oss: 

2 kurser: 600 kr för studenter / 800 kr för övriga
3 kurser: 800 kr för studenter / 1000 kr för övriga
4 kurser: 1050 kr för studenter / 1300 kr för övriga

Ta med dina vänner och kom och dansa med oss!

Kram
LIna

Lina bloggar: Fler projekt!

Hejsan!

Hoppas att ni alla har haft en kanonsommar och att ni börjar komma tillbaka från semestrar och resor. Jag och Hector längtar till kursstarten så jag tror vi spricker!

I veckan har vi knutit flera nya samarbetspartners till oss och vi har fler planerade projekt. Så spännande! Till exempel är vi inbjudna till dansskolan "Dansa med Sanna" i Falun för att hålla workshops i Bachata. Den 15-16 september kommer vi att vara där och inspirera alla Bachata-lovers i Falun!

Vi kommer att hålla workshops mellan kl. 16-18 och sedan är det fest på kvällen för alla som vill dansa och öva på det vi har lärt ut =) Vill du följa med? Kontakta oss!

Ett annat projekt är den 13 september, då vi ska hålla i ett hett pass i Reggaeton för ungdomar. Det är Centrumvillan som har bjudit in oss att engagera ungdomar i åldrarna 13-19 år i Reggaeton. Det är så roligt att få nya utmaningar och hålla kurser för nya människor. Jag tror att ungdomarna kommer att tycka om Reggaeton, eftersom det är en sån pass tuff dans som rycker med alla!Om ni hör fler organisationer eller företag som är intresserade av dans, tveka inte att tipsa om oss!

Vi ses!
Danskram
LIna

Lina bloggar: Planering, planering!

Hej!

Igår hade vi ett bra möte med Tropicals förening! Vi behövde ett ordentligt avstämningsmöte inför prova-på-veckan i början av september, samt gå igenom höstens alla planer tillsammans =)

Vi har spånat på idéer, delat upp uppgifter, tittat på framtida projekt, pratat om hur vi kan få Tropical att växa ännu mer etc. Vilket power-gäng vi är! Hector och jag är så glada och lyckliga över att ha ett sånt bra team som ställer upp i vått och torrt.

 
Vi har så mycket spännande grejer som vi ska göra framöver! När det är stora projekt så behövs det mycket planering och att man har ett bra team som står bakom oss. Tänk vad kul det är när man får jobba med det man verkligen brinner för =)

För att få veta mer om vad som händer i höst, gäller det att hålla utkik här på bloggen hela tiden. Vi hörs!

Kram
Lina

Lina bloggar: Hos tryckeriet!

Hej allihop!

Idag är det fullt upp! Har hunnit gå på ett möte, träffat min bank, sprungit några ärenden och besökt Tropicals tryckeri tillsammans med Hector!

Vi har skickat iväg ett gäng med nya t-shirts på tryck, så att ännu fler Tropical-dansare kan ta del av vår fina t-shirt! Tröjorna har gått åt som smör under våren och vi är väldigt glada över den positiva uppmärksamheten som de har fått =)


Såhär ser våra t-shirts ut


Det är roligt att se er alla dansa loss i likadana tröjor på kursen. Vi har även fått många fina kommentarer utanför Sundsvall, när vi har besökt olika dansskolor med våra t-shirts på oss. Det värmer =)

Jag kan även avslöja att jag har skickat iväg en specialbeställd dansbyxa till mig på tryck! Det finns så många roliga saker som man kan göra, men ibland får vi lugna oss lite. Annars har vi snart en hel souvenirbutik på Kårhuset, haha!!

Vill du också ha en t-shirt? Kika genast in på vår webbshop!
http://www.tropicalsundsvall.se/?page_id=20

Vi hörs snart igen!

Kram
Lina

Lina bloggar: Salsa som bröllopsdans!

Hej alla!

Vill ni höra något roligt? Jag har fått reda på att Hanna och Jakob Billmayer, två av våra kursdeltagare på nybörjarsalsan, gifte sig i början av sommaren. De har lärt sig Salsa under 7 veckor hos Tropical och valde att göra något helt annorlunda på deras bröllop - Att välja bort brudvalsen och dansa en Salsa istället!

Tufft, eller hur? Jag passade på att ställa några frågor till dem, läs och inspireras!

Hur fick ni upp intresset för Salsa?
- Vi var med på en kollegas födelsedagskalas där vi fick lära oss Bachata. Tyvärr ligger de lektionerna på onsdagar när vi har annat för oss, så då valde vi att testa på Salsa och blev fast!

Hur kom det sig att ni valde att dansa Salsa på bröllopet?
- Vi valde att ha ett annorlunda bröllop med tanke på att Jakob kommer från Tyskland, det blev en mix av traditioner från Sverige och Tyskland till slut. Brudvals är något som båda länder har och vi ville överraska, vilket gjorde att vi valde att dansa Salsa.

Hur gick det och hur kändes det?
- Vi är ju fortfarande nybörjare, men vi tyckte att det gick bra och det var fantastiskt roligt! Det var ingen som hade förväntat sig det.

Vilka var reaktionerna från gästerna?
- Gästerna blev överraskade, det var nog ingen som hade förväntat sig att vi inte skulle dansa brudvals. De tyckte det var häftigt!Skulle ni rekommendera andra att göra samma sak?
- Vi har bara bra upplevelser av att överraska med Salsa – Det var roligt att göra något som ingen förväntade sig!


Jag tycker att det är otroligt roligt och modigt av Hanna och Jakob att dansa Salsa på bröllopet! Det är verkligen ett annorlunda inslag som överraskar släkt och vänner. Jag hoppas att vi får se fler av er Tropical-dansare som väljer att ta latinodansen till era bröllop!

Stort tack till Hanna och Jakob som vill dela med sig av sitt fina bröllop till oss =)


Kram
Lina

Lina bloggar: Höstpremiär för Club Bachata!

Hej på er!

Nu är det officiellt, Lördagen den 8 September är det höstpremiär för Club Bachata! Jippie! =)

Den här gången behöver vi inte vänta till slutet av månaden, utan istället kommer Club Bachata att anordnas i början av varje månad under hösten! Det är alltså bara 3 veckor kvar till Club Bachata! =)

Club Bachata den 8 September kommer att erbjuda en fantastisk kväll fylld av dans, glädje och gemenskap och tillsammans fyller vi dansgolvet på Casino Cosmopol!Vi kommer att starta kvällen kl. 21:00 med en minikurs i Bachata för alla som vill lära sig grunderna i dansen, men även för er som inte får nog av att dansa Bachata! Sedan fortsätter festen hela natten med blandade latinorytmer och massor av dans!

Samma vecka som Club Bachata är, börjar terminskurserna igen med oss! Vilken kanonstart på hösten! Det blir en härlig dansvecka som jag tycker att vi redan nu börjar ladda inför!

Danskram
Lina

Lina bloggar: Intervju med Hector!

Hej alla!

Har ni ofta funderat på hur Hector arbetade på Kuba? Har ni undrat över hur livet som dansare på Kuba är? Jag gjorde en liten intervju med Hector, och här nedan kan ni läsa hur tufft danslivet egentligen är, bakom alla kulisser, häftiga scenkläder och fantastiska dansshower! =)


Hector, hur är livet som dansare på Kuba? Är det glamoröst?

Livet som dansare på Kuba är väldigt tufft, men samtidigt väldigt roligt. Man måste vara på danslektionerna väldigt tidigt på morgonen för att börja med uppvärmning och sedan är det tekniklektion. Sedan kommer dagens danslektion som till exempel kan vara Rumba.

Ofta börjar man så tidigt att det inte finns tid att äta frukost, men trots det så har vi dansare det jättebra tillsammans. Det finns alltid tid för att skämta med varandra, berätta roliga historier mm, och det är det som gör dagen!

Danslektionerna slutar klockan fyra på eftermiddagen, och sedan går man snabbt hem och duschar och vilar lite. Klockan nio på kvällen börjar Kabarén, som är den dansshow som man medverkar i varje kväll. Den visas i två omgångar varje kväll, den första börjar klockan 23.00 och den andra klockan 01:00. Så man kommer hem väldigt sent på natten och hinner inte sova så mycket tills nästa dag.

På Kuba tror jag att alla föds som dansare, så det är tufft att bli bland de bästa. Vissa kommer hela vägen upp till att jobba som dansare, medan vissa stannar på vägen. Det är rätt hårt!


Vad tycker du om dansutbildningen på Kuba? Hur är den?

Kubas dansakademier har en riktigt hög nivå! Dansarna som examineras från Kubas akademier blir helt kompletta dansare, bra förberedda för livet som kommer. Ett levande exempel på det är jag! Jag är dansare, musiker, sångare och konstnär.

Som dansare på Kuba går man först på ENA, som är en treårig dansutbildning på Nationalkonstskolan. Sedan studerar man vidare på ISA som är 5 år. Det är en dansutbildning på universitetsnivå.Hur var tiden då du jobbade i den kända dansgruppen Yoruba Andabo?

För mig var det en stor erfarenhet i livet att arbeta med dem i 13 år! Jag var deras ”förste dansare” och koreograf, och det är en framgång i min karriär som jag aldrig kommer att glömma!

Vi reste mycket med gruppen, bland annat till Mexico två gånger, Spanien, Frankrike, Schweiz med flera. Vi vann mycket priser med gruppen, den största framgången och succén (som alla artister önskar sig) är att vi vann en Grammy!

Vad betyder dansen för dig?

Dansen är hela mitt liv, men jag har två passioner i mitt liv; Dansen och Judo. Jag älskar båda lika mycket!Det här var bara en liten del av Hectors bakgrund på Kuba, men jag lovar att det kommer mer framöver =)

Kram Lina

Lina bloggar: Bloggen växer!

Hej dansvänner!

Vi för statistik på dansbloggen och vi ser att antalet läsare stiger hela tiden, bloggen blir alltså mer och mer populär! Det är jätteroligt! Vi får ofta respons gällande bloggen och många gånger har vi hört att bloggen är ett roligt komplement till hemsidan. Här får ni också följa med "bakom kulisserna" och se vad som händer i Tropical när det inte är kurser!

Vi är jättenöjda med all feedback! Tack!

Bloggen kommer att uppdateras mer än någonsin i höst! Fler spännande och intressanta inlägg kommer att skrivas, intervjuer kommer att göras och ni får fortsätta att följa med oss på alla möjliga uppdrag. Det blir mycket exklusiv information! =)


Fortsätt gärna att komma med respons och feedback! Ni får gärna maila eller prata med mig gällande bloggen! Berätta vad som är bra och vad som kan göras bättre! =)

Stor Kram till er alla!
Lina

Lina bloggar: Höstens viktiga datum!

Hallå!

Har ni koll på alla viktiga datum i höst? Nu börjar den nya dansterminen sakta men säkert närma sig, och det är mycket som händer i höst! För att uppdatera er lite om de närmaste dagarna som ni bör boka in, gör jag en liten lista här nedan:

8 september: Kick-off med höstens första Club Bachata på Casino Cosmopol!
10 september: Prova-på-veckan drar igång och håller på måndag, tisdag och onsdag
6 oktober: Club Bachata med inbjuden världsartist! Workshops och shower!

Visst låter det roligt? =)
Jag och Hector kan knappt vänta tills dansen startar igång igen! Många från andra delar av Sverige har även visat intresse för Club Bachata här i Sundsvall och flera har redan bokat hotell och resa hit. Det tycker vi är jättekul!

Just nu håller vi på att förbereda allt i minsta detalj inför starten och det är full fart med saker som måste fixas. Sprid gärna vidare våra evenemang på Facebook och hjälp oss att sprida informationen om kurserna till nya människor. Tack!!

Kram
Lina


Lina bloggar: Träna dig i form med Cubamix!

Hej alla!!

Jag vaknade upp med världens energi imorse och gissa om jag har spring i mina ben! Jag längtar till vårt träningspass CUBAMIX startar igång igen i september!

Cubamix har ett tema varje vecka, vilket gör att ni både lär er grunderna till en latinodans samtidigt som ni kommer i form. Våra teman kan till exempel vara Reggaeton, Salsa, Afrokubanskt, Mambo, Lambada etc. Det är hur kul som helst och tiden bara flyger iväg!Vi har hållt Cubamix under cirka 1,5 år nu och gruppen som tränar med oss har verkligen växt! Om ni vill komma i form efter sommarens ledighet så kan jag varmt rekommendera er att delta i passet. Cubamix hålls varje tisdagkväll kl. 19:45-20:45 på Universitestallén 14 (Gamla Friskis & Svettis).

På med träningskläderna och ta med vattenflaskan, så kör vi!! Första gången är helt gratis att prova-på, så ta med era kompisar att testa! Första passet är den 11 september =)

Danskram
Lina

Lina bloggar: Affischen är publicerad!

Hej allihopa!!

Nu har vi släppt nya kursaffischen för hösten 2012!! Visst blev den fin? Vår duktiga grafiker Sara har gjort ett toppenjobb som vanligt!

Till veckan kommer ni att se våra fina affischer pryda Sundsvalls centrum =)


Den 10 september startar kurserna upp igen med vår efterlängtade prova-på-vecka! Ni kan prova alla våra danser helt gratis och vi bjuder på hembakat fika. Det brukar vara en jättetrevlig vecka med MASSOR av folk!

Passa på att bjuda med er era vänner och familjemedlemmar att prova. Jag tror att de kommer att bli lika förälskade i dansen som oss om de provar! =)

Kurserna fortsätter på samma dagar och plats som i våras, och vi startar upp med en kick-off på Club Bachata den 8 september!

Vi har skapat ett evenemang på Facebook som ni gärna får sprida vidare och dela på era profiler. Tillsammans gör vi höstens danstermin till den bästa!

Kramar
Lina

Lina bloggar: Nya kursaffischer på gång!

Hallå där!

Här på morgonen har det jobbats för fullt, då jag har gått igenom förfrågningar som trillat in för augusti/september. Vi har massor med roliga evenemang på gång! Just nu jobbar vi för fullt med att göra de nya kursaffischerna som kommer att publiceras nästa vecka. De blir så fina!

Den här perioden inför att kurserna ska starta upp igen är den mest hektiska för oss i Tropical och vi jobbar på för fullt med olika projekt. Jag kan även avslöja att vi kommer att finnas med i ett stort 2-sidors reportage i september. När tidningen har kommit ut kommer jag genast att publicera det på bloggen =)

Nu ska jag fortsätta att svara på massa mail och boka in möten till veckan med olika samarbetspatners. Vi hörs snart igen!
 
Bachata-kram
Lina

Lina bloggar: Besök från Spanien!

Hejsan!

Vilken härlig dag det har varit, soligt och fint! Hoppas att ni alla har det bra under dansuppehållet nu i augusti och laddar inför kursstarten i september!

Jag har besök av min bästa kompis Henar från Spanien just nu! Hon är här och hälsar på mig under två veckor och vi har haft flera intensiva dagar =)
Vi började resan i Stockholm och har tagit både Salsakurser och varit ute och socialdansat! Väldigt roligt! Vi båda älskar dans och musik, så vi är ute och dansar så mycket vi bara kan!

Just nu tillbringar vi några lugna dagar uppe vid Höga Kusten och även i Härnösand. Henar och jag blev brevkompisar för 9 år sedan och sedan dess har vi skrivit brev till varandra så att pennan glöder. Vi träffas varje år och vi har alltid otroligt roligt tillsammans =)

Om några dagar ska vi åka iväg och dansa Bachata och Salsa igen, vi kan inte hålla oss borta från dansen länge. Ha en toppenkväll allihopa!

Kram
Lina

Lina bloggar: Oförglömlig sommarfest!

Hej alla!!

Jag vill tacka er alla för en oförglömlig sommarfest i lördags! Det var så himla trevligt, härlig stämning, god mat och mycket dans och musik. Vi är jätteglada att vi var så många som 45 personer som åt av buffén innan och senare dök det upp massa fler Tropical-dansare.


Tropiska välkomstdrinkar inledde kvällen


Massor av mat serverades i en Latinamerikansk "asado"

Vi tycker att det var väldigt roligt att göra en annorlunda fest, där vi kunde vara både ute- och inomhus och få en känsla av en Karibisk sommarfest. Vi hade inrett lokalen så gott vi kunde för att få in den rätta stämnngen!

Under kvällen blandade vi Salsa, Bachata, Merengue, Cumbia och Reggaeton och vi höll även några animaciones. Redan innan middagen började var alla danssugna och tog plats på dansgolvet =)


På väg mot buffén


Alla njuter av den goda matenI ett hörn hade vi gjort en liten "strand" där många tog en paus under kvällen mellan danserna!

Sammanfattningsvis var det en otroligt trevlig kväll med både nya och välkända ansikten! Vi hoppas på att kunna göra om det snart igen =)

Kramar
Lina

Lina bloggar: Musiktips!

Hej alla!
 
Hoppas att ni alla mår bra och att ni har hämtat er från lördagens sommarfest! Vilken toppenkväll det var!

Idag tänker jag bjuda er på lite musiktips så att ni kan dansa lite hemma under uppehållet nu i augusti. Dessa låtar spelas varma hemma hos mig =)

 
 

Lina bloggar: Reggaetonkläder införskaffade!

Hej allihop!

Nu kan man verkligen säga att jag är redo för höstens Reggaetontermin! Jag kunde inte låta bli att införskaffa ett "Reggaeton-kit" till min dansgarderob =)

På flera dansskolor där jag har varit har alla som dansar Reggaeton haft sina kläder och nu kan jag använda det här i Sundsvall också! Jag tyckte att det var lite roligt!


Nyhet till min dansgarderob!


I höst fortsätter vi med vår populära Reggaetonkurs som hålls på tisdagar mellan kl. 18-19:30. Vi har verkligen jättekul varje vecka då vi skakar loss och dansar till den tuffa Reggaetonmusiken. Om ni vill prova så är ni varmt välkomna till vår prova-på-vecka den 11 september!

Jag lyssnar väldigt mycket på Reggaetonmusik och man kan inte låta bli att dras med att den tunga rytmen. Vem vet, med de nya kläderna får man kanske ännu mer känsla, haha =)


Kram till er alla!
Lina

Lina bloggar: Dekoration av lokalen!

Hej allihopa!

Underbart med fredag! Imorgon är det äntligen dags för Tropicals sommarfest! Idag har Hector och jag dekorerat festlokalen tillsammans med Tropical-dansarna Erik och Christine. Så fint det blev! Verkligen färgglatt och Karibisk stämning =)

Det hemsnickrade buffébordet som vi smyckade

På en hel vägg satte vi upp vita lakan där en projektor med musikvideos kommer att visas. Det blev coolt! Det är svårt att tro att den här fina lokalen egentligen är Eriks snickarverkstad. Det blev så rent och snyggt!


Erik och Hector sätter upp lakan för projektorn

Golv har städats och torkats, bord och bänkar har satts in, dekoration av väggar och hörn har gjorts, dukningar och annat fix är avklarat. Nu längtar vi till festen imorgon!

Vi kommer att duka upp massor av god mat, ha flera animnaciones, dans, musik och skön stämning!


Jag fixar dukar på borden

Mer bilder än såhär avslöjar vi inte nu, utan det blir en överraskning för imorgon. Nu laddar vi för sommarens latinofest imorgon! Vi ses kl. 17:30 för avfärd från Kårhusets parkering!

Kram
Lina
 
 

Lina bloggar: Juli:s 3 mest lästa inlägg!

 

Hej allihop!

Vad sommaren går fort! Nu är vi redan inne i Augusti månad och det är dags att avslöja vilka tre blogginlägg som blev de mest lästa förra månaden! Det är alltid lika kul att se statistiken och vilka inlägg som är populära =)

Vi har aldrig haft så här höga läsarsiffror under sommaren någonsin, och vi är väldigt glada över att bloggen besöks så flitigt av er. Här presenterar jag resultatet!

3:e plats: Lars gästbloggar: Storfiskarna!
Lars gästade bloggen och berättade om en fiskeresa som några Tropical-killar gjorde en helg i juli! De hade hyrt en stuga och njöt av lugnet och sommaren. Lars berättar om en trevlig helg med mycket fiske och trevlig umgänge.Inlägget kan ni läsa här: http://tropicalsundsvall.blogg.se/2012/july/lars-gastbloggar-storfiskarna.html


2:a plats: Inspirerande dagar i Finland!

Tropical var på plats på Salsafestival i Finland tillsammans med massor av kända danslärare från Kuba! Det var inspirerande dagar och vi dansade oavbrutet 12 timmar om dagen! Ni kunde följa oss under våra fantastiska dagar.Inlägget kan ni läsa här: http://tropicalsundsvall.blogg.se/2012/july/lina-bloggar-inspirerande-dagar.html
 

1:a plats - Världsartist bokad till Sundsvall!
Vi presenterade rykande nyheter, det vill säga att en världsartist inom dansen är bokad till Sundsvall! I höst kommer ni att få se ett stort namn som gästar Tropical, så håll ögonen öppna! Vi är stolta över att kunna presentera ett till stort namn som besöker oss =)Inlägget kan ni läsa här: http://tropicalsundsvall.blogg.se/2012/july/lina-bloggar-varldsartist-bokad-till-sundsvall.htmlI slutet av nästa månad presenterar vi augustis mest lästa inlägg! Bloggen uppdateras varje dag med rolig information och spännande nyheter, så det finns alltid sommarläsning för er =)
 
Kram
Lina

Lina bloggar: Hector år 2004!

Hej!!
 
Vet ni vad jag har hittat? Ett videoklipp när Hector dansar med sin gamla dansgrupp Yoruba Andabo!

Det här klippet är filmat när Hector fortfarande bodde på Kuba, han själv tror att det var runt år 2004. Vad kul att hitta ett klipp med honom för så längesen =)

Ta er en titt, känner ni igen honom? I minut 2:50 dansar han på tågrälsen!
 
 


Yoruba Andabo är en av de mest kända grupperna på Kuba när det handlar om folkdans (Rumba, Afro etc). Jag har själv sett dem när jag var på Kuba och de är grymma!

Hector jobbade med dem i hela 12 år! Vår Hector är ett stort namn inom Rumba och Afrokubanskt och blir igenkänd lite här och där. Jätte roligt tycker jag =)

Danskramar
Lina

RSS 2.0