Lina bloggar: Musiktips!

Hej!
 
Hoppas att ni har haft en lika bra helg som jag! Såhär på söndagskvällen tänkte jag bjuda på lite musiktips, så att ni kan peppa igång inför den kommande dansveckan =)

Här nedan är några låtar som jag tycker mycket om!


Ha det så bra alla, så ses vi imorgon för SALSA!!

Danskram
Lina

Lina bloggar: Händelserik vecka väntar!

Hej alla!

Härligt med fredag och fint väder! Jag tänkte passa på att berätta hur kommande dansveckan ser ut. Det blir verkligen en annorlunda och händelserik vecka!

Vi startar veckan med de vanliga danskurserna på måndag, tisdag och onsdag. Därefter tar vi lite vila inför den EXKLUSIVA lördagen den 6 oktober!!

Då får vi storbesök till Sundsvall av den kända dansartisten Solangel Fernandez! Solangel är från Cuba och reser världen runt för att hålla kurser i kubanska danser. Jag har själv tagit kurser av henne på festivaler och hon är grym! Hon kommer för första gången till Sverige och BARA till oss i Sundsvall.
 
 
Ni kommer att få se vilken sprudlande energi som den här tjejen har, och det är en stor möjlighet för alla er att utvecklas inom dansen! Ni kommer att få lära er massor med detaljer, teknik och tips som ni kan pimpa er Reggaeton och Salsa med =)

Schemat för den 6 oktober är följande:
10:00-11:00 - Reggaeton (för tjejer och killar)
11:15-12:15 - Salsa med stil (endast för tjejer)
12:15-13:15 - Lunch
13:30-14:30 - Salsa medel/avancerad (för tjejer & killar)

Plats: Kårhuset
Pris: 100 kr per workshop
 På kvällen laddar vi upp med höstens största fest på CLUB BACHATA på Kasinot! Kvällen erbjuder massor med dans, musik, coola uppträdanden och medryckande animaciones! Det kan ni bara inte missa =)

Vi startar kl. 21:00, så kom i tid för att inte missa alla roliga saker. Vi får besök av dansare från flera olika dansklubbar i Sverige, så kul!

Sprid till alla era vänner och bekanta, så gör vi dagen till den bästa. Nu händer det grejer!

Danskram
Lina
 

Lina bloggar: Organisera!

Hejsan!

Idag är det torsdag, som betyder vilodag för kurserna. Hector och jag har inte dansledigt, utan torsdagar är den dag som vi tränar ihop turer för kommande vecka! Väldigt roligt!

Idag har jag gjort en ordentlig rensning och städat bland alla våra kursbilder, filmklipp och annat material som vi har tagit under de senaste året. Nu är allt sorterat i tydliga mappar!

Även alla mail som kommer in på Tropical-mailen är insorterade i mappar, så att allt som mailas fram och tillbaka hamnar i ordning. När man får så många mail om dagen känns det rätt smart med mappar för allt =)

Jag tycker om att ha tydlig ordning på allt, speciellt när man har många projekt på samma gång!Just nu spikar vi de sista detaljerna inför nästa veckas stora händelse - Vi får exklusivt besök till Sundsvall av Solangel Fernandez! Kolla in videon här nedan med henne och få ett smakprov på vad som händer nästa lördag!

Vi hörs snart igen!
Kramar Lina

Lina bloggar: Typiska Hector-uttryck!

Hallå där!

På Tropicals danskurser är det alltid mycket skratt och glädje! Vi skämtar väldigt mycket med er alla under kursernas gång, och de finns några speciella ord som används flitigt av Hector!

De flesta orden är roliga påhitt som han själv har kommit på, när han blandar svenska och spanska, haha!
Vissa ord har blivit typiska ”Hector-ord” och det blir många gapskratt på kurserna när han säger dem! =)Här kommer de typiska Hector-orden:


Börrín Börrín:
En blandning av svenskans ord ”början” (kapat på mitten) och spanskans slutkläm ”ín”. Med detta menas att vi ska ta om turen från allra första början. Ibland kan han även säga ”från början början”.

Vamos payá!
Spanska som betyder “kom igen, nu kör vi!”:
Hector brukar alltid säga det i början av kurserna när vi ska starta igång.

Champion of the world:
Det säger Hector alltid när han är extra nöjd med er kursdeltagare! Speciellt om det är något steg som har varit lite klurigt och ni sätter det tillslut =)

Perrito:
Vårt påhittade Bachatasteg som har blivit lite av Tropicals klassiker! Ordet betyder egentligen ”hund” och innebär steget då vi går åt sidan, lyfter upp benet och fortsätter att dansa åt andra hållet!

”Passioooooon”:
Ett välbekant ord för er alla som dansar Bachata! Då vill Hector att ni ska leva er in i dansen extra mycket, njuta av den fina musiken och dansa med så mycket passion ni bara kan =)

Caffe latte:
Ett roligt påhitt av Hector som han säger lite då och då. Med det menas att stegen är lätta och att det inte blir någon match för er att klara av dem!

Cambio la mano:
Betyder att vi ska korsa våra händer, till exempel som förberedelse för en ny tur. Killen tar tjejens händer ikors. I Bachatan används detta uttryck flitigt, men även lite då och då i Salsan!

Pannkaka:
Ett till roligt påhitt av Hector! Det började med att han för flera år sedan ville säga ordspråket ”lätt som en plätt”. Istället tyckte han att det var lättare att säga ”pannkaka” och det har blivit ett roligt ord som sitter kvar! Det blir alltid många skratt när Hector säger det =)

Vamos en pareja:
Det säger Hector alltid efter uppvärmningen och det menas att vi ska gå ihop i par (och göra ringen).

När Hector slänger kepsen i golvet och utropar ”I looooove you”:
Då är han superglad över att ni har klarat något extra svårt! Då är han riktigt imponerade av er och ni kan känna er otroligt stolta!! =)Nu har ni ett litet roligt Hector-lexikon med de vanligaste fraserna på kurserna!!!

Danskram
LinaLina bloggar: Hett med Reggaeton!

Hejsan!

Ikväll har vi haft kurs i Reggaeton, och vi är ett stort gäng med dansglada tjejer och killar som "skakar loss" varje tisdag!

Alla börjar att bli riktigt duktiga, och det är så kul att följa utvecklingen hos alla. Ikväll hade vi hårdträning på Reggaeton-teknik och att separera alla olika kroppsdelar.Det kan vara lite knixigt med koordinationen ibland, då man ska röra kroppen samtidigt som man gör olika rörelser med armarna och händerna =)

Det krävs stor koncentration och glädjen är stor när man sätter stegen!! Under kursen blir det många skratt och vi tränar så att svetten lackar!


Förutom att Reggaeton är väldigt roligt, så är det bra träning! Man jobbar mycket med magmusklerna och rumpan, och man får även bra uthållighet.

Idag tränade vi extra på att göra snabba rörelser, modellgång och "skak" med kroppen. Vi hade väldigt kul som vanligt!

                                Hector visar hur tjejerna ska göra!


Nu får ni träna extra på Reggaeton-rörelserna hemma tills nästa vecka. Kör hårt!

Stor kram till er alla!
Lina

Lina bloggar: Salsakväll!

Hallå där!

Ikväll hade vi ett nytt pass med Salsa. Finns det något härligare sätt att kicka igång veckan på? =)

Många dansglada människor kom för att träna på den härliga pardansen och för att fortsätta att utveckla sig inom salsan!

Jag har sagt det förut och säger det igen: Har man en gång börjat dansa går det inte att sluta! Då är man fast! Det är ju jättehärligt och man mår bra av dans =)

Här kommer bilder från kvällen:
Det var väldigt mycket fart och fläkt ikväll, det var jättekul! Alla lärde sig fort, såväl på nybörjar- som medelkursen, och det blev ett intensivt pass! =)

Vi har alltid så roligt tillsammans med alla er, det bjuds på mycket skratt och glada leenden på alla kurstillfällen!
Vi hoppas att ni är lika nöjda med kursen som vi är! Vi är väldigt måna om att alla ska förstå och hänga med på stegen innan vi går vidare, därför förklarar vi gärna en extragång för er än att hasta vidare. Det är viktigt att ni får en bra bas i Salsan, då går allt så mycket lättare för er framöver.

Nu laddar vi upp inför resten av dansveckan! Det ska bli så kul!

Godnatt alla!
Lina

Lina bloggar: Rolig present!

Hej på er!

Jag tänkte passa på att berätta om en rolig grej! Min gulliga mormor gav mig en present i helgen, en sak hon hade hittat och tyckte passade mig så mycket!

Titta vilken cool prydnadssko!
Jag tyckte verkligen det var en rolig grej och jag älskar prydnadssaker! Jag tycker den är hur tuff som helst, precis min stil!

Jag hade aldrig sett en sån prydnadssko tidigare, har ni? Kul present!

Den är ungefär 9-10 centimeter hög och gjord i något slags hårt material. Den står nu i mitt vitrinskåp och glittrar fint =)

Kram
Lina


Lina bloggar: Affischering!

Hejsan!

Nu är det bara 2 veckor kvar till vårt stora evenemang med Solangel Fernandez! Det ska bli så häftigt!

Nu i veckan har vi affischerat runt hela stan. Våra affischer finns nu i så gott som alla stadsdelar i Sundsvall, så håll utkik och se om de finns uppsatta just där du bor =)

 
Varje månad gör vi vår "tour" och sätter upp ca 100 affischer. Jag har frågat runt bland olika dansskolor i Sverige om de har sett vårt evenemang, och ett roligt svar som jag fick från en dansskola var:

- Det går inte att missa vad ni arrangerar efter den massiva reklam som du och Tropical Sundsvall gör!

Det tyckte jag var lite roligt, och då är jag som älskar reklam nöjd =)
Ett gott tecken på att våra aktiviteter sprids i hela Sverige!

Nu måste jag kila iväg, så vi hörs snart igen.

Kram
Lina

Lina bloggar: Promotion på Universitetet!

Hej allihopa!

Jag har så mycket nyheter att berätta för er här på bloggen att dagarna inte räcker till!

Förra veckan besökte Hector, jag och Tropical-dansaren Isabehlt Mittuniversitetet. Det har blivit lite av en tradition att vi besöker dem inför varje kursstart. Vi fyllde skolans cafeteria med varma Karibiska rytmer och dans!


Massor av studenter kom fram till oss vid informationsdisken och var intresserade av danskurserna och ville veta mer om oss. Vi rekryterade en hel del! =)

Det blev en helt annan stämning på Universitetet med massa glad latinomusik och några började dansa fritt. Det blev nästan lite feststämning! Vi delade ut visitkort för glatta livet och pratade dans med såväl svenska som utländska studenter. Väldigt roligt!

Vår roll-up syns på långt håll!

Det blir garanterat fler besök på Mittuniversitetet framöver!

Danskram
Lina

Lina bloggar: Planerar..

Hej!
 
Vilket underbart väder idag! Jag sitter och planerar kommande dagarna, det är en hel del jobb som väntar. Kul!

Nytt för i höst är att vi har tagit fram medlemskort till alla som går på Tropicals kurser. De finns i färgerna blått, rött, lila, gult, ljusblått och grönt. Fina, eller hur? =)

De nya medlemskorten!

Tack vare några av våra kreativa kursdeltagare har medlemskorten tagits fram och kommer att delas ut på nästa kurstillfälle! Korten kommer att göra stor skillnad i vår vardag, då det blir mycket lättare för oss när ni kursdeltagare kommer till våra kurser.

Tänk på att ha medlemskorten i plånboken hela tiden, så att ni kan visa upp dem när det behövs.

Vi hörs om ett tag!
Lina

Lina bloggar: Stort reportage om Tropical!

Hejsan!

Idag har det varit en händelserik dag!

Förutom flera roliga och svettiga danspass, kom det ut ett stort reportage om oss idag! Det är studenttidningen på Mittuniversitetet som valde att uppmärksamma oss i ett kapitel om vad man kan göra i Sundsvall. Så roligt!

Vi fick en förfrågan i augusti ifall vi ville ställa upp på ett reportage, och det ville vi såklart! Artikeln är skriven på engelska, så att alla studenter ska kunna läsa om oss=)
Vi tyckte väldigt mycket om reportaget, det var välredigerat och bra upplagt (något som jag alltid tittar på). Jag ska omvandla reportaget till ett pdf-dokument senare i veckan och lägga upp det på vår webbplats. Där kan ni läsa reportaget i sin helhet!

Det är så himla kul att Tropical syns i alla medier just nu! Vi vill sprida dansens glädje till så många vi bara kan =)

Nu blir det en kopp te och vila!

Kramar
Lina

Lina bloggar: Härlig Salsakväll!

Hej alla!
 
Ikväll har det dansats Salsa för fullt! Vi fyllde Kårhuset med värme och sköna rytmer, och vi kickade igång första "riktiga" Salsapasset för hösten. Förra veckan hade vi prova-på-lektion och idag startade vi igång terminen =)

Det var en jätterolig kväll som vanligt och vi har rekordmånga deltagare i höst. Så kul! Nybörjarna lärde sig att dansa med kroppen och höfterna idag, vilket gjorde stor skillnad! Dansen flöt på mycket bättre då och alla lyssnade på musiken och takten! Som Hector säger "killar ni får tvätta fönster med vänsterhanden".
Alla var superduktiga! Vi gick igenom grundsteg, snurrar och baskunskaper i Salsan! Det blev mycket skratt, vilket alltid är ett gott tecken =)


Tropicals kassörer Agneta och Lars!

På medelnivån höjde vi tempot och idag fokuserades det på att dansa med känsla! Vi lärde ut en tur som hade många snygga detaljer och coola Rumbasteg på slutet! Det blev lite utmaning för killarna ikväll!

För tjejerna var det dags att släppa alla hämningar och verkligen våga dansa loss! Vi gjorde några Reggaeton-moves som man ofta ser när folk dansar Salsa på Cuba! Riktigt kul =)

Det var ett härligt tempo ikväll och man får sån energi av dansen! Eller vad säger ni?

Nu laddar vi för Reggaeton och Cubamix imorgon!

Stor kram
Lina


Lina bloggar: Bachatahelg i Falun!

Hej alla!
 
Nu är jag och Hector hemma från en danshelg i Falun! Vi har haft en toppenhelg på dansskolan "Dansa med Sanna" som hade bjudit in oss för att hålla Bachatakurser. Det var Tropicals första gång i Falun och vi är verkligen nöjda med besöket.

Just nu har vi ganska intensiva veckor runt om i landet och det känns riktigt roligt =) snabba puckar!
 

Vi introducerar deltagarna i vår Bachata!


Uppvärmning med snabba stegkombinationer!


I Falun lärde vi ut Bachata på medelnivå och många kom för att utveckla sina danskunskaper. Vi fick höra att det var väldigt uppskattat och det tackar vi för!

Alla var hungriga efter att lära sig nya steg och få inspiration, och koncentrationen var hög i danssalen! Vi lärde ut flera av våra populära turer som vi brukar göra här i Sundsvall, plus massa snygga detaljer och annat smått och gott. 


På kvällen var det Salsa- och Bachatafest på dansstudion! Det är ett jättetrevligt gäng som dansar i Falun och många var intresserade av att besöka oss i Tropical Sundsvall framöver. Det hoppas vi på =)

Sammanfattningsvis har vi haft en kanonhelg med mycket energi och härlig stämning. Nu ska vi ladda batterierna inför morgonsdagens Salsakurs! Mer bilder kommer i veckan. 

Kramar
Lina

Lina bloggar: Mot Falun!

Hej allihopa!

Vilken härlig morgon!

Nu sitter Hector och jag på tåget på väg till Falun! Idag väntar en fullspäckad dag med Bachatakurser på nivå medel/avancerad och sedan latinofest på kvällen. Det blir vår första gång i Falun, vilket känns väldigt kul =)

Vi älskar att lära ut Bachata och är väldigt förväntansfulla inför helgen. Vi passar på att jobba lite på tåget med all planering som vi har framför oss, både kommande kurserna och evenemanget med Solangel. Effektivt och bra!

Ha en trevlig lördag allihop och följ bloggen för att se hur det går för oss i Falun!

Kramar
Lina och Hector


Lina bloggar: Solangel Fernandez till Sundsvall!

Hej alla!
 
Nu har vi gått ut med den stora nyheten! Vi får en världsstjärna på besök till Tropical Sundsvall. Lördagen den 6 oktober smäller det!
 
För första gången kommer Solangel Fernandez till Sverige och BARA till Sundsvall. Solangel är ett känt namn inom latinovärlden och en av Cubas främsta dansare! Hon har jobbat som huvudperson i den äldsta kabareten på Cuba - Tropicana. Just nu jobbar hon som dansare i "Bar at Buena Vista Social Club".
 
Detta blir förstås ett stort event som ni bara inte kan missa! Vi anordnar en heldag med workshops och en stor fest på Club Bachata på kvällen =)
Schemat för dagen ser ut såhär:

10:00-11:00 - Reggaeton (för tjejer och killar)
11:15-12:15 - Salsa med stil (endast för tjejer)
12:15-13:15 - Lunch
13:30-14:30 - Salsa medel/avancerad (för tjejer & killar)

Passa på att ta kurser av Solangel och utveckla era danskunskaper! Det är ett unikt tillfälle!

Priset är 100 kr /workshop och person.
Vi håller till i vanliga salen på Kårhuset.
Anmälan görs till: info@tropicalsundsvall.se 
På kvällen blir det stor fest på CLUB BACHATA!!
 
Kl. 21-02 på Casino Cosmopol
Entré: 30 kr (fri entré med Casinots medlemskort)
Salsa - Bachata - Merengue - Reggaeton - Cumbia

SHOW MED SOLANGEL & ANIMACIÓN!!
 
Boka in den 6 oktober redan nu! Vi får besök av dansmänniskor ifrån hela Sverige! Så spännande!
 
Danskram
Lina

Lina bloggar: Bachata med mycket passion!

Hej på er!

Ikväll avslutade vi vår prova-på-vecka med pardansen BACHATA!

Vi började kl 18:00 på Kårhuset och många danssugna personer kom till nybörjarkursen! Danssalen var full med folk! Jätteroligt! =)

Det var väldigt många nya ansikten som kom för att prova Bachata för första gången. Självklart kom också kursdeltagare som har dansat med oss sedan tidigare för att fortsätta att utveckla dansstegen, höftmarkeringarna och snurrarna!

Vi började med att gå igenom grundstegen tillsammans på linje, vi lärde ut snurrar och "perrito". Sedan gick vi ihop i par för att prova att dansa tillsammans!

Alla lärde sig otroligt fort och vi är väldigt imponerade av er allihop! Det blev många skratt och i slutet av kursen dansade alla avslappnat och med känsla =)


Efter nybörjarkursen var det fikatime där vi tillsammans tog för oss av hembakat fika som Tropical-dansarna Hans och Agneta har bakat! Supergott!

Kvällen fortsatte med medelkursen i Bachata där vi också började kursen med att värma upp med grundstegen på linje. På medelkursen är tempot högre, vi gör några coola stegkombinationer och längre turer i par. Självklart går vi igenom allt steg-för-steg och går inte vidare förrän alla är med.

Idag lärde vi ut en tur där mycket handlade om koordination, timing och känsla till musiken!

Kvällen har verkligen varit jätterolig med många skratt och väldigt mycket dans! Hector och jag hoppas att vi ses nästa vecka och att ni alla fortsätter att dansa tillsammans med oss!

Vi ses!
Kram Lina


Lina bloggar: Hetta som i Karibien!

Hej alla!

Vilken energi som fanns ikväll på Universitetsallén 14! Idag startade höstens första Reggaeton- och Cubamixkurs upp!

Massor av dansglada människor, yngre som äldre, kom för att ta del av Karibiens mest hetaste dans - Reggaeton! Vi introducerade alla med basics såsom "rumpskak", höfter, axlar och känsla. Alla var jätteduktiga! Reggaeton har en rytm som man inte kan stå still med, och alla släppte loss totalt och gav järnet =)

Det som är så roligt med Reggaeton är främst den sköna musiken, som spelas överallt i Latinamerika! Dansen ger så mycket energi, du blir glad, du vågar släppa loss och släppa alla hämningar etc. Plus att det är väldigt bra träning!

Ni som inte kunde komma ikväll kan absolut haka på nästa tisdag kl. 18:00 =)

I pausen bjöd vi i Tropical på saft och tropiska frukter. Det är så kul när alla samlas och lär känna varandra mer!


Efter pausen drog vi igång vårt träningspass Cubamix! Kvällens tema var Merengue - Den härliga dansen från Dominikanska Republiken!

Cubamix är ett bra träningspass för att komma i form, lära sig grunderna i olika latinodanser, ha roligt och träna till latinomusik. Lätt det roligaste träningspasset i Sundsvall! Det passar såväl tjejer som killar och ålder spelar absolut ingen roll. Tillsammans är vi ett trevligt gäng som tränar och umgås!


Nu säger jag godnatt till er alla och tackar för en fantastisk kväll! Dags att ladda inför morgondagens BACHATA!

Danskram
Lina

Lina bloggar: Prova-på-veckan är här!

Hej allihop!

Wow vilken kväll det har varit! Ikväll drog vår efterlängtade prova-på-vecka igång, och på schemat stod SALSA! Vi inledde med nybörjarkursen och massor av människor kom till Kårhuset för att ta sina allra första danssteg. Vi tycker att det är jättekul att så många vill börja dansa med Tropical, och kvällen kan inte beskrivas som annat än fantastiskt rolig!

Uppskattningsvis kom cirka 70 personer till nybörjarkursen och som vanligt började vi med att introducera grundstegen på linje. Efter att alla lärt sig stegen, gick vi ihop i par och bildade en stor ring. Grundsteg i par nöttes in, armrörelserna finslipades och den första snurren lärdes ut. Alla var jätteduktiga!

I pausen bjöd Tropicals fikateam på hembakat fikabröd i alla dess former med kaffe eller te! När Tropical bjuder på fika så är det fika med stort F!

Dessutom är det alltid så kul när alla kursdeltagare stannar kvar en stund extra och lär känna varandra och umgås tillsammans. Kårhusets bar fylldes av alla dansglada människor som tog del av fikat och pratade dans =)
Efter fikat startade vi igång höstens första medelkurs i Salsa! Flera bekanta Tropical-dansare dök upp, men även flera nya ansikten. Verkligen jättekul att se så många dansare med oss i år igen! Vi började med uppvärmning på linje som vanligt till tempofylld musik och massor av stegkombinationer!

Kvällens kurs bjöd på en ny tur som alla tillslut satte =)Tiden bara flög iväg ikväll, och vi ser redan fram emot morgondagens pass i Reggaeton och Cubamix =)

På återseende!
Lina


Lina bloggar: Höstens första Club Bachata!

Hej alla!

Nu är danshösten i Sundsvall här! Igår kickade vi igång med Club Bachata på Casino Cosmopol =)

Det var kul att se så många nya ansikten och människor på festen och många var intresserade av att lära sig dansa! Vi startade igång festen med en minikurs i Bachata från scenen, och många fick chansen att prova den härliga dansen. Vi körde igenom grundsteg, snurrar och "perrito"!


Prova-på i Bachata!Dansgolvet fylldes under kvällen och vi körde även flera animaciones i Merengue och Reggaeton. Riktigt roligt! Club Bachata är verkligen ett annorlunda alternativ till de vanliga uteställena i Sundsvall och jag kan garantera att det finns en stämning som man inte hittar någonannanstans =)
Animación!Det blev många skratt under kvällen och nya vänskaper knöts =)Vi tackar er alla för en otroligt trevlig kväll! Vi ser redan fram emot nästa fest den 6 oktober. Förbered er för en extra het fest med inbjuden gäst!

Danskram
Lina


Lina bloggar: Privatlektion i Salsa!

Hejsan!
 
Idag har Hector och jag haft fullt upp, det är många som bokar oss på möhippor, födelsedagar osv. Väldigt roligt! Bland annat höll vi i en privatlektion som en kvinna hade fått i födelsedagspresent. Det är så roligt att kunna göra någon glad och förgylla dennes dag med dans!

På agendan stod en timmes Salsakurs och vi hann verkligen med mycket på den timmen =)


Vi visade först grundsteg på linje!

 
Flera turer på en timme!

Vi började helt från noll med grundstegen och avancerade sedan hela tiden. Efter det hann vi med turer som "dedo por arriba", "sombrero" och "dile que no". Helt otroligt vad duktig hon var! 

 

Vi hade en jätterolig timme som avslutades med en liten uppvisning för hennes nära och kära. Alla var otroligt imponerade!

Vill du också ge bort en danskurs som present? Eller överraska med latinodans på någon fest? Hör av dig till oss så ordnar vi något speciellt för just dig!

Danskram
Lina


Lina bloggar: Möte med Casinot!

Hej!
 
Idag har Hector och jag varit på ett spännande möte med Casino Cosmopol och deras nya nöjeschef Katarina. Casinot är Tropicals största samarbetspartner och vi har ett otroligt bra samarbete. På dagens möte hade vi massor med jobbsnack att gå igenom, bara roliga saker! 

Det händer mycket här framöver, framförallt den 6 oktober. Då har vi en inbjuden världsartist på besök och det kommer att bli ett stort evenemang! Passa på att boka in den 6 oktober redan nu. Om cirka en vecka kommer vi ut med all info =)


Här hålls Club Bachata varje månad!

Idag höll vi även på att spika datumen för Club Bachata under nästa år. Vi är så glada över alla positiva reaktioner som Club Bachata har skapat i Sundsvall och alla som vi pratar med är väldigt nöjda. Kul!


Nu blir det en kopp kaffe och vidare på fler saker! Hörs om ett tag =)

Kram 
Lina

Lina bloggar: Ett till projekt är avslutat!

Hej!

Under förra månaden har jag hållt på med ett litet spännande projekt som vi kommer att ha mycket användning av framöver. Tillsammans med en DJ i Stockholm har jag tagit fram ett intro till våra uppvisningar, det vill säga en röst som presenterar Tropical Sundsvall. Rätt coolt!! =)

Det har varit en idé som jag har haft länge, och äntligen kunde jag förverkliga den. Det är en liten detalj, men som gör så mycket skillnad i vår vardag! Med en röst som intro innan showen börjar, känns det mycket mer professionellt och komplett!


Med hjälp av min kompis fixade vi introt =)

Hur det hörs får ni se senare i höst när vi har våra uppvisningar!

Nu jobbar vi mot nya mål och utmaningar. Vi hörs snart igen!

Kram
Lina

Lina bloggar: Bakning inför prova-på-veckan!

Hej alla läsare!

Nu är vi inne i september månad och det är dags att hitta tillbaka till höst-rutinen igen! Jag fick nys om att Tropical-dansaren Hans skulle baka till vår prova-på-vecka idag och bestämde mig för att göra ett "hemma hos" reportage =)

Vi brukar alltid bjuda på hembakat fikabröd och kaffe till alla våra deltagare på prova-på-veckan och så blir det nästa vecka också! Det brukar väldigt trevligt och uppskattat av alla!

Hos Hans stod det äppelkaka och vinbärsrutor på agendan! Med Bachata-radion på högsta volym satte vi igång!
Äpplen skalas och skärs i bitar!Vi hade en väldigt trevlig dag och pratade massor av dans under bakningen! Även Hans längtar som en galning efter kurserna, så nu är det nedräkning som gäller =)


Sista touchen med kanel innan ugnen!

Det syns att Hans är rutinerad med bakningen, han jobbar på med ett himla tempo i köket och det syns att han älskar att baka =)

Vi har flera Tropical-dansare som bakar åt oss till prova-på-veckan och hjälper oss på olika sätt, och vi är otroligt tacksamma för det! Ert engagemang värmer!


Slutresultatet!


Läckra vinbärsrutor!


Självklart blev det ett smakprov!! Mums!!
På måndag slår vi upp portarna till Kårhuset och kickar igång höstens första Salsalektion! Vi ses väl där? Men först laddar vi inför Club Bachata på lördag. A gozar!!

Vi hörs,
Kram Lina


Lina bloggar: Augusti:s 3 mest lästa inlägg!

Hej!!

Nu har ytterligare en månad passerat. Bloggen har levt som aldrig förr och antalet besökare stiger hela tiden. Det är så himla kul att klura på olika inlägg och sen följa statistiken hur många läsare varje inlägg får.

Är ni nyfikna på att veta vilka som blev aprils mest lästa blogginlägg? Läs här nedan! =)

3:e plats - En oförglömlig sommarfest!

Vi berättade om festen i Juniskär som gjorde succé! Vi bjöd på en otroligt god latinobuffé, dansade, umgicks tillsammans med alla, skrattade och hade en härlig kväll!

Det blev verkligen en annorlunda fest som vi sent glömmer. Alla tog plats på dansgolvet och dansade oavbrutet natten lång! En fest vi absolut kan tänka oss att göra om =)

 
2:a plats - Dekoration av lokalen!

Vi uppdaterade er om förberedelserna inför sommarens stora fest i Juniskär! Vi höll på en heldag med att dekorera och göra fint i festlokalen, allt för att få in den Karibiska känslan!

På en vägg hade vi musikvideos från Kuba som gick, vi hade gjort en sandstrand i ett hörn och dekorerat väggar, bord och tak med färggranna inredningar. Det blev väldigt coolt!1:a plats - Salsa som bröllopsdans!

Vi berättade om att våra två kursdeltagare Jakob och Hanna Billmayer valde att dansa Salsa på deras bröllop! De överraskade släkt och vänner med att välja bort brudvalsen och istället dansa en Salsa! Imponerande och inspirerande av Tropical dansarna, som har tagit en nybörjarkurs i vår hos oss.

Hoppas att vi får se fler av er som väljer att dansa en latinodans på ert bröllop!
Nu börjar snart danskurserna igen och september månad bjuder på massor av spännande läsning!

Vi hörs snart igen!
Kram Lina

Lina bloggar: Expressen!

Hej!

Jag tänkte passa på att berätta en rolig sak som hände imorse! Kvällstidningen Expressen ringde mig på mobilen och frågade ifall Tropical Sundsvall skulle vilja vara med i ett reportage om dans. Jag var inte sen att tacka ja! =)

Artikeln kommer ut på onsdag och handlar om dans som träningsform, väldigt roligt! De hade sett oss i olika reportage och sidor på nätet och ville skriva om vår Bachata!
Tjejen som ringde sitter på huvudkontoret i Stockholm och det värmer att de ringer oss i "lilla" Sundsvall! Det känns som att allt hårt jobb har lönat sig =)

Första året när vi startade upp Tropical kämpade jag och Hector med att skapa publicitet om dansen, och ringde hela tiden upp olika medier och skickade pressmeddelanden. Nu är det istället medierna som söker upp oss, det känns så kul!

Spring iväg och köp Expressen på onsdag när ni vaknar, för det ska jag göra! Självklart uppdateras bloggen också med artikeln!

Vi hörs snart!


Lina bloggar: Våra fester i bilder!

Hallå där!

En av Tropicals kursdeltagare, Håkan, är även en flitig bloggare och den här videon hittade jag på hans blogg "Håkans hörna".

Han har gjort en mix med bilder och videos från årets Salsapartyn i Sundsvall. Det var först när jag såg videon som jag insåg vad mycket aktiviteter och fester som vi har anordnat under året! Herregud, jag blir nästan rörd! =)

Titta och minns tillbaka på alla roliga stunder vi har haft!
 


Kram
Lina

Lina bloggar: Konserter i höst!

Hej allihop!

Nu börjar hösten komma och med det också alla latinoaktiviteter!! Jag brukar alltid resa runt både i Sverige och utomlands och besöka massor av konserter och evenemang som anordnas. Jag kan verkligen rekommendera det!

Det gäller att ta chansen att se alla kända latinoartister när de har sina Europaturnéer, och det är så kul att få se sina favoritartister live!

Hösten i Sverige erbjuder ett stort utbud och jag har redan bokat in massor med datum. Vill ni följa med? Säg bara till!

Förra året besökte jag evenemang och konserter varje månad och det är minnen för livet! Att se Latinamerikas största artister live är oslagbart!

Nu hopppas jag att mina absolut största idoler någon gång kommer till Sverige - Romeo Santos och Prince Royce!

Jag skannar ständigt av vad som händer inom latinovärlden i Sverige och är ofta bland de första som får reda på vad som händer. Det gäller att hänga med i det senaste =)

Vill ni också hålla er uppdaterade? Häng med här i dansbloggen varje dag så får ni den senaste informationen!

Danskram
Lina

RSS 2.0