Bachata för hela slanten!

Hej!
 
Vilken rolig Bachata-kväll det har varit! Ikväll höll vi högt tempo och alla lärde sig massor med nya saker!
 
Det märks att intresset och motivationen är hög för Bachata, för vi ser en tydlig utveckling hos alla! Flera av er har hoppat upp från nybörjarnivån till avancerad, och ni gör det jättebra =)

Det är alltid lika kul för Hector och mig att se utvecklingen hos er alla och vi är så stolta över resultatet!
 
 
Vi har många kursdeltagare i vår och det känns kanonkul! Dessutom har vi jämna par i alla danser, helt perfekt! Vi ser verkligen fram emot Club Bachata på lördag, och för många av er blir det första gången att testa dansgolvet. Spännande!

Vi välkomnar varmt alla nya Tropical-dansare som har anslutit sig till oss under de här två veckorna. Vi hoppas att ni kommer att trivas med oss och uppleva en rolig vår full av dans =)
 
 
"I vimlet" på Bachatan =)
 
- Dans är något helt nytt för mig, jag har aldrig dansat tidigare. Jag tycker att Salsa och Bachata är spännande och rytmiska danser! Jätteroligt! Här på kurserna träffar man folk på ett lättsamt sätt och det är trevligt, säger Bengt.
 
 
- Det är kul att få röra på sig och dansen är väldigt rolig! Vi testade danserna på prova-på-veckan och tyckte det var roligt. Vi kommer även på festen på Club Bachata, säger Andrew och Tomas.
 
 
- Jag är tillbaka till dansen efter flera månader i Afrika! Det är skönt att få dansa igen och jag har saknat alla härliga människor på kursen. Jag längtar till Club Bachata på lördag, säger Maria.
 
 
 
Tack alla för en rolig vecka!

Tisdag = Reggaeton & Cubamix time!

Hallå!

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, det är så kul att danskurserna är igång igen och att vi får träffa er alla!
 
Ikväll var det full fart med Reggaeton och Cubamix - två heta pass med en riktig adrenalinkick!

Reggaeton sätter verkligen kroppen i gungning och vi jobbar mycket med teknik och kroppskontroll. Ikväll tränade vi ihop massor med olika steg och rörelser, och sedan satte vi ihop dem till en lång slinga. Vi är riktigt imponerade av hur duktiga ni alla är! Man jobbar verkligen med hela kroppen, så det är väldigt bra träning =)

Här får ni lite musiktips så att ni kan träna hemma tills nästa vecka! 

 
 
 
 
 
På Cubamix-träningen var det Salsa som tema! Vi körde ett tempofyllt pass med massor av olika Salsasteg, rytmer, rörelser mm. Vi dansade så att svetten lackade och efter passet kände sig alla härligt trötta =)
 
På Cubamix känner man sig helt slut efter ett tag, men musiken taggar igång en så att man orkar ta i ännu mer! 

Kul tisdag helt enkelt! 
 

Kram



Bra start på veckan med Salsa!

Hej allihopa!

Vilken härlig kurskväll!

Efter två intensiva pass med Salsa studsade jag hem och känner mig full av energi! Ikväll körde vi stenhårt med er alla, på väg hem kom jag på att vi till och med glömde ta vattenpaus på medelnivån =)



Det var många dansglada själar som var koncentrerade på nya stegen och turerna som vi visade ut idag. Alla satte allt galant på slutet och glädjen var stor!

Om ni alla fortsätter att lära er med samma tempo och intresse, kommer resultatet inte att komma sent =)
 


På lördag hoppas vi att ni kommer fylla dansgolvet på Club Bachata och dansa allt som ni har lärt er under kursernas gång! Ni som började nya på danskurserna nu i veckan kan komma och testa er själva på stegen ni lärde er idag.

Ni kommer att känna igen era kurskamrater på klubben och kan prova att dansa med varandra och hjälpas åt! Det roliga med Club Bachata är att festen passar alla, såväl dansvana som nybörjare =)
 


Nu ska jag fälla ner skärmen och samla krafter till Reggaeton och Cubamix imorgon. På Cubamix har vi Salsatema, så ni som vill träna extra på Salsa eller inte har fått nog av de kubanska rytmerna är varmt välkomna imorgon!

Godnatt!

Imorgon är det dags!

Hej alla!

Härlig söndag!

Imorgon är det dags - då sparkas danskurserna igång på riktigt Nu väntar 7 spännande veckor med massor av kunskap, trevlig gemenskap och glädje =)

Förutom danskurserna på veckorna har Hector och jag flera andra evenemang och projekt inbokade. Jag tror att det är rekordmånga bokningar av oss i år!

Under året är vi bokade till flera olika städer i Sverige, men även på festivaler till:

- Spanien
- Finland
- Grekland
- Polen
- Italien
- England
- Tyskland


Några av affischerna!


Det är verkligen hur roligt som helst! Vi tror att 2013 kommer att bli ett kanonår och ser så mycket fram emot allting =)


Nu laddar vi inför Salsakursen imorgon,

Danskram

Ny musikvideo!

Hallå där!
 
Hoppas att ni alla mår bra i kylan! Jag tänkte dela med mig av en ny video som Tropical är med i!

Det är ett jättekul projekt som vi även medverade i förra året. Videon är inspelad på Kuba med Reggaetonbandet "F Clan", deras nya låt är den som spelas i videon. Alla som ni ser i videon är nära vänner med Hector och mig, och de är mycket populära inom dansvärlden.

Titta och se Hector i videon =)
Ni kan också se Solangel som besökte oss i Sundsvall i höstas!
 
 
Vi har massor med spännande projekt på gång just nu och jag längtar till att få skriva om allt! Tills dess... får ni hålla er lite till =)

Kram

Bachata!!

Hejsan!
 
Vilken hektisk vecka, men gud så rolig! Igår stod Bachata på agendan och vi kickade igång vårens första Bachata-lektion!

Vi är så glada över den positiva responsen som vi har fått och att så många människor kom och testade Bachata. Besöksrekord! =)
 
 
Vi började med att visa alla grundsteg och de första snurrarna på linje, och alla introducerades i den romantiska pardansen. Sedan gick vi ihop i par för att dansa tillsammans!

I början var alla lite nervösa och blyga, men efter en timmes dans slappnade alla av och lyssnade på den fina musiken! När man väl har testat Bachata blir man förälskad direkt! 
 
 

Vi har jobbat hårt med att marknadsföra och öka kännedomen om Bachata i Norrland och jag måste erkänna att det har blivit ett sånt stort lyft. När vi började med Bachata visste ingen någonting om dansen och vi kämpade med att behålla kursen.

Två år senare har vi Kårhusets sal fullproppad med dansglada människor som vill lära sig - Så häftigt! Vi lyckades med vårt mål =)

I pausen bjöd vi på fika i alla dess sorter!
 


På medelkursen trappade vi upp nivån ytterligare (eftersom vi vet att ni kan!) och bjöd på massor av nya steg och kombinationer. Här i Sundsvall har vi en hög nivå på Bachatan och ni är jätteduktiga! Därför vill vi peppa er ännu mer till att fortsätta utvecklas =)

På uppvärmningen hade jag en ny stegkombination som vi kommer att nöta på varje vecka. Senare kommer vi även bygga på den, så det kommer bli otroligt roligt! Kvällen var väldigt lyckad och vi hoppas att ni alla fortsätter nästa vecka. 

Anmäl er genom vår hemsida eller skriv upp er på plats till veckan!

Kram

Dag 2 på prova-på-veckan!

Hejsan!

Igår fortsatte vi vår prova-på-vecka med Reggaeton och Cubamix! Även Cubamixpasset hade tema Reggaeton, så det blev en helkväll med tuff dans, höftrullningar, "skak", attityd och rumpa =)

Vi hade väldigt roligt och vi är positivt överraskade av det stora intresset! Så roligt!





Pulsen var hög, alla var laddade och gav järnet och musiken skruvades upp på högsta volym! Vi startade med en uppvärmning av hela kroppen där alla introducerades i Reggaeton-rörelserna. 

Det kan vara lite knixigt i början att kunna göra alla rörelser snabbt eller i takt, men ta det lugnt och ha lite tålamod, det kommer allt eftersom! Vi brukar se enormt stor skillnad på alla som har dansat med oss i några veckor, då det syns att träningen ger resultat. Då brukar alla vara avslappnade och dansar loss som bara den! =)

 


Sammanfattningsvis hade vi en jättetrevlig kväll och även igår bjöd vi på hembakat fikabröd. Nu laddar vi inför kvällens premiär av Bachata och vi hoppas se er alla där!
 
Kram

Salsan är igång!

Hej!

Igår var det fullt med folk på Kårhuset när vi arrangerade Öppet Hus! Vi startade veckan med Salsa, först på nybörjarnivå och sedan på avancerad nivå. Så roligt!

Ett 60-tal människor kom på varje nivå och tillsammans hade vi jättekul tillsammans och dansade så att svetten lackade =)




Som alltid på våra kurser började vi på linje med olika steg och när vi var uppvärmda gick vi ihop i par. På avancerade kursen visade vi massor av nya steg, där man både skulle klappa med händerna i "clavens" takt och göra olika rörelser.

Det såg riktigt snyggt ut när alla hade lärt sig kombinationen! Inför varje kurs kommer vi att träna på linje och allt eftersom bygger vi på med nya steg. Träna gärna hemma på stegen så lär ni er extra mycket under måndagskvällarna =)

 



Det blev massor med glada rop under kvällen när alla satte stegen och många skratt när det ibland blev lite tokigt med koordinationen. Det bästa är att det inte gör något när man gör fel, utan det är bara att skratta och prova igen!

I pausen mellan kursnivåerna bjöd vi i Tropical på hembakat fikabröd och kaffe. Väldigt trevligt! Vårt härliga "fika-team" med Agneta och Hans i spetsen hade gjort massor med olika sorters bröd. 

Alla minglade runt och lärde känna varandra, nya dansband knöts och många träffades för första gången efter det långa juluppehållet =)





Vi tackar alla som kom och gjorde kvällen till en succé! Nästa vecka drar kursen igång på riktigt och vi håller på 7 veckor framåt. Efter dessa veckor finns möjlighet att fortsätta under 6 veckor till. 

Gå gärna in på vår webbplats och anmäl er via formuläret för fortsatt deltagande, eller skriv upp er på plats nästa vecka. Se till att komma i god tid så att ni inte missar uppvärmningen, eftersom många brukar stå i kö för att skriva in sig =)

Länk: http://www.tropicalsundsvall.se/?page_id=102

Imorgon har vi prova-på i Reggaeton och Cubamix på Universitetsallén 14, se till att inte missa det!

Danskram

Nyheter på Club Bachata!

Hej!

Häromdagen besökte Hector och jag Kasinot för att testa en ny idé som vi har haft under ett tag. Om vi lyckas arrangera det med tekniken som finns på Kasinot, kan det bli möjligt att vi genomför det på Club Bachata den 2 februari!



Full koncentration med tekniken!


Den idé som vi har kommer garanterat att höja stämningen ytterligare på våra fester och är riktigt coolt! Nu hänger allt på att tekniken fungerar som den ska och att allt klaffar =)

Det här blir ett sätt att ta vår Club ytterligare en nivå och det är något som ingen Club i Sundsvall har!

Nu jobbar vi på högsta växel för att få vår idé att fungera, så vi håller tummarna! Vi ser fram emot att överraska er alla positivt =)

Stor kram

Promotion-video ute på nätet!

Hejsan!

Vilken vecka jag och Hector har haft!

Massor med anmälningar till kurserna rullar in, vi har blivit bokade till massvis med ställen under våren och vi har haft möten med olika samarbetspartners för att utveckla vissa saker. Så roligt!

Tropicals kursdeltagare Håkan har satt ihop ett videoklipp om kurserna som jag tyckte blev jättesnyggt! Ta er en titt =)




Jag tycker att Håkan mixade videoklipp och bilder på ett väldigt roligt sätt, man ser verkligen att vi har kul tillsammans på våra kurser.

Nu räknar vi ner till måndag, inte långt kvar nu!

Danskram

Hans gästbloggar: Tropical-bakning!

Hej!

Jag heter Hans och jag bakar till Tropicals prova-på vecka! Jag har dansat med Tropical sedan 2010 och det här årets första gratisvecka (nästa är på hösten) är nog den femte som jag bakar till.


Jag fick vara med på en affisch förra året


Att bli en del av Tropical är en av de bästa saker jag gjort. Förutom att jag har lärt mig behärska de två latinodanserna Salsa och Bachata på en sån nivå att jag kan slappna av i dansen och njuta, så har jag även fått flera nya vänner för livet.

Eftersom jag är så att säga "mellan två jobb" så har jag mycket tid som gärna får fyllas med något. Jag har alltid tyckt om att laga mat och baka, så när jag insåg att jag också mår bra av att skapa samt att det jag gör är uppskattat, blev bakningen en av mina främsta hobbies!



 

Bakningen kombinerat med att jag fotograferar mina bakverk samt skriver om dem, svetsar samman mina tre favoriter i kreativitet: bakning, foto och skrivande.

Att jag har fått sån uppskattning för det jag bakar och att jag ombeds göra om det tycker jag är jättekul! Bland det roligaste som finns är att höra hur gott mitt bröd är!

Jag tycker att det har blivit en kul tradition att Tropical bjuder alla deltagare på fika under prova-på veckan. Det förstärker den familjära stämningen och att det dessutom är hembakt gör det än roligare.






Allra mest gillar jag bröd med karaktär, tex matbröd med valnötter eller kakor med mycket frukt. Det viktiga är att smaksättningen tillför något extra, vilket den gör i äppelkakan och vinbärsrutorna jag valt att baka till denna prova-på vecka =)

Jag hoppas att ni som kommer för första gången eller ni som återkommer till Tropical får några roliga dagar, fastnar för dansen och att fikat smakar gott!


Vi ses,
Hans


Hector åker till Örnsköldsvik!

Hej!

Just nu har Hector mycket roligt på gång!

I helgen ska han åka till Själevad i Örnsköldsvik och jobba med Svenska Kyrkan under lördag och söndag! Själevads Kyrka anordnar en temahelg som heter "Esperanza azul - Hoppet är blått" där Hector ska delta.

Under dagarna ska han först hålla workshops i dans och sång och sedan blir det en "festmässa" där alla workshopsdeltagare medverkar. På kvällen blir det även en internationell middag =)


 

Sedan 2011 har Hector varit med ganska mycket i olika aktiviteter inom kyrkan, bland annat har han dansat i tv-sända mässor, gjort dansprojekt med barn och ungdomar mm. Väldigt roligt!

Framöver blir det även en hel del andra projekt, men de kan jag inte avslöja än =)

Kram

Tropical-dekaler!

Hejsan!

Onsdag förmiddag och full fart! 

Nu har jag gett min bil en personlig touch som visar upp Tropical Sundsvall utåt! Visst blev det fint? =)





Det är viktigt att synas utåt och nu rullar vår reklam överallt där jag kör runt! Om ni också skulle vilja ha en Tropical-dekal på er bil är det bara att säga till mig, så fixar jag en åt er =)

Dekalen kan göras i vilken storlek ni vill och sättas på rutan eller nere på skärmen. Om ni gör den via mig får ni ett kanonpris! 

Genom att ha webbadress eller logga på bilen sprider man reklamen till massvis av människor och det är ett bra sätt att presentera sin förening på.

Nu måste jag kila iväg!

Danskram

Barnen på Kuba!

Hallå där!

Jag måste bara dela med mig av två otroliga klipp som min och Hectors kompis har filmat på Kuba! Det är en grupp med barn som dansar Salsa och Rueda de Casino och de är SÅ duktiga!

Snacka om att det börjas i tid! =)


 


Videoklippen är filmade på dansstället "1830", ett jättebra uteställe dit vi gick och dansade ofta på Kuba. Man dansar under bar himmel och det ligger som på en innergård, väldigt mysigt!

De har dansuppvisningar där vem som helst kan uppträda, alla som vill kan anmäla sig. Det är jättekul att titta på och här uppträdde de här duktiga barnen =)

Titta och inspireras!

Kram




Club Bachata premiär!

Hejsan!

Nu är det inte långt kvar till årets första Club Bachata! Så roligt! Lördagen den 2 februari är det dags att inta Casino Cosmopol igen och spela varma Karibiska rytmer. Våra fester kommer att hållas första lördagen varje månad under hela våren. 

Vi har en stor nyhet som garanterat kommer höja stämningen på Club Bachata, men vad det är kan jag inte avslöja! Det får ni se när ni kommer dit =)




Nu på första festen den 2 februari har vi tema BLANCO Y NEGRO! Nu får ni leta fram vita eller svarta kläder i garderoben (eller kombinera och ha båda färgerna på er). Det ska bli jättecoolt att se dansgolvet fyllas med svart och vit klädsel!

Vi har massor med ny musik som kommer spelas, tropiska drinkar är framtagna just för oss, det blir animaciones från scenen och såklart mycket dans!

Hoppas att ni alla är laddade inför att kicka igång vårens danser på riktigt =)

Vi ses!

Kram

Vill du ha ett Cuba-smycke?

Hej allihopa!

Vill du ha ett fint armband med handgjord Kubansk anda? Nu har du möjlighet att vara en av några stycken som kan köpa ett smycke under kursen!

Antalet är begränsat, så det är först till kvarn som gäller =)

Det finns både tjejarmband som är smalare (se bild nedan) och några killarmband som är bredare.





Trevlig söndag allihopa!

Kram
 

Dans-abstinens!

Hej!

Idag har jag suttit och spelat Bachata och Salsamusik hela tiden! Vilken dansabstinens jag har, går verkligen och räknar ner till den 21 januari då vi startar upp igen.

Förövrigt planerar jag många besök till Stockholm och andra städer under våren för att dansa och träffa massor med kompisar inom dansvärlden. En sak som jag älskar med dansen är alla kompisar jag har som driver dansskolor och kurser. Majoriteten av mina vänner är entreprenörer eller driver roliga projekt och det är verkligen roligt! Det är kul att inspirera varandra och bolla ideér! 

Här är två av mina favoritlåtar just nu:

 
 




Stor kram!

Bästa reklamplatsen!

Hej alla!

Nu lägger vi in högsta växeln och satsar stort! Från och med idag syns Tropical på Sundsvalls mest trafikerade gata - Esplanaden! Här kan ni se oss dygnet runt på den här stora digitalskylten, väldigt snyggt! Absolut den bästa marknadsföringsplatsen i stan =)
 
Vår reklam lockar många blickar till sig och nu kan fler människor få kännedom om vårt utbud! Förhoppningsvis blir många nyfikna att prova våra danser!
 
 
Nästa gång när ni är ute i stan, ta er en sväng förbi "Blå Huset" på Esplanaden och titta hur det ser ut =)

Nu lyser vi upp halva stan!
 
 
Kram

10 anledningar att välja Cubamix!

Hejsan allihopa!
 
Känner ni likadant som jag? Att det har blivit alldeles för mycket julmat, efterrätter, kolor och choklad i jul? Nu känner jag mig verkligen taggad att komma igång med träningen och dansen igen!
 
Då passar det perfekt att träna Cubamix med Tropical på tisdagar!
 


Står du i valet och kvalet om du ska börja träna?

Här är 10 anledningar till att välja Cubamix!

1. Du bränner kalorier!
2. Det är ett roligt sätt att träna på!
3. Du rensar huvudet på stress och jobbtankar!
4. Du kan gå ner i vikt om du vill eller träna för att behålla en sund vikt!
5. Du får bättre kondition och framförallt koordination!
6. Du kommer att känna dig mycket rörligare och smidigare!
7. Du blir gladare och mår bättre i vardagen!
8. Du lär dig grunderna till flera latinodanser, vilket ger dig mer självförtroende på dansgolvet!
9. Du får träna till skön musik från Karibien, med en stämning som du inte hittar på något annat träningsställe i Sundsvall!
10. Du lär dig massor inom latinoamerikansk musik & dans, och får förståelse för hur alla danser kom till och vad de har gemensamt!
 
Förövrigt så kan man verkligen komma precis som man är till Cubamix! Jag tycker att det känns befriande på något sätt att vi struntar i hur man ser ut, utan vi fokuserar på hur roligt det är att dansa och har kul tillsammans.

Jag tycker inte om kampanjerna från massor med gym, där de har reklam på retuscherade kroppar som aldrig någonsin har svettats. Till oss kan du komma precis som du är =)

Stor kram!

Snart startar dansen igen!!

Hej alla!
 
Visst har jul och nyår varit fantastiskt skönt, men nu tror jag vi alla längtar lika mycket till dansen drar igång igen! Det är alltid lika kul inför varje kursstart, fullt håll-igång för vår del kan jag lova =)

Fikabakningen är igång inför stora prova-på-veckan, affischering över hela stan är gjord, mailboxen full med frågor varje dag, listor skrivs, turer tränas in, ny musik bränns på skivor, massor med detaljer planeras och telefonen går varm!
 
Måndagen den 21 januari startar vi igång med SALSA! Det är samma tider och plats som förra året som gäller, dvs:
 
Nybörjare: Måndagar kl. 18-19.30
Medel/avancerad: Måndagar kl. 19.45-21.15
Plats: Kårhuset
 
 
 
Vi har massor med nya steg och turer som vi längtar att få lära ut till er! Första veckan är helt gratis att vara med på, så passa på att ta med era vänner och bekanta att testa. Det är ju så roligt!
 
Om ni känner er lite ringrostiga efter juluppehållet, så kom även på nybörjarkursen och fräscha upp minnet lite. Det är alltid bra att repetera och gå nybörjarkursen flera gånger =)

Nu räknar vi ner till den 21 januari!
 
Danskram

Affischering!

Hej Hej!
 
Jag började dagen väldigt mysigt med att träffa Tropical-dansaren Niss för en fika tillsammans! "Fikahäng" är så härligt och ger verkligen energi till resten av dagen.

Niss har varit med oss från Tropicals allra början och har stöttat oss i vått och torrt med olika saker. Han är verkligen Tropicals klippa!
 
Under eftermiddagen har det varit affischering för fullt för min del. Pusst! Nu sitter 150 affischer uppe i HELA Sundsvall! Nu ska inget öga undgå att se informationen om våra kurser =)

För oss är det väldigt viktigt att synas och vi satsar mycket på marknadsföringen. Det gäller att satsa för att komma någon vart och vi vill hela tiden nå ut till nya människor. Håll utkik efter våra fina affischer på stan =)





Danskram

Decembers 3 mest lästa inlägg!

Hejsan!
 
Nu har det blivit dags igen att presentera vilka inlägg som blev de mest lästa i december! Det är alltid lika spännande att se statistiken och kolla vilka inlägg som har lästs mest av er =)

Det var väldigt jämnt den här månaden och bloggen har varit väldigt välbesökt! Såhär blev resultatet:
 
3:e plats - 2012 i bilder!
Året led mot sitt slut och vad mycket som hade hänt på ett år för Tropical! Jag sammanfattade hela vårt år i bilder och då kunde man tydligt att se vad mycket vi har arrangerat!
 
Vi fotar flitigt på alla våra evenemang och jag kan lova er att det är MASSOR av bilder från alla fina minnen. I inlägget delade jag med mig av de viktigaste händelserna i bilder =)
 
 
Inlägget hittar ni här: http://tropicalsundsvall.blogg.se/2012/december/2012-i-bilder.html


2:a plats - Kul nyhet!
Jag avslöjade våra planer för ett evenemang senare i vår, närmare bestämt den 2 mars! Vi anordnar en liten "Salsa Weekend" med inbjudna instruktörer som kommer att hålla workshops i olika danser på dagen. Ni kommer att kunna ta kurser i bland annat Salsa, Ladies Styling, Rueda de Casino, Afro mm.
 
På kvällen blir det stor fest på vår Club Bachata, med uppträdanden, animaciones och massor med dans!
 
Inlägget hittar ni här: http://tropicalsundsvall.blogg.se/2012/december/lina-bloggar-kul-nyhet.html


1:a plats - Ola gästbloggar, My Bachata Adventure!
Vår kursdeltagare Aleksandra "Ola" gästade bloggen och berättade om sin höst med oss i Tropical! Hon har varit här som utbytesstudent under några månader och passade på att krydda hösten med härlig Bachata!

Läs hennes fina berättelse om hur hon hittade oss, samt hennes tankar och känslor kring vännerna hon fann i dansen!



Inlägget hittar du här: http://tropicalsundsvall.blogg.se/2012/december/ola-gastbloggar.html



Nu börjar vi om på ny kula med ny energi, och vi ser verkligen fram emot det här nya året! =)

Fortsätt läsa bloggen lika mycket, fortsätt ge feedback, kommentera bilder och skriv hälsningar för det uppskattas verkligen av oss!
 
Stor kram

RSS 2.0