Söndag!

Hej på er!
 
Vilken vecka jag har haft!

I onsdags kom jag hem från min resa och direkt därpå bar det av mot Stockholm. Det blev en snabbvisit, men en väldigt trevlig sådan! Jag fick se en av mina stora idoler Prince Royce, Bachata-sångaren som har tagit världen med storm. Allt på en gång =)

I Stockholm passade jag på att investera i ett par nya dansskor. Mina dansskor som jag använder på kurserna var helt sönderdansade, så det var välbehövligt att köpa ett par nya. Så mycket som jag dansar, gäller det att ha bra skor på fötterna!

Den här fina skon passade mig perfekt:

 
Jag kan varmt rekommendera att använda träningsskor speciellt gjorda för dans på kurserna. De är superbekväma, går lätt att snurra i och gjorda för att kunna flyga fram över dansgolvet. Du behöver aldrig oroa dig för att få ont i fötterna, för de sitter perfekt =)

De finns både att köpa på nätet eller på olika dansaffärer i Stockholm. Ta och investera i ett par till höstens nya kurser!

Vi hörs mer sen!
 
 
 

Grillparty 13 juli!

Hej alla!
 
Längtar ni efter att dansa lika mycket som jag? Boka in lördagen den 13 juli i kalendern, för då är det dags för nästa danskväll!
 
Tropical bjuder in till en grillfest på Norra Berget, där vi kan äta gott tillsammans, lyssna på musik och dansa så länge vi vill.
 
Vi har hyrt danslogen så att vi kan dansa oavsett väder. Ta med något gott att lägga på grillen och eventuellt annat som ni vill ha som tilltugg under kvällen! Grillen kommer att vara färdig för att grilla kl. 17:00, så se till att vara vid danslogen då =)
 
Bilder från grillfesten förra året 
 
Ta med er familjen, vänner och alla danssugna så ser vi till att göra kvällen till ett oförglömligt minne. Det finns inget härligare än att dansa ute en varm sommarkväll!

På Facebook har vi skapat ett evenemang som heter "Grillfest 13/7", sprid gärna vidare och dela på era profiler. Vi hoppas att vi kan samla så många som möjligt och träffa er även om det är sommarlov för kurserna =)
 
 
Stor kram!
 

Prince Royce konsert!

Hallå!
 
Full fart!

Jag hann vara hemma en dag, så var det dags för konsert med en av mina stora idoler - PRINCE ROYCE!

Han är en av de mest kända Bachata-sångarna i världen och vi spelar jämt hans låtar på Club Bachata och kurserna. Det var första gången som han kom till Sverige för att spela och självklart var Tropical på plats längst fram!
 
 
 
Det var en av de bästa konserterna som jag har varit på! Jag fick gåshud när han sjöng sina fina låtar!
 
Jag blev imponerad av hur bra han lät live! Det gick inte att undgå hur mycket han njöt av att sjunga för oss, inte alls som något han gör "på rutin". Han bjöd verkligen på en dunderkonsert och jag gick därifrån med världens största leende. Magiskt! 

 
 
En av hans mest kända låtar:
 
 
 
Håll er uppdaterade här på bloggen om vilka konserter och latinoartister som är värda att ses! Det gäller att ta chansen att se dem när de väl kommer till Sverige =)
 
Jag kan garantera er att det är en stor upplevelse!
 
 

Hemma igen!

Hej allihopa!

Efter några fantastiska semesterveckor i Spanien är jag tillbaka i Sundsvall igen!
 
Jag åkte och hälsade på min spanska kompis Henar som bor i södra Spanien. Vi lärde känna varandra genom brevväxling för 10 år sedan och vi träffas varje år.

Vi är verkligen bästa vänner! I år var det min tur att åka ner till henne och bo hos hennes familj i orten Archena (utanför Murcia).

Hennes familj är som min egen familj, de säger alltid till alla att jag är deras svenska dotter =)

Med min spanska familj!
 
Jag passade även på att gå ut och dansa lite Salsa och Bachata där borta. Bland annat var jag med på två danslektioner på en dansskola i Archena, väldigt roligt!

På kvällarna var vi ut på två olika Salsaställen och dansade ända till morgonen. Jag var i mitt esse! =)

Det fanns jätteduktiga dansare i Murcia som var grymma på Bachata och Salsa! Det är så roligt att dansa med nya dansare och jag lärde känna massor med trevliga människor. Det var verkligen hög klass och nivå på dansen!

Bachata-lektion! Jag fick visa stegen med läraren =)

Förutom dansen har jag träffat alla mina kompisar som jag har i Archena efter alla mina tidigare resor. Saknar alla redan!

Det blev även en tredagars tripp till Madrid för att se huvudstaden och uppleva lite storstadsliv. Det var tre intensiva dagar där vi gick runt i hela Madrid för att se alla sevärdheter.

Det fanns så himla mycket att titta på och besöka, väldigt spännande!

 
Vi åkte även en heldag till Segovia, som ligger cirka 30 minuter utanför Madrid =)

Segovia är en liten stad som jag alltid har velat se, full av historia och häftiga monument. Som på film!

 
Jag skulle kunna berätta hur mycket som helst om min resa, för jag har varit med om så mycket under den här månaden =)

Jag har verkligen haft en toppenresa med nära och kära och längtar redan till nästa gång jag ska tillbaka. Spanien är mitt andra land, det är något speciellt med det!
 
Förhoppningsvis kommer min spanska kompis Henar hit i vinter och upplever snön (om hon vågar)!

Stor kram
 

På Arlanda!

Hej!
 
Uppe med tuppen! 
 
Idag är jag superglad för jag är på väg till Spanien! Jag ska träffa min bästa kompis Henar som bor i Murcia och vara tre veckor hos henne =)

Vi ses varje sommar och i år är det min tur att åka till henne! Nu sitter jag på Arlanda med en kaffe och väntar på min avgång. Det ska bli så spännande!
 
 
Bloggen tar lite vila nu medan jag är borta, men sedan kommer den såklart att uppdateras som vanligt!
 
Facebook-gruppen kommer att hållas uppdaterad, så har ni frågor kan ni skriva där =)

Ha det så bra allihopa!
 
Varma kramar

Dans-picknick i hamnen!

Hejsan!
 
Nu är jag nyss hemkommen från kvällens picknick, ett av eventen som vi gjorde utefter era önskemål =)
 
Vädret bjöd på strålande sol och havet glittrade. En perfekt sommarkväll helt enkelt!
 
 
De första danssugna började komma kl. 18 och vi fyllde hela hamnen med latinomusik!

Det tog inte lång tid tills hamngästerna som hade sina båtar i hamnen kom upp och gjorde oss sällskap. De var väldigt nyfikna på musiken och tyckte det var roligt att vi gav hamnen glädje och energi!

Många förbipasserande stannade också till och slog sig ner med oss på gräset. Det var väldigt trevligt och kul att träffa så många av er!
 
 
Vi fikade, åt glass, dansade, pratade och hade en trevlig kväll. Hittills har vi haft alla våra dansevent på Kasinot eller uppe på Norra Berget, så det här eventet kändes lite speciellt och spännande.

Att vi var precis bredvid havet och hade en fin utsikt gav en extra sommarstämning =)
 
 

Tyvärr fick inte kvällen det slut som vi hade tänkt oss, men vi ska se till att nästa event blir längre och avslutas på ett bättre sätt. Som vanligt kan man inte göra alla nöjda, och den här gången fanns det en äldre kvinna som klagade och vi var tvungna att packa ihop musiken... 
 
Vi ser fram emot en ny fest den 13 juli på Norra Berget! Då blir det grillparty och dans så länge vi vill! Ta med er något gott att lägga på grillen och ett glatt humör.

Många av er har säkert fina minnen från förra årets grillfest på Norra Berget och iår vill vi göra en repris på det!  Mer info om festen kommer snart =)
 
Stor kram!
 
 

Rumbaaaa!

Hallå där!
 
Idag tänkte jag dela med mig av ett videoklipp där ni kan se Hectors senaste kurser i Rumba!
 
Det rycker verkligen i kroppen när man hör instrumenten och jag fick genast en stor längtan tillbaka till Cuba =)

I love Rumba!!
 
 
 
Ha det så bra i sommarvärmen!
 

Show på Nationaldagen!

Hej på er!
 
Idag var det dags för en av månadens stora höjdpunkter; Tropicals årliga show på Nationaldagsfirandet!

Som många av er säkert såg fick vi äran att gå i den första raden av karnevaltåget! Med oss hade vi våra afrikanska kompisar som spelade sköna rytmer med deras slaginstrument.

Vi dansade fram på Sundsvalls gator och det fina soliga vädret var en extra bonus =)


Stämningen var på topp redan från första början och hela stan var full av glada leenden!

Efter att karnevaltåget kom fram till torget, var det dags för oss i Tropical Flow att ta plats på scenen. Framför oss såg vi en enormt stor publik och även media med sina kameror fanns på plats. När musiken satte igång var allas blickar riktade mot oss på scenen och vi invigde firandet!

 
För oss kändes det otroligt roligt att få uppträda för så pass stor publik och få visa alla vad Reggaeton är. Vi har verkligen slitit hårt på träningarna för att sätta koreografin och vara synkroniserade till max!

Efter showen kom massor med folk fram till oss och berättade hur bra de tyckte att dansen var! Just i sådana stunder blir man otroligt glad och får ännu mer inspiration för kommande uppträdanden =)



Nu tar vi lite ledigt ett tag från showandet, men ser fram emot fler uppträdanden på olika evenemang. 
 
På återseende!
 

Planering på agendan!

Hejsan!
 
Vilken härlig sommarkväll!

Jag hade massor med planering och fix att bocka av inför lördag, och då passade jag på att sitta ute i kvällssolen en stund. Just nu vill man njuta av solen till max =)
 
 
De kommande aktiviteterna behöver skrivas ner i detalj för bästa resultat. När vi har bestämt oss för att ordna en speciell fest eller aktivitet är det alltid mycket småsaker som måste fixas. Jag tycker om att göra listor med alla punkter för att ingenting ska glömmas bort =)
 
Det kan vara allt ifrån att ringa samtal hit och dit, till att boka möten med speciella personer eller hyra utrustning. Till på lördag har vi till exempel hyrt in proffsig ljudutrustning för att musiken ska höras bäst!
 
Som sagt, det är många bollar som ska hållas i luften samtidigt, men det är verkligen hur kul som helst =)
 
Nu ska jag ladda inför vår show imorgon på Nationaldagen, så vi hörs mer imorgon!
 
 

Prova-på i Bachata!

Hejsan!
 
Ikväll blev Hector och jag överraskningsmomentet på en vårfest! Vi kom in och överraskade alla med en prova-på i Bachata!

Stämningen var på topp redan från början när alla ställde sig på rad bakom oss =)

Här tas de första Bachatastegen och allt eftersom lärde vi ut grunderna


Efter lite uppvärmning introducerade vi de "klassiska" Bachata-turerna i par. Det blev många gapskratt, alla krockade lite hit och dit med varandra, men viktigast var att vi hade kul tillsammans! 

Vi märkte att dansen gjorde alla ännu gladare och förhoppningsvis får vi besök av några på kurserna i höst!
 
Tropicals kursdeltagare Bengt gled fram på dansgolvet =)

Vi hann med massor med steg på kort tid och vi såg att de flesta fick in Bachata-rytmen otroligt bra! Väldigt roligt!

Dans som Bachata kan faktiskt vara en väldigt bra "is-brytare" på fester och höjer alltid stämningen positivt. Alla släpper loss och får verkligen prova ett annorlunda teamwork. Dessutom passar det alla åldrar!

Vi tycker alltid att det är lika roligt att komma ut på olika ställen och visa vad Tropical håller på med =)
 
 
 
Vi tackar Bengt som bjöd in oss till en trevlig kväll!

Nu laddar vi om inför vår dansuppvisning imorgon på Nationaldagen. Vi ses på torget kl. 12:00!


Vårens sista Club Bachata!

Hej på er!

Har ni hämtat er från lördagens fantastiska Club Bachata? Det var en perfekt avslutning för vårterminens Club Bachata!


Just den här månaden kändes det extra roligt, för dansgolvet var fullproppat hela kvällen, stämningen var på topp, det var mycket dans och vi fick möjligheten att visa vår Reggaetonshow! =)

Det var även kul att se massor med nya ansikten på klubben och det kom många långväga besökare. Det var flera bilar från Örnsköldsvik, Härnösand och Östersund som reste till oss för att dansa.

Responsen från alla nya besökare var väldigt positiv, och de tyckte festen var trevlig och de knöt många nya vänskaper. Det värmer att höra!


Vid 12-slaget var det showtime och vår grupp "Tropical Flow" bjöd på en Reggaetonuppvisning!

Det blev mycket jubel, visslingar och glada hejarop under vårt uppträdande, och det taggade verkligen igång oss! För mig kändes det roligt att få uppträda på Club Bachata-scenen för första gången =)




Det känns tråkigt att det här var sista Club Bachata för den här terminen, men som tur är startar vi igång med Club Bachata i september igen. Då kommer vi att jobba ännu hårdare med att utveckla konceptet, och det kommer bli kanonbra kan jag lova er!

Nu siktar vi mot nästa evenenamang som är redan på lördag! Då tänker vi prova någonting nytt, nämligen en Salsa-picknick i Sundsvalls hamn!

Ha det så bra!




RSS 2.0