Agneta gästbloggar: Kubatema på Viking Line!

Hej!

Jag heter Agneta Alin och dansar både Salsa och Bachata med Tropical. Idag har jag fått chansen att gästa bloggen.

Åh, vi har haft en jättefin påskhelg i Kuba! Nej, inte i Kuba, men på en tur- och returresa med båt till Helsingfors. Det var Kubatema på båten med bl.a. latinorytmer, shower, karibisk inspirerad mat och cigarrtillverkare.

I december var vi på Kuba och hamnade av en slump på Bar Monserate, vi skulle bara äta lite snabbt och sedan gå vidare. Där spelade ett jättebra band som heter Santiago y Habana, så vi blev kvar längre än vad vi hade tänkt. Så gissa om vi blev glada när vi upptäckte att just det bandet skulle spela på Viking Lines Kuba-special i påsk. Vi bokade resa direkt!

Santiago y Habana
hade förtjänat en bättre plats att spela på, de höll till mittemot Pub Pamir på båten med gångstråk emellan. Det blev i alla fall mycket dansande i ”gångbanan”  till härliga latinorytmer. Ibland blev det helt stopp, för de som bara skulle passera.

Bandet är ett femmannaband från just Santiago och Havanna (eg. är det en sextett, men tjejen som sjunger i bandet är gravid och kunde inte vara med). Bandet spelade gitarr – och trumpetsolon så vi att rös. Övriga instrument, förutom sång, är ståbas, guiro, maracas, och congas.

Vi följde de spelglada killarna i bandet under vår resa, de spelade vid flera tillfällen under båda kvällarna!



Santiago y Habana



Som bonus fick vi dansa och lyssna till bandet Elio Revé y su Charangon, de spelar just låten som ni hört tidigare här på bloggen, Agua pa’ Yemayá där Hector är med och dansar. Ett jättebra band som spelade på stora scenen där salsatempot var högt, dansgolvet var fullt och vi dansade så att svetten lackade!




Vid några tillfällen under de två kvällarna kunde vi också njuta av kubansk dansshow – tjusigt!





Helsingfors då – ja, vi gick en promenad i det vinterkyliga vädret. Vi strosade runt på Kämps, Stockmanns och naturligtvis saluhallen. Snabbt gick vi tillbaka till den karibiska värmen på båten!


Den här resan gör vi gärna om!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0