Vad är….? Del 1

Snart är det ny kursstart. Vi får mycket frågor om danserna som Tropical erbjuder. Därför sparkar vi nu igång vår lilla reportage/informationsserie ”Vad är…” med fakta om våra danser. Serien kommer vara i flera delar där vi presenterar en dans i taget.

Först ut är Reggaeton.

Reggaeton kommer från Puerto Rico och ses ofta som en flörtig och sexig solodans med mycket attityd. I reggaeton lär man sig att separera kroppsdelarna och dansa med vissa kroppsdelar vid vissa tillfällen. 

 



Reggaeton-musik innehåller mycket attityd och är ”tung”. Musiken och låtarna är otroligt härliga att lyssna på och spelas mer och mer på diskoteken även i Sverige!
Den stora hiten som ofta spelas är Don Omar – Danza Kuduro. Vi reggaetonälskare hoppas såklart på att detta bara är början och att mer reggaetonmusik kommer att spelas ute på diskotek och även i radio! =)



 



Reggaeton är en populär dans hos Tropical Sundsvalls kursdeltagare. På danskurserna lär vi oss kroppskoordination, balans, smidighet och styrka. Det är en dans som jag verkligen kan rekommendera, den är riktigt rolig och det bästa är man kan dansa den när som helst! Jag har dansat reggaeton på Club Bachata, på olika diskotek runt om i Sverige, hemma, på universitetet och även i mataffären har jag tagit några reggaetonsteg med hörlurarna i öronen! =)

Reggaetonkursen börjar tisdagen den 24 januari 18:00 på Universitetsallén 14 (gamla friskis och svettis)

Jag kan lova en kursomgång med mycket dans, skaka loss och mycket skratt! Visst ses vi där? =) 

Stor Kram!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0