Gårdagens workshops i Ö-vik!

Hej dansvänner!

Igår var Tropical Sundsvall i Örnsköldsvik och besökte Ö-vik Latino Club där Lina och Hector höll workshops i Salsa och Bachata. Vi åkte från Sundsvall vid 09:30 igår. Lina och Hector var väldigt förväntansfulla och laddade! Jag och Hans följde också med för att dansa och uppleva en trevlig dag!



Dagens första workshop var Salsa och ungefär 25 personer hade kommit för att lära sig mer om salsa och utveckla sig inom den härliga pardansen från Kuba. Workshopen i Salsa var på fortsättningsnivå och alla dansare var jätteduktiga! =)
Vi började med att värma upp på linje där vi gick igenom grundstegen, snabba fötter, förflyttningen med mera.


    

 

     



     

     


När vi hade blivit varma var det dags att gå ihop i par och dansa! Lina och Hector visade dagens tur och vi dansade allihop för glatta livet! Det är en sådan otroligt härlig känsla när fötterna gör som man vill och det blir rätt! =)



    

 

    

              



Det var verkligen en riktigt rolig workshop i Salsa och det kändes att alla lärde sig väldigt mycket, utvecklades snabbt och det blev många härliga skratt under tiden! Det som är bland det roligaste inom dansen är gemenskapen som snabbt uppstår. Tillsammans blir man ett gäng där man glädjs tillsammans och njuter av dansglädjen men hjälps också åt när det är lite klurigt! =)



    

 

    

 

    


90 minuters Salsa sprang iväg och det var dags för en paus där det bjöds på fika och vi laddade om inför 90 minuters Bachata!

Många från workshopen i Salsa stannade kvar och några nya ansikten anslöt också! Flera av dansarna från Ö-vik Latino Club hade dansat lite Bachata sen tidigare och några testade sina första bachatasteg! =) 

Vi började med att gå igenom grundstegen och höftmarkeringen som är typisk för Bachatan. Vi provade också att snurra och vi lärde oss ”Perrito” som är en riktig Bachataklassiker i Sundsvall! =)


    

 

    



Vi gick sen ihop i par och provade att dansa grundstegen och snurrarna tillsammans. Alla lärde sig otroligt fort och därför hade Lina och Hector en ny tur som de lärde ut. Även den turen gick jättebra och alla satte den! Det var verkligen jättekul att se hur fort alla utvecklades och dansglädjen uppfyllde hela salen! =)



    

 

    

 

    

 

    


Sent på eftermiddagen var vi klara och dagen gick verkligen fort! En dag fylld av massor med dans, gemenskap och många skratt! Det är alltid roligt att träffa människor som brinner för dans och tillsammans uppleva dansglädjen! Det var verkligen en jätterolig dag!

Jag vet att Lina och Hector är väldigt nöjda och de vill tacka så mycket för dagen. Det var roligt att träffa alla er dansare!  =)

Och till er dansare i Ö-vik, det finns mer bilder på Tropicals facebookgrupp! Sök på Tropical Sundsvall så hittar ni oss! =)

Jag hoppas att vi ses snart igen! Nästa Club Bachata är den 24 Mars, det vore jätteroligt om ni kom ner och hälsade på och dansade med oss på Casino Cosmopol då!

Och som jag hörde igår: "Kan man åka till IKEA från Ö-vik och sen hem igen så kan man komma till Club Bachata ocskå!"

Helt rätt tycker jag! =)

Stor Kram!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0