Lina bloggar: Hector dansar i SVT2!

I sommar har Hector engagerat sig i ett väldigt speciellt evenemang som ska sändas i TV i september! Det har gått snart tio år sedan terrorattacken mot World Trade Center i USA, och det kommer att uppmärksammas genom en TV-sändning från GA kyrkan i Sundsvall. Programmet kommer att sändas i hela Norden, och jag tycker att det är väldigt stort och häftigt att Hector är med!

Under en tid har många repetitioner hållits och Hector har övat dans många kvällar. Tanken med TV-sändningen är att Sydamerikansk musik möter svenska traditioner, och såväl dansare som sångare har varit delaktiga i inspelningen. I torsdags den 18 augusti var hela TV-produktionen på plats i Sundsvall och inspelningen skedde under hela dagen. På plats var hela filmteamet och produktionsbolaget tillsammans med ljudtekniker, ljussättare mfl. Ett riktigt stort arrangemang med andra ord!

Hector har dansat svensk Polska, Modern Dans, Malambo, Joropo från Venezuela, Cueca från Chile och Huayno från Bolivia. Eftersom det är så många danser så är det grunderna av varje dans som de dansade, tillsammans med kören som stod för sången.


Ni kan se mässan i SVT2 den 11 september kl. 10:00. Jag är lika nyfiken som er, för jag har inte sett något av vad de har gjort =)


Här är en artikel från gårdagens Sundsvalls Tidning som ni kan ta del av!
http://st.nu/medelpad/sundsvall/1.3822003-generalrepetition-infor-tv-sandningen-som-visas-i-hela-norden


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0