Mot Stockholm!

Hej alla!

Väskan är packad och nu sitter jag på tåget mot Stockholm!

Jag ska passa på att jobba lite på resan ner och svara på en massa mail. Det är skönt när man hinner vara effektiv under timmarna på tåget =)

När jag kommer fram blir det till att byta om direkt och ta på dansskorna. Längtar till att dansa en massa!

Vi hörs snart igen,
 

Festival i helgen!

Tjoho!

På fredag åker jag mot Stockholm för att vara med på den årliga festivalen Hot Salsa Weekend! Jag brukar åka dit varje år och det är superkul =)

Massor med workshops, shower, fester och dansglada människor. Jag ser verkligen fram emot helgen och dansa en massa!

Om ni har vägarna förbi tycker jag att ni borde besöka evenemanget på Debaser. De har olika dansgolv med olika musikgenrer, så det finns något för alla. Roligast av allt är att träffa massor med andra människor som brinner för samma intresse =)

 
Ni får såklart en uppdatering här på bloggen i helgen om hur jag har det!

 

Hector tränar Judo!

Hej!

Visste ni att Hector har svart bälte i judo?

Han tävlade för Kubas nationallag i flera år när han var yngre och var med i flera stora mästerskap. Coolt!

Här kan ni se två videos som är filmade för ett par dagar sedan i Japan. Han berättade för mig att han inte har tränat judo på massvis med år, men det märks inte =)

 
 
Kram
 

Viktiga datum nästa år!

Hallå!

Jag får många frågor om när nästa termin startar, när nästa Club Bachata ordnas och hur länge juluppehållet är. Därför tänkte jag berätta lite om viktiga datum inför nästa år. Ta fram kalendern och skriv in alla händelser redan nu =)

Den 20 januari kickar vi igång dansen igen med PROVA-PÅ-VECKAN! Här kan ni prova alla våra kurser helt gratis, se vilka danser som passar er bäst och vilka nivåer som ni vill satsa på. Ta med familjen och era vänner och dansa allt ni orkar under veckan. Ett utmärkt tillfälle att prova nya danser och ha roligt tillsammans med alla!

Gratisveckan brukar vara väldigt uppskattad hos alla, fullproppat med folk och dansglada människor. Alla kurser kommer att ligga på samma dagar och tider som vi har haft under hösten. Ta på er Tropical t-shirtsen och kom =)


Första Club Bachata är den 1 februari!

Vi fyller Casino Cosmopol med latinorytmer första lördagen varje månad. Här samlas massor med människor från hela Norrland för att dansa! Vi spelar Bachata, Salsa, Merengue, Reggaeton och Cumbia.

Under våren har vi flera överraskningar på klubbarna, det blir några inbjudna gäster och olika dansshower! Se till att planera in datumen så att ni kan vara med på Sundsvalls roligaste fester =)

1 februari, 1 mars, 5 april, 3 maj och 31 maj.
 

Gå med i vår Facebookgrupp "Tropical Sundsvall" och ta del av allt som händer. Vi har mycket på gång, så se till att hålla er uppdaterade. Vi längtar redan efter de nya kurserna och att få välkomna nya deltagare till Tropical!

 

 

Ruedaord!

Hejsan!

Vilken rolig kväll det var på Ruedan igår!

Jag är imponerad av hur duktiga alla är, vi kör massvis med olika turer och allt flyter på i världens fart. Superkul! Här kommer orden som vi gjorde, har jag glömt något? Isåfall är det bara att säga till =)

Träna till nästa vecka:

Dame
Dame dos
Enchuffla
Enchuffla doble
Prima
Prima con su hermana
Prima y toda la familia
Corona
Patín
Dame y paseala
Dame y biquinea
Mosquito
Foto
Setenta
Ni pa tí ni pa mí
Mambo con ella
Vacilala
Flor
Mojito
Sombrero
Sombrero con mambo
Policía
Yogur
Enchuffla con Rumba
Pelota 1, 2, 3
Principe Malo
Principe Bueno
Manolin
El dedo
Baseball
Un beso
Una bulla (uttalas buya)


Ha det fint!
 

Tankar från Salsakursen!

Hej!

Nu är jag hemma efter en svettig Salsakväll. Superkul som vanligt!

Ikväll på medelkursen passade jag på att ta ett snack med några av kursdeltagarna. Jag var nyfiken att höra hur de känner att de har utvecklats inom dansen i höst.

Petra Henriksson:

 
- Den här hösten började jag på Salsakursen, så jag har utvecklats väldigt mycket! Det är första gången som jag dansar någon pardans överhuvudtaget, så det är ett stort steg för mig. Jag har dansat på Tropicals Reggaetonkurs i flera terminer och jag känner att jag har stor nytta av Reggaeton-rörelserna i Salsan. Speciellt när det gäller koordination och fotarbete!

Äntligen kan jag dansa mer än bara Reggaeton på Club Bachata! =)

Maria Rojas:

 
- Jag känner att jag har blivit mycket rörligare under den här terminen, plus att jag har lärt mig att följa killarna. Förut tyckte jag om att styra, men nu slappnar jag av och låter killarna föra mig. Den största utveckligen den här hösten är att jag vågar släppa loss mer, jag tänker inte längre på ifall andra tittar på. Nu struntar jag i vad andra kan tycka och tänka, utan dansar loss till musiken.

Jag har verkligen dans-abstinens varje vecka! Alla på kurserna har kommit så nära varandra nu, alla pratar med alla och det känns kul att träffas varje vecka. Dessutom känner man sig lite stolt när man går hem från kurserna och känner att man satte turen. Då blir man jätteglad och tänker "Yes, jag klarade det".

Sigifredo Tapia:

 
- Jag känner att jag har utvecklats väldigt mycket den här hösten. Det största tror jag är självförtroendet, att jag vågar mer nu. Jag ser inte själv ifall jag har blivit bättre, men det känns att jag vågar slappna av och släppa loss i dansen. Jag tror mycket släppte efter att vi gjorde ett uppträdande med Bachatagruppen förra terminen. Dansen är verkligen jättekul!


Härliga ord eller hur?

Nu laddar vi för morgondagens Bachata!
 Dans på 50-års fest!

Hej!

Har ni haft en bra helg?

I helgen var jag inbjuden till en 50-års fest för att hålla en prova-på i Bachata och få igång alla gäster. Dans är ju en väldigt rolig aktivitet för att göra något tillsammans och det blir alltid många skratt! Taktkänslan sattes på prov och det blev några krockar på dansgolvet, haha =)

Jag lärde ut grundstegen i Bachata och många blev intresserade av dansen och ställde frågor efteråt. Superkul! Bachata har så himla härlig musik och dessutom är stegen ganska lätta att lära sig. Alla blev väl uppvärmda inför middagen sedan!


Tyvärr har jag inga bilder från evenemanget, men vi hade en väldigt trevlig timme! Vill man ha någon aktivitet som "bryter isen" på fester tycker jag verkligen att man ska ringa in oss från Tropical! =)

Vi ses,
 

Fullspäckad vecka!

Hej alla dansare!

Nu väntar en fullspäckad vecka med dans!

Redan imorgon väntas nya turer och nya utmaningar på Salsakursen. Spännande! Det är just utmaningar som driver oss framåt. Jag ser en stor och snabb utveckling i dansen hos er alla, så det är extra roligt att visa er nya turer och kombinationer =)

 
Hoppas att alla ni som dansar nu kommer att fortsätta även nästa år med oss på dansgolvet. Som jag har skrivit i tidigare blogginlägg, dansen har ingen gräns eller slutpunkt. Man lär sig alltid massor med nya saker, blir mer självsäker och vågar släppa loss mer och improvisera. Man behöver bara ett glatt humör och rätt inställning!

Jag har varit danssugen hela helgen, spelat massa musik och längtat till kommande kursvecka! Vi varvar inte ner än, utan kör på med full fart hela månaden ut =)

Vi ses för Salsa imorgon!

Kram
 

Bilder från Försäkringskassan!

Hej!

Igår fick jag lite bilder mailade till oss från dagarna när vi höll danskurser hos Försäkringskassan. För någon månad sedan blev vi inbjudna att hålla två prova-på-kurser för deras anställda, ena dagen i Bachata och andra dagen i Reggaeton. Superkul!

Vi tog med oss några Tropical-killar som hjälpte oss lite =)Det är alltid kul att se bilder från evenemang som vi varit med på! Ofta fotar jag själv och hinner inte vara med på bilderna, så det är extra roligt att komma med på bild också =)

Danskram
 

Resa till Cuba!

Hej!

Nu har jag nedräkning för i december åker jag till CUBA!!

Under en hel månad ska jag uppleva Cuba igen, dansa så mycket jag kan, sola, bada och njuta! Självklart ser jag fram emot att träffa alla mina fina vänner igen sedan förra resan. Cuba är ett land som man blir förälskad i och bara måste besöka igen!Senast jag var där fick jag minnen för livet! Vi reste runt till flera olika städer på Cuba och jag fick se alla kända platser, byggnader, landsbygder, djungel etc. Jag älskar när man får uppleva länder som inhemsk befolkning och inte som riktig turist. Jag fick känna hur det är att bo väldigt enkelt och inte ha alla moderna saker som är självklara för oss här i Europa.

Den här gången tänker jag utforska ännu mer!

 
Efter resan kommer jag självklart att uppdatera er om allt! Längtar som bara den!

Om ni själva funderar på att resa till Cuba, tveka inte att fråga om restips =)

Kramar
 

Den här videon spelade vi in när jag var där:


Fina ord om dansen!

Hej!

Hittade en fin text om dansen som jag måste dela med mig av.

Om jag översätter det betyder det ungefär:

Att dansa
är varken en sport eller en komersiell aktivitet, det är KONST
det är inte att kunna dom bästa stegen, det är att veta VAD DU KAN
det handlar inte om första eller sista platsen i en tävling
utan det handlar om att VARA LYCKLIG med det du gör
dans är inte för att imponera, det är ett sätt att uttrycka sig på

 
Fint sagt, eller hur? Det är väldigt mycket sanning i dom orden. Att dansa är verkligen att känna och uttrycka sig genom kroppen. Dans sprider en otrolig lycka! Självklart är dansen också till för umgängets skull och att få nya vänner! I mitt fall får jag en möjlighet att uttrycka känslor till den musik som jag älskar allra mest! Hur är det för er?

Kram
 
 

Musiktips!

Hejsan!

Jag brukar få många frågor av er kursdeltagare om musiken som vi spelar på kurserna. Idag tänkte jag dela med mig av några låtar så att ni kan lyssna lite hemma =)

Musiken är så himla skön att lyssna på! Ni får passa på att spela både hemma, i bilen eller på jobbet! 
  


  
 
Skruva upp volymen och njut!
 
Danskram
 

Liten tillbakablick!

Hej alla!

Nu är vi inne på sista dansterminen för i år och jullovet närmar sig snabbare än man vill. Det är bara 3 veckor kvar av kursen!

När jag tittar bakåt under året, känns det som att det var igår som vi hälsade er alla välkomna på kursen i januari. Många av er som började då har inte missat ett enda danstillfälle sedan dess =)

 
I februari hölls årets första Club Bachata som sedan följdes av nästa och nästa. Alla Kasinokvällar har varit en stor succé - som vanligt med mycket folk och massor av svettiga och glada ansikten. Stämningen har varit på topp varenda gång =)

Vi gjorde premiär för att visa musikvideos på storbildskärm medan låtarna spelades och det har varit kanon!

 
I mars firade Tropical 3 år med stor fest på Club Bachata!

Inbjudna dansgäster från olika delar av Sverige och en vacker show av Saul Perez Valdes & Yuliet Estrada Linares!

 
I april kom en helt ny kurs upp i Tropicals utbud - Rueda de Casino. Responsen var jättepositiv från alla och sedan dess har många blivit förälskade i roliga Ruedan.

En rolig lek i dansen för er vill utveckla er Salsa ännu mer!


Ingen ledighet för Tropical!

Vi körde på även under påsken, men då bjöd vi alla på lite extra energi med påskgodis på kurserna!


För en stor publik uppträdde vi med en dans i Bachata på Dragons basketmatch!

I pausen på matchen showade vi till Prince Royce låt "Incondicional" och Tropicals kursdeltagare satt som en stor hejarklack på läktaren. Superkul!

 
Efter två intensiva kursblock kom sommaren och vi njöt av det varma och fina vädret!

Motorcykelns Dag anordnades på torget och centrum fylldes av hundratals motorcyklar. Eftersom Reggaeton och motorcyklar har en stark koppling, passade det såklart bra med en show på torget!

Jag och två av tjejerna från Reggaetonkursen bjöd på en riktig show framför stor publik =)

 
Norra Berget bjöd på ett fantastiskt väder i år, där vi grillade och dansade inne på danslogen till sent på natten.

Alla hade med sig olika maträtter och vi gjorde en stor barbecue i Tropicals tecken!

 
Vi ordnade även en rolig eftermiddag nere i Sundsvalls Hamn med musik, dans, glass, kaffe och alla barn. Väldigt trevligt med picknick i den gröna gräset och utsikt över havet.

Mycket glädje och energi! Båtgästerna kom upp och tittade när vi dansade och tyckte att det var roligt att det hände något =)

 
På Nationaldagen var Tropical med i carnavaltåget som gick genom centrum. Vi dansade fram först och ledde alla regionens föreningar genom folkmassorna som hade samlats.

Sedan gick vi upp på stora scenen och uppträdde med en dans i Reggaeton. Nervöst, men sååå roligt!

Det känns stort att Tropical fick inviga Nationaldagsfirandet =)

 
Höstterminen drog igång med prova-på-veckan och massvis med nya deltagare. Alla är alltid peppade, glada och ivriga att börja med dansen igen på hösten! =)

Fullproppade kurser från måndag till onsdag, det kan vara bättre!


En lördag livade vi upp stämningen i IN-Gallerian och bjöd på uppvisningar, prova-på och massor med roliga saker!

Många stannade och tittade, provade grundsteg och pratade dans med oss. Riktigt roligt!

 
Vi fick även besök av TV4-Nyheterna!

De sa att de hade hört så mycket positivt om Tropical så de ville komma och göra ett reportage =)
 
 
I oktober hade vi en världstjärna inom dansen på besök - Solangel Fernandez från Kuba!

Vi är glada över att ha kunnat ha henne hos oss, hon är verkligen känd inom salsavärlden. Vi är superglada att hon kunde klämma in lilla Sundsvall på hennes fullsmockade Europa-schema.

Många tog chansen att ta hennes proffsiga kurser och på lördagskvällen var det stor fest på Club Bachata!

Vilken show hon bjöd på!


Vi har tagit på oss flera specialuppdrag under hösten, bland annat olika företagsbesök och barnkurser!

 
Nu står vi nästan vid terminens slut och det är med blandade känslor.

Vänder man blicken bakåt kan man bara le med massor av nostalgi och glädje. Under året har vi upplevt så fina stunder tillsammans med alla er! Vi är såklart superglada att så många har hittat till Tropical och upptäckt dansens magiska värld =)

Framför oss alla står några veckor till med dans som tur är! När terminen tar slut blir det inte ledigt för Hector och mig, utan vi har massor med saker inför nya dansåret som ska förberedas. Nya affischer, reklam för nästa kursblock i januari, ny musik och massor av besök för att marknadsföra dansen står på agendan.

Dansen är det bästa som finns!

Stor kram till er alla
 

I objektivet igen!

Hej alla dansare!
 
Idag vill jag berätta om ett besök som vi hade under vår Bachatakurs förra veckan!

Vi fick oväntat men roligt besök av en tjej som läser bildjournalistik på Mittuniversitetet. Hon ville fotografera under vår danskurs för att få material till sitt examensjobb. Hon hade fått i uppgift att fota "rörelser" i sina bilder och som ni vet finns det gott om det på våra kurser! =)

Jag tror att hon fick massor med bra bilder, hon fotade rörelserna hos alla olika danspar i ringen. Väldigt roligt! Hoppas att vi kan få ta del av bilderna sedan.Dansen innehåller så mycket! Den får oss att uppleva såväl musikrytmer, rörelser, inlevelse, passion mm. Kanske är det just därför så många studenter väljer att jobba med just dans som tema för sitt arbete. Vi har fått en hel del besök av bildjournalister under dom här tre åren. Superkul att de väljer att komma till oss i Tropical och göra sitt arbete!

Jag tycker själv om att fota och vet att det inte är helt enkelt att fånga rätta ögonblicket i dansrörelserna, men det är också det som är utmaningen för alla fotografer - att hitta rätt ögonblick för bästa bilden. 

Nu måste jag kila vidare. Ha det fint!
 
Kram
 

Perreo!

Hejsan!

Igår startade vi upp en ny Reggaetonkurs med flera nya deltagare och massor med nya steg! 

Direkt efter uppvärmningen började vi att träna på en koreografi som blev supersnygg! Alla lärde sig jättefort och som vanligt håller vi högt tempo på alla Reggaetonpass =)Koreografin såg jättehäftig ut på slutet när alla dansade den (med mycket attityd och tuff stil) och alla var synkade!

Med Reggaetonmusiken på högsta volym kan man inte annat än ryckas med! Jag spelade massor av gamla Reggaetonhits och dom är fortfarande lika bra =)

 
Det blev extra mycket skratt och adrenalin till en låt som heter "Perreando" som gav riktigt "Reggaeton-dunk" och vi gjorde snabba rumpskak till tonerna av "voff voff", hahaha =)

Nästa vecka kommer vi att bygga på koreografin! 

Reggaetonkram
 

Tisdag = Bachatakväll

Hej!

Det är ingen hemlighet att tisdagar är en av mina favoritdagar! Bachata är det roligaste som finns =)

Ikväll välkomnade vi flera nya deltagare på nybörjarkursen och på medelnivån gjorde vi en riktigt snygg tur! Intresset för Bachata blir bara större och större och ikväll tog flera deltagare från nybörjarkursen steget upp på medel. 

Det är så roligt att vi kan köra på i så högt tempo och göra långa turer som är avancerade. Ofta har jag kommit på något coolt trick, stegkombination eller annan detalj som sätter avtryck i turen =)

Musiken är dessutom så fin och romantisk. Det finns en låt för varje humör, känsla eller stämning man har för stunden. 

Bjuder på en härlig låt som är ny!
Några snabba bilder i all hast =)

 
Kramar
 
 

Nytt kursblock!

Hallå där!

November månad är redan här och det betyder att nya kurser har dragit igång!

Ikväll stod Salsa på agendan och såväl nya som gamla deltagare kom och dansade med oss. Det var full fart på Kårhuset!

På första passet visades alla grundsteg ut och alla introducerades i basturen med tjejernas första snurr. Jämna par och högt tempo!

Det kan kännas lite klurigt i början med takten och hur man ska markera med fötterna, men det är bara att nöta stegen varje vecka. Det finns inga genvägar! Det hjälper väldigt mycket om man lyssnar på salsamusik hemma och kör några moves i vardagsrummet varje dag =)

Många på medelkursen frågade efter låten som vi dansade mest till, så här kommer den:
På medelnivån gjorde vi en jättefin tur där vi tjejer snurrade under killens arm. Det är ett snyggt trick som ni killar kan göra på festerna, för vi tjejer kan aldrig gissa att den snurren kommer. Väldigt rolig!

Efter vattenpausen körde vi Rueda de Casino för att alla skulle få ett smakprov av vår kurs på onsdagar. Alla fick prova på Ruedans basics!

 
Vi fick även förfrågan om att visa ut turen "policía", haha!

Killarna blev visiterade =)

 
Vår deltagare Lars kom även på en egen tur på Ruedalektionen - Mojito! =)

 
Rueda är som en lek för att ha roligt i dansen och man håller på att skratta ihjäl sig när man gör turerna. Alla steg har olika namn (som dessutom heter väldigt roligt) och då ska alla göra samma sak.

Salsan gör verkligen mina måndagar roliga, hoppas att det är likadant för er!

Imorgon är det Bachata, vi ses väl där?

Stor kram!
 

Gårdagens Club Bachata!

Hej allihopa!

Vilken kanonkväll det var igår på Club Bachata! Härlig stämning, fullt på dansgolvet från öppning till stängning och massor med glada besökare! Det var även ett gäng som hade kommit från Uppsala, väldigt roligt =)

Vi startade kvällen med en middag för alla som ville. Vi blev ett gäng på 32 personer! Det var verkligen jättetrevligt, för man hann prata och lära känna alla bättre, äta god mat och ladda tillsammans inför festen. Maten var supergod, först kyckling med ris till varmrätt och sedan pannacotta med exotiska frukter till efterrätt.

 
Kl. 21:00 körde vi igång med en minikurs i Bachata där alla kunde lära sig lite grundsteg och enklare turer. Massor med folk provade Bachata för första gången!

Det var roligt för efteråt kunde alla prova stegen tillsammans på festen och "komma igång". Det var även en bra uppvärmning för alla som har dansat lite tidigare hos oss!

 
Dansgolvet fylldes tidigt och man kunde riktigt ta på glädjen! Det var högt tempo från början till slut och musiken varvades mellan Bachata, Salsa, Merengue, Reggaeton och Cumbia.

För många besökare var det första gången på Club Bachata och då är det alltid nytt med Merengue och Cumbia. Det känns jättekul att ni provar att dansa till alla genrer i latinomusiken! Många dansstilar har inga "regler" så det är bara att köra de moves man känner för =)

 
För mig var det premiär som DJ och jag tycker att det gick jättebra! Det var väldigt roligt att få hålla igång hela festen och se dansglädjen hos alla! 

Jag passade också på att dansa lite utanför DJ-båset och hade verkligen superkul! En lyckad fest och avslutning för den här terminens Club Bachata. Hoppas ni är lika nöjda med gårdagen som jag!

 
TACK ALLA!!

Stor kram
 
 

Bästa starten!

Hej på er!

Vaknade idag och var jättepigg, så jag har hunnit med att skriva klart flera texter, färdigställt deltagarlistorna inför veckans nya kurser, fått klart med flera detaljer inför ikväll mm.

Riktig fixar-lördag! =)

 
Det händer verkligen roliga saker nu i höst/vinter!

Vi ses på Club Bachata ikväll!
 

RSS 2.0