Ida gästbloggar: Carnaval Cubano 2013

Hej alla!
 
Nu är det länge sen som jag bloggade och därför tänker jag först ta tillfället i akt för att kort presentera mig. Många av er vet vem jag är men jag vet också att jag är ett nytt ansikte för flera. Jag heter Ida och jag har tagit kurser under två års tid av Lina och Hector. För ett år sedan flyttade jag hem till Uppsala där jag nu bor och jobbar, men självklart håller jag i dansen och dansar så ofta jag bara kan och får möjlighet. =)
 
Idag gästbloggar jag för att berätta om mina upplevelser från Carnaval Cubano i Tampere. Jag har sedan länge hört om festivalen och jag tänkte åka redan förra sommaren, men jag visste att nivån skulle vara hög och kände mig därför inte riktigt redo. När det var dags för festivalen i år kände mig mer redo och laddad än någonsin och bestämde mig för att åka. När är man redo att ge sig iväg på en festival? Det tror jag att man själv har svaret på, det finns många festivaler och olika svårighetsnivåer. Men som sagt, man känner själv när man är redo för en stor utmaning. Tveka inte! =)

Vi flög till Tampere och direkt när vi hade landat åkte vi till en stor fest där vi dansade hela natten lång. Dagen efter drog festivalen igång på riktigt med alla workshops.
 
Under dagarna har jag tagit många kurser, bland annat i ladies styling där jag har lärt mig fina detaljer som jag kan lägga till i salsan, jag har tagit kurser i salsaton, cubaton, mambo, chachacha... Ja, listan kan göras lång. Jag har upplevt så otroligt mycket. Jag har tagit kurser från riktiga dansproffs, lärt känna massor med fantastiska människor, skrattat så tårarna har runnit, dansat dagarna och nätterna långa och njutit av varje sekund! =)
 
 
 
Från Solangels och Magléns kurser! SÅ lärorikt och inspirerande! =)

Hela dagarna jag har umgåtts med instruktörerna och andra dansare där vi tillsammans har pratat, skrattat, ätit lunch, lärt känna varandra och haft SÅ roligt! Det har varit ett späckat schema med workshops hela dagarna och direkt efter kurserna var det snabbt hem för att göra sig iordning för fest där vi dansade hela natten lång!
 
Stämningen var på topp under festerna! =)
 
Två av kvällarna var det showtime där eleverna från dansskolan + alla instruktörer bjöd på en rejäl show med flera olika danser. Det var otroligt proffsigt, vackert, snyggt ihopsatt och det förde tankarna till dansens ursprung - Kuba! Showen hette Dancers of the Caribbean och det är en av de bästa föreställningarna som jag har sett! =)

Från den färgsprakande showen Dancers of the Caribbean!

Jag har så många minnen från festivalen och jag har försökt att komma fram till det bästa minnet men det är omöjligt. Jag har upplevt så obeskrivligt mycket att hela festivalen är ett stort, oförglömligt minne. Kurserna har varit så otroligt bra och jag vill passa på att poängtera vilka proffs det är som reser till festivalen för att hålla i kurser. Jag har lärt mig hur mycket som helst och jag har verkligen utvecklats som dansare tack vare deras kurser, deras smittande engagemang och deras kunskap. TACK! =)

 
Jag och Alfredo!                                    Jag och Maria!
 
Jag och Fredy!
 
                        
                         Diamarys och Jag!
 
Jag och Maglén!
 
 
Det är svårt att beskriva stämningen på plats, den måste upplevas. Att få lyckan att få ta kurser av riktiga dansproffs är inte en självklarhet och det ser jag som en stor ära att jag har fått göra. Alla människor som jag har träffat under den här festivalen har varit så otroligt trevliga, varma, godhjärtade och vi har tillsammans tagit varandra till våra hjärtan.
 
Det här var min första internationella festival, men det är med all säkerhet inte min sista. Jag vet att jag garanterat kommer att vara på plats i Tampere hos Salsa House igen nästa sommar, mer redo än någonsin att fortsätta att lära mig ännu mer och fortsätta att träffa fantastiska dansare från hela världen! =)
 
 
Fortsätt att dansa, känn glädjen, lär av varandra och fortsätt att utvecklas! Som dansare finns det alltid mer att lära!
 


Stor kram från Ida!

Festivaltankar!

Hej allihopa!

Nu är jag och Hector tillbaka efter 6 fantastiska dagar i Finland!

För mig var det tredje året i rad som jag besökte Salsa House festival, och för Hector var det 6:e året. Enligt mig en av Europas bästa festivaler!

Allt är väldigt proffsigt arrangerat och nivån på kurserna är av SÅ hög klass!

Här ser ni mig och några av mina instruktörsvänner:

 
Vi dansade runt 19 timmar per dag och sov runt 4 timmar! Det var det värt =)

Många av er har kanske bilden av dansfestivaler som fest och party, men det innebär så mycket mer än så. Det är kurser från morgon till kväll där man finslipar sin egen dansstil och förnyar sina kunskaper.

Lärarna som är inbjudna är bland de främsta i världen (några kommer direkt från dansakademin på Kuba). Jag känner mig otroligt tacksam att få lära mig av dom.

Man kan hela tiden utvecklas som dansare och bli bättre, så det är verkligen jättebra att besöka festivaler varje år. Alla lärare har sina egna stilar och finesser, därför är det bra att ta kurser av olika lärare.


Duktiga Diamarys

Här är genrepet från helgen stora show:

Det har varit intensiva och roliga dagar, minnen för livet!

På festivaler träffar man dessutom nya vänner som har samma intresse och man pratar massor med musik och dans. Det är så mycket som händer runtom, man nätverkar och får vänner för livet =)



 
Jag hoppas att alla ni har gnistan att utvecklas och bli bättre och bättre!

Åk på festivaler och inspireras av hur duktig dansare man kan bli. Intresset för dansen blir bara större och större ju mer man tar del av dessa proffsiga lärares kunskaper.

Fortsätt också att gå på Tropicals danskurser och ta vara på att vi har en proffsdansare här i Sundsvall - Hector!

Danskram
 
 

Photoshoot!

Hejsan!
 
I eftermiddag har Hector och jag haft fullt upp med vårt fotoprojekt!

Vi hittade en plats som var perfekt för vårt syfte och miljön var precis som vi hade tänkt oss. Verkligen underground känsla!

 
Efter närmare 300 bilder var vi nöjda, och jag tror att det kommer bli riktigt bra och coolt =)
 
Vad vi ska använda bilderna till kan jag inte avslöja just nu, utan det kommer ni att få veta om några veckor. Jag ser fram emot resultatet!
 
Vi hörs!
 
 

Att våga bjuda upp!

Hallå där!

 

I dagens blogginlägg skulle jag vilja vända mig till alla tjejer! Det handlar om att våga bjuda upp till dans på våra fester! =)

Som ni märker på våra danskurser är det ofta något färre killar än tjejer (fast på vårterminens kurs var vi oftast jämna par!). Även under våra evenemang som Club Bachata, Grillparty och andra aktiviteter, sitter ofta en stor del av er tjejer runt dansgolvet och kanske inte blir uppbjudna att dansa under hela kvällen.

Det tycker jag är väldigt synd!

 

Alla ni som dansar med oss är så himla duktiga! Det spelar ingen roll om ni bara har hunnit gå en nybörjarkurs än, för ni kan så mycket! Prova att lägga bort blygheten och osäkerheten, gå fram och fråga era kurskamrater om de vill dansa och prova er fram på dansgolvet =)

Eftersom killarna ofta är ute på dansgolvet non-stop och dansar, måste vi tjejer ta steget och bjuda upp dem, även om man måste "stå i kö" för en dans. Om vi bara står och väntar på att bli uppbjuden, finns chansen att man inte får dansa något (just för att det finns så mycket folk). 

 

Då är det bättre att vara på hugget och bjuda upp olika killar. Kom ihåg, man blir bara bättre och bättre med mer socialdans! Det här är ett sätt att man dansar hela kvällen lång, lär sig mer och utvecklar sina danskunskaper. 

Jag hoppas verkligen att många av er ta vara på mitt tips på nästa Club Bachata! Jag vill se er dansa mer än vanligt =)

Danskram

 

Colombias Nationaldag!

Hejsan!

Idag den 20 juli är det Colombias Nationaldag och Tropical vill skicka en hälsning till alla colombianer i Sverige och särskilt våra dansvänner i Sundsvall!

Ha en riktigt bra dag och fira!
 
 
 
 Vi hörs snart igen!
 
 

Los Adolecentes till Sverige!

Hallå där!

I sommar är det dags för ännu en Salsakonsert i Stockholm!

Den 24 augusti kommer Salsabandet "Los Adolecentes" på besök, och dom är såklart ett måste att se! Bandet kommer från Venezuela och spelar väldigt bra och dansvänlig musik. Jag tror att det kommer att bli en toppenkväll!
 
 
Konserten arrangeras på Midsommarkransen och förutom Los Adolecentes blir det även massor med dans och musik med DJ:s. En helkväll med Salsa!
 
Om ni inte har något inbokat den 24 augusti eller har vägarna förbi Stockholm tycker jag att ni borde passa på att se dem! =)
 
 


Danskram
 
 

Höstens kurser!

Hej!

Hoppas att ni har en fantastisk sommar både på hemmaplan eller om ni är på resande fot =)

Just nu har Hector och jag lite ledigt från arrangemang av aktiviteter, men däremot är höstterminens planering redan igång för oss! Vi håller på att planera och utforma affisher, schema för danskurserna, annonsering, lokalbokning mm.

Såhär kommer höstens kursschema att se ut:

 
I höst kommer allt att vara precis som vanligt, förutom att vi har bytt två dagar. Bachatakursen kommer att hållas på tisdagar på Kårhuset, och Reggaeton & Rueda de Casino på onsdagar.

På grund av att lokalerna är väldigt fullbokade och populära var vi tvungna att byta dessa dagar. Se till att planera in redan nu vilka kurser ni vill anmäla er till. Vi startar med vår PROVA-PÅ-VECKA den 16 september!

Snart ska vi ut och jobba på vårt hemliga fotoprojekt, och tiden räcker knappt till allt som måste fixas, planeras, och förberedas. Vi har väldigt roligt när vi jobbar!

Det är faktiskt bara dryga 6 veckor kvar till nästa Club Bachata och kickoffen för höstterminen. Vad tiden går snabbt! Hoppas att ni försöker dansa så mycket som möjligt under sommaren, så syns vi snart på dansgolvet igen =)
 
Vi hörs!
 

Trevlig grillkväll!

Hej på er!

I lördags var det dags för sommarens höjdpunkt; Grillfesten på Norra Berget!

Vi hade en väldigt rolig och trevlig kväll med er alla! Verkligen supermysigt att umgås tillsammans utomhus, äta gott och dansa =)

Grillen var full av läckerheter av alla slag! Allt från fyllda grönsaker till smarriga grillspätt och köttbitar.

 
Alla bord fylldes med olika sorters sallader och tillbehör, men framförallt glada människor och trevlig stämning!

Även vädret var med oss! Soligt och fint tills vi var klara med middagen och så pass danssugna att vi flyttade oss in under tak.

 
Det märktes att många var danssugna eftersom dansgolvet aldrig blev tomt på dansande par =)

Vi hade även besök från andra städer som gav oss bra betyg och uppskattade kvällen! Väldigt roligt!

 
Tack till alla er som hittade tid för att komma upp på berget med ert glada humör och ha roligt med oss!

Vi ser fram emot höstterminen och alla de kommande aktiviteterna som förknippar oss med glädje och trevligt sällskap.
 
Danskram
 
 

Lite musiktips!

Hejsan!
 
Har ni det bra i sommar?

Jag spelar massor med musik varje dag, både hemma och i bilen, och längtar till nästa danskväll!

Idag tänkte jag dela med mig av några låtar så ni kan ladda hemma inför lördag =)
 
 
 
 
 
 
Om ni har egna önskningar på låtar som ni vill att vi ska spela på festerna får ni självklart skicka till oss!
 
Vi ses snart!
 

I väntan på...

Hallå!

Om några dagar, närmare bestämt den 16 juli, släpps Prince Royce nya platta! Det kan man bara inte missa!

Jag är ett stort fan av hans låtar och är väldigt förväntansfull över att höra mer av honom. För några veckor sedan var jag på hans livekonsert i Stockholm, och det är en av de bästa konserterna jag har varit på =)

Här är ett litet smakprov som ligger på Youtube:
 
 

Jag håller alltid koll på vilka nya låtar som släpps i Latinamerika och försöker hänga med i de flesta nyheterna. Förutom att det är ett stort personligt intresse, så är det ett måste när vi spelar musik på Club Bachata. Vi vill alltid kunna erbjuda er den senaste musiken och variera så mycket som möjligt!

Nu ska jag svara på massa mail och sedan ut en sväng!
 

4 dagar till grillfest!

Hejsan!
 
På lördag den 13 juli är det dags för en av Tropicals höjdpunkter under sommaren - den tradiotionsenliga grillfesten på Norra Berget! 

Vi har hyrt danslogen, musikutrustning och grillen för att ha en toppenkväll tillsammans med alla er. Det ser vi verkligen fram emot! 

Festen förra året!

Grillen kommer att stå klar för att grilla kl. 17:00, så det är bara att dyka upp med god mat och dryck. Alla tar med det som man vill lägga på grillen, så gör vi ett stort knytkalas =)

Under kvällen blir det såklart massor med musik och dans så länge vi orkar! 


Som tidigare år har det alltid varit en skön blandning av folk i alla åldrar och från olika länder som kommer. Alla som har dansat med oss tidigare, besökare från Club Bachata samt nuvarande kursdeltagare. Ladda för en danskväll med trevligt sällskap! 

Ta med familjen och dina vänner så ses vi på lördag vid danslogen!  =)
 
Danskram
 

Fotoprojekt på gång!

Hejsan!

Hector och jag har kommit på en rolig idé inför hösten, så just nu letar vi efter någon graffitivägg i Sundsvall. När vi kommer på något spännande blir vi supertaggade och kan inte släppa idén...

Jag kan inte avslöja än vad det är för något, utan det kommer ni att få se lite senare i sommar. Jag tror det kan bli riktigt tufft!

Vet ni någon cool graffitivägg?

Den ska vara lite färgglad och ha "underground" känsla. Kanske något i stil med nedan:

 

Det gäller att ha inspirationen nära till hands när vi jobbar =)

Håller tummarna att vi hittar något! 

 

Hemsideuppdateringar!

Hallå på er!

Jag har varit väldigt effektiv här på morgonen!

Jag har suttit och jobbat med Tropicals hemsida (www.tropicalsundsvall.se) och gjort massor med uppdateringar. Det är flera sidor som behöver korrigeras lite och förnyas, samt texter som ska läggas in eller bytas ut. Det är alltid kul att börja morgonen med lite skrivande! 
 
 
Vi lägger ner stor energi på att "den senaste informationen" alltid ska finnas här på bloggen, på Facebook och på hemsidan. Det ska vara lätt att hitta vad man söker och alltid få snabba svar.

Ibland känns det som att vi jobbar dubbelt så fort som vanliga människor, haha =) Här går det undan!

Nu ska jag fortsätta att skriva på hemsidan, så vi hörs mer senare!
 
 
 

Cuba-örhängen!

Godmorgon på er!
 
Som ni vet älskar jag smycken och särskilt när de har koppling till Cuba. De här söta örhängena fick jag från Guaguanco Festival. Jag blev verkligen jätteglad! 

Titta här vad fina:
 
Cubas flagga
 
 
Nu kan jag matcha med mitt Cuba-armband sedan tidigare =)
 
På Cuba görs väldigt många handgjorda smycken och "minnessaker" i deras färger, eller symboler som är typiskt för landet. Jag älskar allt sånt!
 
Nu blir det en kopp kaffe och ut i solen!
 

Liten Abakua!

Hejsan!
 
Titta vilken gullig miniatyrdocka Hector fick i Barcelona!

Det är en miniatyr av Abakua, en av de afrokubanska danserna som Hector uppträder med. Kommer ni ihåg att han gjorde den på Club Bachata en gång? 
 
Verkligen gullig miniatyrdocka!


I den kubanska kulturen har väldigt många den afrokubanska religionen, och hemma har de som en hörna med små ikoner och andra saker. Det har blivit som en identitet och historien återspeglas i danserna som de uppträder med. 

Lite svårt att förklara, men vill introducera er lite i Kubas kultur =)
 
Nu ska jag ut i solen, så vi hörs mer senare!
 
 
 

Helgplaner!

Hej!

På lördag åker jag och några Tropical-dansare iväg till Östersund för att gå ut och dansa!

De ordnar latinofester en gång i månaden precis som oss, men de krockar tyvärr alltid med vår Club Bachata. Nu har jag äntligen chans att åka och se hur deras fester är!

Det är så himla roligt att åka iväg och dansa på olika platser, lite ombyte. För mig känns det dessutom extra "lyxigt" att kunna gå ut och dansa utan att behöva tänka på organisationen, musiken eller tekniken. Helt ledig med andra ord =)

Nu ska jag strax kila iväg. Har ett möte nu idag och sedan lite pappersfix. En rätt lugn torsdag vilket känns skönt!

Ha det toppen!
 

Guaguanco Festival!

Hallå där!

Just nu befinner sig Hector i varma Barcelona på Europas främsta Rumbafestival!

Under några dagar ordnar dom massor med workshops i olika danser, fester och shower. Ett riktigt paradis för dansfrälsta! Där samlas de främsta kubanska danslärarna i världen och Tropical är på plats för fjärde året i rad.

Här ser ni bilder från några av Hectors kurser som han höll:
 
 
På festivaler dansar man verkligen dygnet runt, lär känna massor med trevliga människor från hela världen (som delar samma intresse), sover lite och dansar ännu mer! Det är intensivkurser som ger otroligt mycket i bagaget.

Man går in i en slags "dansbubbla" och glömmer helt tid och rum!

När festivalen sedan är slut känns allt jättetomt, men det är då som man bokar in nästa evenemang i kalendern och längtar till =)
 
Livemusik på såväl kurser som fester!

Nu måste jag svara på massa mail och förbereda några detaljer inför nästa veckas grillfest.

Vi hörs!
 

Bokat och klart för Finland!

Hejsan!

Snart är det dags för festivalen som jag har längtat efter - Carnaval Cubano i Tampere, Finland! Som några av er vet åker jag och Hector varje år.

Det är en extremt inspirerande festival med några av Cubas bästa danslärare. Vissa av dem åker direkt från Cuba för att medverka, så jag måste självklart ta chansen att ta kurser av dem! De är riktiga eldsjälar =)

Idag ordnade jag med de sista detaljerna inför resan, så nu är det bara att vänta till den 24 juli!
 

Kommer ni ihåg duktiga Solangel som besökte oss i Sundsvall?
 
Två av de kvinnliga lärarna som besöker festivalen jobbar i vanliga fall på dansakademien på Cuba. De är stenhårda!

Första året blev jag lite skrämd av att de var så ärliga och bestämda, men jag uppskattar det så mycket! Det är då jag har chans att utvecklas och lära mig på riktigt hur det ska vara.

Jag tycker om festivalen just för att den har så hög klass och hög nivå på kurserna. Man upptäcker massor med detaljer som man inte visste om och lär sig massvis med saker. Jag ser fram emot att utveckla mina danskunskaper ännu mer! Som dansare kan man aldrig bli fulllärd, utan det finns alltid massor att lära!

Vill du också med? Prata med mig så kan jag ge mer info om detaljer!
 
Danskram
 
 
 

Kommer ni ihåg?

Hallå där!
 
När jag var i Spanien gick vi ut på flera discotek och dansade inpå morgontimmarna! På ett ställe körde de massor med "Reggaeton klassiker" och vilka härliga minnen jag fick!

Det var så längesen som jag lyssnade på gamla Reggaetonlåtar, och jag slogs av att de fortfarande är lika bra!

I dagens inlägg delar jag med mig av några låtar som gick varma hemma hos mig för massor med år sedan =) Kommer ni också ihåg dem? Vilken härlig tid det var =)

 
 
 
 
 
 
Jag tycker nästan att Reggaeton som gjordes förut var bättre, vad tycker ni?
 
Danskram!
 

RSS 2.0