Lars gästbloggar: Storfiskarna!

Hej!

Idag gästbloggar jag, Lars Alin, som har dansat Salsa med Tropical sedan de startade. Vi var några stycken som pratade om att åka och fiska i sommar, så jag bokade Hällsjöstugan i Lögdö vildmark för en helg i juli.

Jag, Sigifredo, Niss och Hector åkte med förväntningar om stor fiskelycka, den blev kanske inte total. Några fiskar fick vi i alla fall, de flesta drogs upp av Hector och Niss!

De riktigt stora fiskarna lämnade vi kvar, de tar vi nästa gång ;)

Vi hade vackert väder och jättetrevligt, vi grillade, fiskade, spelade domino, rodde ut på sjön och vi bastade i bastun nere vid sjön och tog sen ett avsvalkande dopp.

 Vi njöt av tystnaden och lugnet vid sjön – Pura Vida!

Lars Alin

Lina bloggar: Fullspäckad danshelg!

Hej alla!

Nu är jag tillbaka i Sundsvall efter den roliga Bachata- och Kizomba Festivalen i Stockholm! Vilken trevlig helg det har varit! Tillsammans med Tropical-dansarna Anna, Ida och Sara besökte vi festivalen och dansade Bachata ända in på morgonkvisten =)

En av de stora höjdpunkterna var en Bachata-tävling som anordnades. Det var 11 danspar som gjorde upp om en fin pokal och det var väldigt blandade Bachatastilar som deltog. Det var roligt att titta på och se hur alla dansade! Nivån varierade rejält och vissa hade satsat stenhårt på tävlingen. Vem vet, kanske deltar vi från Sundsvall nästa år?


Publiken vid dansshowerna


Stockholm Salsa Dance studentteam

Det var roligt med ett renodlat Bachata-event och det spelades enbart Bachata hela kvällen på dansgolvet där vi var. En dröm för oss Bachata-älskare! Tillsammans med människor från hela Sverige dansade vi till solen gick upp på morgonen. Jag tror inte att jag stod still en enda dans!


Nu är det ny vecka igen och vi förbereder oss för sommarfesten i Juniskär! Vi har fått in många anmälningar och är glada över att alla är så positiva till evenemanget. Det är så roligt att anordna något annorlunda!

Det går att anmäla sig imorgon också, ifall ni skulle ha missat det. Passa på att vara med på sommarens mysigaste latinokväll i Sundsvall! Följ oss under veckan och se hur vi förvandlar Juniskär till en strandbar i Karibien.

Stor kram till er alla
Lina


Lina bloggar: Bachata weekend!

Hej allihopa!

Jag är i Stockholm och deltar i Bachata Weekend som startade igår! Jag kan absolut inte missa något event som handlar om Bachata =)

Igårkväll anordnades det en stor Bachatafest hos Stockholm Salsa Dance som är arrangörer. Det var en otroligt rolig och trevlig fest där jag träffade dansvänner som jag inte hade sett på länge. Jag dansade oavbrutet hela kvällen och njöt av varenda Bachatasteg!

Vid 12-slaget var det även ett antal Bachatashower av både danslärare och studentteam. Man ser verkligen att lärare har olika sätt att dansa Bachata på i olika länder. Kul att få inspiration och träffa så bra dansare!
Nu blir det lördagsbrunch med några dansvänner och sedan ännu mer dans hela eftermiddagen och kvällen! Så kul!! Nästa gång följer ni väl med?

Bachata-kram
Lina

Lina bloggar: På väg mot Stockholm!

Hej alla danslovers!
 
Jag klev upp klockan 7 imorse och begav mig till Ybussen. Nu är jag på väg mot Stockholm och Bachata Weekend! Härligt med fredag och en klarblå himmel =)I helgen väntar väldigt mycket dans, då Tropical kommer att medverka på Bachata Festival! Den här gången som besökare för att representera Sundsvall. Med mig har jag även Tropical-dansarna Ida, Sara, Anna och Helena! Såklart kan vi inte missa något som handlar om Bachata =)

Nu blir det bussresa några timmar till. Jag uppdaterar er under helgen med det senaste!

Hasta luego!
Lina

Lina bloggar: Världsartist bokad till Sundsvall!

Hej allihop!

Idag har jag rykande nyheter till er!! Vi har precis fått klar höstens stora dansartist till Sundsvall! Det kommer att hända något riktigt stort här i Sundsvall i höst! =)

Jag är sprickfärdig att berätta för er vem vi har bjudit hit, men jag måste hålla på det ett tag till. Jag kan säga att det blir första gången i Sverige för artisten, som både sjunger och dansar!

Vi kommer senare att göra ett stort evenemang av det här, så se till att hålla koll på både hemsida och blogg framöver! Vi i Tropical vill kunna erbjuda er det bästa, och vi försöker hela tiden ha en stor bredd och variation på artister.

I höst smäller det! =)


 
Ha en trevlig kväll!
 
Kramar
Lina

Lina bloggar: Röjning inför sommarfesten!

Hallå alla!
 
PUH, vilken dag! Idag har vi jobbat som några riktiga arbetsmyror inför den härliga sommarfesten i Juniskär den 4 augusti!! Efter 10 timmars hårt och tungt jobb med grovstädning, flyttning av saker, bärande, dammande och mer bärning är vi äntligen klara!

Stort tack till Tropical-dansarna Mehdi och Erik som hjälpte Hector och mig hela dagen från morgon till kväll =)


Såhär såg lokalen ut när vi börjadeNu är allt klart inför festen och vi ser verkligen fram emot en mysig sommarkväll med alla er! Nästa vecka ska vi dekorera lokalen i Karibisk stil och jag är säker på att ni blir imponerade. Vi har massor med överraskningar!


Vi bar ut allting och städade snyggt =)

Jag tror att det var sommarens varmaste dag, men såhär blev resultatet tillslut =)


Nästa vecka väntar den sista finputsningen bara!


Erik byggde ett buffébord i hörnet


Ni har väl inte glömt bort att anmäla er till sommarens party? Kom och träffa alla Tropical-dansare och umgås med alla trevliga människor! För endast 200 kr / person får du:

Skjuts ut till Juniskär i bilar
Välkomstdrink
Stor buffé med latinotema
Kaffe och efterrätt
Ost och kex
Entré till dans och musik hela kvällen
Överraskningar!


Anmäl er innan 26 juli till info@tropicalsundsvall.se
I samband med det betalas avgiften in till vårt bankgiro: 741 - 0624. Var noga med att skriva vem betalningen är ifrån.

VI SES!!
Lina

Lina bloggar: Tillbaka i Sverige igen!

Hallå där!

Nu är vi tillbaka i Sundsvall igen efter några fantastiska dagar! Det är svårt att beskriva med ord hur bra vi har haft det, så här nedan kommer en video där ni får se. Vilken energi!

Jag var på festivalen för tre år sedan också, och sedan dess har festivalen bara växt och blivit större och bättre. Jag träffade alla som var med på festivalen för några år sedan och lärde känna massor av nya människor också! Om det är något jag är duktig på är det ansiktsminne, jag känner igen de flesta som kommer fram och pratar med mig trots att det var flera år sedan =)

Efter 12-13 timmars dans om dagen (utan att sätta sig ner en enda gång), har jag träningsvärk i kroppen så jag knappt kan sitta på en stol. Haha!!

 Det är sommar vilket betyder festivalernas tider! Redan på fredag åker jag vidare till Stockholm igen för Bachata och Kizomba Festival, weee!! Nu ska jag ladda batterierna, så hörs vi snart igen =)

Danskram
Lina

Lina bloggar: Carnaval Cubano!

Hej på er!

Jag passar på att uppdatera er lite om festivalen under lunchpausen! Det har verkligen varit en intensiv helg, ett minne för livet och helgen har givit mig så mycket!

En av de roligaste kurserna har varit med Solangel, där vi fick lära oss en av de riktiga koreografierna av Tropicana på Cuba! Hur coolt som helst! Jag har tagit många kurser för tjejer, där fokus har legat på teknik med armar, rörelser med kroppen och feminina rörelser. Väldigt givande att finslipa på!


Vi lärare på festen


Jag och Solangel

 
Festen på lördagskvällen - bra stämning och trevliga människor!

Utöver kurserna som jag tog för att utbilda mig, höll jag även kurs i Salsa med Rumba och en annan kurs i Rueda de Casino (salsaringen). Alla elever här i Finland är så duktiga och målmedvetna!

 
Kurs i teknik med armarna

Det har varit en otroligt rolig helg! Man får så mycket inspiration och glädje av de andra här. Det har varit en sån härlig och peppande stämning, och allt är väldigt bra organiserat. Nu ser jag fram emot tills våra kurser startar i höst!!

Kram till er alla
Lina

Lina bloggar: Video från festivalen!

 Hej allihop!

Vi har det underbart på festivalen i Finland! Det är verkligen fullt upp med dans, jag har inte varit still en minut på tre dagar! Hur kul som helst!

Här kommer ett videoklipp från första dagen:
 
 

Lina bloggar: Inspirerande dagar!

Hallå där!!

Här kommer en uppdatering från Salsafestivalen i Finland. Gud vilken rolig dag det var igår och roligare blir det! Igår tog jag intensivkurser under fyra timmar och de var bland de bästa kurserna som jag har tagit någonsin! Det är väldigt inspirerande lärare här, jag fick så mycket energi och inspiration av dem! Nivån är väldigt hög och det känns så kul att få lite utmaning.

Dansskolan som ordnar festivalen har en jättefin studio med flera salar. Det hålls fyra kurser parallellt med varandra, så ibland är det väldigt svårt att kunna välja vad man ska gå på =)

En av mina favoritkurser var med Solangel, en workshop för tjejer där vi slipade feminina rörelser i Salsa!  


Workshop i "Salsa med stil" för tjejer med duktiga SolangelUnder alla kurser i Afrokubanskt och Rumba är det livemusik som gäller!

 
Det blir en helt annat stämning med livepercussion =)


Hector spelade tills händerna blödde

 

En annan av mina favoritkurser var med Maglén Martinez i Cabaret. Vi fick lära oss teknik med armar och händer, vilket var superbra!! Alla som är här på festivalen är så himla duktiga och jag har lärt känna massor av nya vänner. Väldigt kul! Sammanfattningsvis var det en intensiv dag med många nya saker!


Med min vän Reinier, danslärare i Schweiz 

Idag ska Hector och jag bland annat hålla i en kurs i Salsa med Rumba. En fullspäckad dag väntar, så vi hörs senare!

Danskramar
Lina

Lina bloggar: Festivalen kan börja!

Hej allihop!

Vi klev upp klockan 6 imorse och begav oss mot Arlanda! Efter en god frukost och en hel del kaffe var det dags att åka mot Tampere i Finland. Tjohoo!Nu befinner vi oss äntligen på plats och allt är på topp! Vi har träffat massor av nära vänner till oss och en hel del dansfolk som brukar resa runt på olika festivaler. I eftermiddag startar festivalen igång på riktigt med flera kurser och vi kommer att träffa ännu fler dansvänner =)

Jag kan verkligen rekommendera alla att besöka olika festivaler som arrangeras, det är så himla kul. Det är intensiva dagar, men man lär sig massor med saker och dessutom träffar man vänner för livet. Ett otroligt kul arrangemang för oss som älskar dans!

Nu laddar Hector upp för att hålla kurser i Afrokubanskt och själv ska jag sikta in mig på workshopsen för tjejer. En av mina förebilder, dansläraren Maglén från Dansakademin på Kuba, är här i år igen och håller kurser för oss tjejer. Hon är stenhård men otroligt proffsig och duktig!

Den här videon hittade jag från "tjuvstarten" på festivalen igår, en intensivkurs i Cabaret:

 

Jag uppdaterar mer ikväll efter festivalens första dag!

Kramar
Lina  

 

Lina bloggar: Nytt projekt i höst!

Hejsan!

Vilken härlig dag! Hector och jag sitter och dricker kaffe på en mysig uteservering i Stockholm och planerar danshösten. Som ni läste igår åker vi iväg till Salsafestival i Finland imorgon. Så himla kul!
 
Nu har ett nytt stort projekt blivit officiellt för oss i höst! Kommer ni ihåg förra året när Hector dansade i SVT2 i samband med årsdagen av 11 september? Det blir dans i TV i år också! De var så nöjda med förra årets produktion att de vill göra ett till projekt =)

I augusti startar de intensiva dansträningarna för TV-produktionen och i oktober kommer vi att få se Hector dansa live i TV! Exakt alla detaljer kan vi inte släppa än, men samarbetet sker precis som förra året med Svenska Kyrkan. Visst blir det roligt?
 
Självklart håller vi er uppdaterade när det närmar sig! Vi hörs snart igen!
 
Danskram
Lina

Lina bloggar: Mot Stockholm!

Hej alla!

Tisdag eftermiddag! Jag sitter och svarar på massa mail och svarar på förfrågningar om dansevent. Det är kul att det trillar in så många bokningar till oss! Vi finns tillgängliga på mail, Facebook och telefon 24 timmar om dygnet, så det dröjer inte många minuter innan man får svar på sina frågor från oss =)

Imorgon åker Tropical ner till Stockholm för att sedan åka vidare mot Finland för Salsafestival. Så spännande!

Jag ser fram emot att vidareutbilda mig i olika danser. Jag tänker framförallt satsa på många Reggaeton- och Rumbalektioner. Det gäller att passa på när så bra lärare kommer direkt från Cuba till Finland.
Jag lovar er att liverapportera från Finland och visa er bilder och videoklipp! Så håll koll här på bloggen hela helgen =)

Idag vill jag passa på att bjuda er på lite musiktips med den senaste Reggaetonmusiken som spelas just nu. Man får så mycket energi, så klicka på videoklippen här nedan och skruva upp volymen på max =)
 
Stor kram!
Lina
 
 
 

Lina bloggar: Cuba-smycke!

Hej på er!

Nu är det måndag igen! Det betyder ny vecka, ny energi och nya möjligheter! Idag är det full fart som vanligt, jag har skrivit inköpslista inför sommarfesten i Juniskär, funderat ut massor med nya idéer och kommit på en massa kul. Mer information kommer senare =)

Jag tänkte dela med mig av ett smycke som jag bär med mig hela tiden - ett halsband från Cuba. Visst är det gulligt?
Halsbandet är gjort av en kompis till Hector och föreställer Cubas flagga. Jag tycker väldigt mycket om det! På så sätt bär jag med mig alla fina minnen från Cuba hela tiden =)

Jag tror att alla som har besökt Cuba någon gång i livet har blivit helt såld på landet, och man kan inte låta bli att tänka på fantastiska Cuba hela tiden. Ifall det är någon fler som vill ha ett likadant halsband som jag, går det säkert att ordna med Hectors kompis.

Vi hörs snart!
Lina

Lina bloggar: Reportage på gång!

Hej alla!
 
Igår blev Hector och jag intervjuade av Mittuniversitetets studenttidning Kåridåren! Vi fick en förfrågan tidigare i sommar om vi kunde ställa upp på en intervju, och det ville vi självklart göra!

Tropical Sundsvall ska vara med i ett uppslag som handlar om vad man kan göra i Sundsvall på fritiden och det passar ju perfekt in. Tidningen riktar sig till alla studenter som läser här i Sundsvall och den här upplagan kommer ut lagom till skolstarten i september.


Teamet som intervjuade oss

Vi tycker att det är väldigt roligt att folk vill uppmärksamma oss och det jobb som vi gör. Vi jobbar för att det ska finnas mer liv och rörelse i Sundsvall och vi vill sprida dansens glädje ännu mer. För nykomna studenter till Sundsvall är danskurserna ett perfekt sätt att lära känna nya vänner och skaffa kontakter för livet. Dessutom är det bra träning och man känner sig mycket gladare i vardagslivet =)

Eller vad säger ni som redan går på dansen?

Gänget som intervjuade oss är utbytesstudenter och jobbar med tidningen Kåridåren på fritiden. De hade hört talas om oss genom olika studenter och de tyckte att våra affischer syntes överallt. Det känns som ett bra betyg!


Vi plåtades på Storgatan
 
 
Självklart kommer vi att dela med oss av reportaget till er läsare när det kommer ut!


Danskram
Lina

Mitt sista blogginlägg

Hej alla dansvänner och läsare!

Nu har jag flyttat hem till Östhammar där jag är uppväxt. Alla mina flyttkartonger är inburna i mina föräldrars garage och jag bor i mitt gamla rum i mina föräldrars hus. I tisdags gick flyttlasset från Sundsvall och hem till Östhammar.


Jag och flyttlasset!


Jag har bott i Sundsvall i fyra år och jag har dansat med Tropical i lite mer än 1 ½ år. Den här tiden har sprungit förbi och det har ofta känts som att jag har dansat mycket längre än vad jag har. Dansen är en sådan stor och självklar del av mig!
Det här blir mitt sista blogginlägg och jag lämnar över bloggen med varm hand till Lina.

Att börja dansa med Tropical är bland det bästa jag någonsin har gjort. Jag har haft så otroligt roligt på, under, innan och efter kurserna. Festerna har alltid varit väldigt roliga och tillsammans har vi fyllt dansgolvet och gjort kvällarna enormt minnesvärda!


Det har alltid varit proppat med folk på festerna! =)


När började att dansa fastnade jag direkt för Bachata. Jag älskade bachatan från första stund, det var kärlek vid första ögonkastet, eller ska vi kanske säga vid det första danssteget! =)

Salsan var också kul men det var lite svårare. Jag minns så väl att jag hade svårt i början att höra takten och den där lilla pausen man ska göra, den struntade jag i och körde istället på i full fart! haha! Jag ville också styra själv när jag skulle snurra och hur jag vill dansa!
Men idag, 1 ½ år och väldigt många danskurser senare, har jag lärt mig att dansa, följa och också använda pausen i salsan! =)


Många skratt har det blivit! =)Det tar tid att lära sig att dansa. Det vet jag också att Hector har sagt flera gånger. Han blev inte proffs på en dag, utan det krävs tid, tålamod och massor med träning. Ge aldrig upp, för varje kurstillfälle så utvecklas man. Det kan jag lova er, ibland kan det kännas svårt och att man står still men jag lovar er, man utvecklas hela tiden!

Under de här 1 ½ åren har jag sett massor av människor som har tagit sina första danssteg och idag dansar superbra. Det är så himla roligt att se! =)

Det har varit otroligt roligt att träffa så mycket härliga människor under den här tiden. Vi är verkligen en stor dansfamilj och jag kan säga utav hela mitt hjärta att ni har verkligen varit som en familj för mig! 
I Tropical Sundsvall har jag en extra-mamma och faktiskt också personer som jag ser som mina syskon. Ni betyder så mycket för mig, många av er står mig väldigt nära och har blivit mina vänner för livet! 
                                          <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3


Ni är så många som finns i mitt hjärta!


Jag är övertygad om att sammanhållningen vi har är unik i sitt slag - vi är en stor dansfamilj med medlemmar i alla åldrar och från världens alla hörn. Fortsätt att ta hand om varandra, dansa, ha roligt och lär er av varandra!

Om vi tittar tillbaka under de här 1,5 året så har jag fått glädjen att uppleva så mycket roligt. Jag har varit med i flera dansuppvisningar. Jag minns så väl min första uppvisning jag gjorde. Då hade jag dansat Bachata i 10 veckor och skulle uppträda tillsammans med fortsättningsgruppen. Knäna skakade och det pirrade i magen men oj så roligt det var och vilken energi och peppning vi fick av publiken!

De andra uppvisningarna har varit så otroligt roliga och jag är så glad att jag har fått chansen att få stå på scen och dansa - det är en obeskrivlig känsla!

 
Min allra första uppvisning


Jag har åkt iväg på flera konserter, jag kommer aldrig att glömma den sommarkvällen då jag fick träffa min stora idol DON OMAR, eller höstkvällen när jag dansade salsa till TIMBALIVE som spelade på Klustret i Stockholm.

Jag har tagit danslektioner av olika lärare och jag har verkligen känt en enorm dansglädje varje dag! Det är något som jag alltid kommer att ha glädje av och alltid kommer att minnas!


Jag och min stora idol Don Omar!


Jag kan inte räkna hur många timmar som har blivit dagar som jag har tänkt på er kursdeltagare och så många tillfällen som jag, Lina och Hector tillsammans har jobbat för att utveckla Tropical, klura på roliga evenemang och andra spännande överraskningar. Vi har ofta tänkt så det har knakat och ännu oftare skrattat så vi har haft ont i magen! =)


Lina och Jag! =)


Jag vill passa på att tacka Tropicals hjärta och själ - jag pratar såklart om våra instruktörer Lina och Hector!
Ni brinner för det ni gör och lär oss att dansa med glädje, känsla och mycket passion. En danskurs med er bjuder på många skratt, ni är alltid glada, positiva och framförallt, otroligt pedagogiska!

Jag har aldrig träffat lärare som ni, ni har ett sådant tålamod och alltid genomarbetade kurser där allt är upplagt så himla pedagogiskt och bra. Tillsammans med er och tack vare er har jag lärt mig att dansa!
Jag tackar er av hela mitt hjärta! Ni är helt fantastiska! <3
Till er alla kursdeltagare, fortsätt att dansa, kämpa på, lyssna på musiken så ofta ni bara kan och ta hjälp av Lina och Hector! I Tropical har vi den lyxen att ha fantastiska lärare med enorm kunskap och stor entusiam att lära alla att dansa. Känn dansglädjen!

Stort Tack
för den här tiden! Jag lovar att jag kommer att komma upp och hälsa på!

 

 
Jag avslutar med en av mina absoluta favoritlåtar: Romeo Santos - Llévame Contigo Många kramar


Att socialdansa...

Hej alla dansvänner!

Nu när sommaren är här anordnas det väldigt mycket festivaler och många olika dansevent. Jag rekomenderar alla att åka iväg för att socialdansa och även ta kurser av andra lärare!
Det är väldigt lärorikt och framförallt jätteroligt! =)

Jag har rest iväg en hel del för att socialdansa på olika evenemang som har anordnats och jag har även tagit kurser av flera olika lärare, främst i Bachata. Genom att åka iväg och dansa har jag lärt mig jättemycket - framförallt att slappna av, lära mig att följa och samtidigt fått mycket inspiration till nya steg och snygga detaljer! =)


Salsa på Gröna Lund


Att socialdansa är det absolut bästa sättet att utveckla sig inom dansen. Du träffar otroligt mycket trevliga människor som också brinner för dansen och man lär sig så mycket av varandra.

Dansvärlden är jättehärlig och alla är otroligt trevliga, det är jättekul att åka iväg och dansa! Både som kille och tjej så lär du dig mycket av att dansa med folk som du inte känner. Genom det får killarna öva på att föra och vi tjejer på att följa! Hur bra som helst! =)


På TIMBALIVE:s konsert där jag dansade väldigt mycket!


Att ta kurser av olika lärare är väldigt bra och mycket lärorikt. Alla instruktörer har sitt sätt att lära ut och genom att ta kurser lär du dig nya steg, nya och andra turer!

Det är också väldigt bra att åka på olika evenemang eftersom du lär dig helt nya saker, det har du alltid med dig och du blir en allt säkrare dansare! Det har du nytta av när danskurserna börjar igen i höst! =)Salsa i Kungsträdgården


Det anordnas mycket dansevenemang nu i sommar. Passa på att ta chansen att resa iväg och dansa på festivaler och andra evenemang!
Att dansa på nya ställen och med nytt folk utvecklar dig som dansare enormt mycket!

Det är något som du alltid har glädje av! =)

Om ni är nyfikna att få reda på vilka evenemang som är värda att besökas i sommar, tveka inte att fråga Lina eller mig, vi tipsar er gärna!

Stor Kram

 


Lina bloggar: Eftersnack med Östersund!

Hej allihop!

Förra veckan hade vi i Tropical fullt upp, vi hade hyrt en minibuss och besökte flera olika ställen för att uppträda med Bachata och Salsa. Bland annat var vi i Östersund, där Carlos Lievano och Iosefina Kolovou anordnade en Latinofestival för första gången.

Jag har tagit ett snack med Iosefina för att höra vad de tyckte i efterhand =)


Iosefina Kolovou

Hur kom ni på idén att ordna en Latinofestival i Östersund?

- Vi har alltid velat ta "latino-andan" hit till kalla Östersund! Det började med Carlos Latin Partys, en Salsa Club som gjorde succé. Där spelar vi Salsa en gång i månaden, men även andra latinamerikanska musikstilar.

Med festivalen ville vi ta upp liveband till Östersund och även visa på olika traditionella danser från Latinamerika. Vi hade hört om en karnaval i Stockholm och ville göra något liknande. För att kunna genomföra idén pratade vi med eventgruppen i "Storsjöcupen", det största eventet i Östersund på hela året! Vi kom överrens om en ihopslagning av evenemangen och så startade det!


Iosefina & Carlos - Arrangörer av festivalen

- Nu efter festivalen känns det bra! Vi är nöjda eftersom det var första gången och det har varit som ett lärningsår. Nu vet vi exakt vad vi måste ändra på och förbättra i framtiden. Det absolut bästa var att se alla dans- och musikgrupperna som uppträdde, det var oslagbart!

Hur kom det sig att ni bjöd in just Tropical Sundsvall?
- Vi bjöd in Tropical Sundsvall för att vi visste vilka ni var sedan tidigare, för att vi har åkt på flera Club Bachata som ni arrangerar på Casino Cosmopol. Vi visste att ni var riktigt bra på pardanser och att uppträda med många par. Stiligt!


 
- När ni i Tropical Sundsvall uppträde var jag imponerad över att man kan ta en sån lugn dans som Bachata och göra den så spännande och stilfull! Även Salsa Showen var bra synkad med härliga somriga steg! Ni har en bra sammanhållning!

Vad är er tanke med festivalen framöver?
- Vårt mål är att eventet ska återkomma varje år i början av juli och förhoppningsvis i samband med Storsjöcupen, som har varit så hjälpsamma. Nästa år hoppas vi på att bli större och bättre. Vi vill också få se samma grupper på scenen, minst!


Tropical Sundsvall tackar Östersund Latin Festival och alla arrangörer för en otroligt trevlig dag!

Lina bloggar: Sommarfest i Juniskär!

Hejsan!

Den här sommaren anordnar Tropical mer aktiviteter än någonsin! Allt för er som älskar att dansa =)

Nästa fest på agendan är lördagen den 4 augusti i Juniskär!


 
Det blir en alldeles speciell sommarfest som ni sent kommer att glömma! Tropical-dansarna Erik och Christine Andrén har en urmysig lokal ute i Juniskär, ni ser bilden ovan. Där kommer vi att dekorera och inreda allt i Karibisk stil och dansa och ha roligt hela natten!

Vi erbjuder:
Skjuts ut till Juniskär i bilar
Välkomstdrink
Stor buffé med latinotema
Kaffe och efterrrätt
Ost och kex
Entré till dans och musik hela kvällen
Överrraskningar!

Allt detta för endast 200kr /person!
För er som aldrig har varit i Juniskär tidigare, kan jag berätta att det ligger strax söder om Sundsvall. Det är en sommaridyll som man hittar när man svänger vänster från E4 vid Kvissleby, längst den så kallade "Kustvägen".

Vi kommer att erbjuda alla festgäster skjuts ut till Juniskär, med samling på Kårhusets parkering kl. 17:30. Därifrån åker vi i samlad trupp ut till festen och alla är garanterad plats i bilarna =)

Det är viktigt att alla som ska delta på festen anmäler sig till oss, eftersom vi beställer mat beroende på hur många vi är. Vi vill ha in anmälningar senast den 24 juli! I samband med det betalas avgiften in till vårt bankgiro: 741 - 0624. Var noga med att skriva vem betalningen är ifrån =)

Nu laddar vi till sommarens latinoparty!! A gozar!!

Kramar

Lina

Eftersnack med Restaurang Sjömärket!

Hej alla!

Har ni hämtat er efter förra veckans alla aktiviteter? Tropical har inte haft en lugn stund utan uppträdanden, planeringar och Club Bachata har avlöst varandra! Hur kul som helst! =)

Förra veckan var vi ju i Mellanfjärden på Restaurang Sjömärket för att tillsammans med dem anordna en latinokväll. Tropical hade en animacion (prova-på kurs) i Bachata och det bjöds också på två fina uppträdanden i Bachata och Salsa av Tropicals showgrupp!

I slutet av kvällen tog jag ett snack med Lisa Larsson som är Restaurangchef på Sjömärket för att höra vad hon tyckte om kvällen.
Hon har arbetar där i två säsonger och även för flera år sedan.

- För cirka 15 år sedan anordnade vi en latinokväll som blev jättelyckad. Jag personligen älskar den här typen av musik så vi bestämde att vi gärna ville anordna en latinokväll igen. Jag har själv varit på Club Bachata som ni anordnar och jag hade jättekul och det var väldigt bra anordnat när jag var där. Då kom jag på att jag skulle kontakta Lina och Hector, berättar Lisa.


Restaurangchefen var väldigt glad och nöjd med kvällen!

Det var väldigt mycket folk på Restaurangen under latinokvällen, väldigt många dansade och hade det trevligt.
- Jag är mycket nöjd med kvällen! Det har varit skön musik, väldigt bra uppträdanden och det bästa har varit att mycket folk har dansat. Det är kul att få igång alla gäster och att de får prova att dansa, säger Lisa Larsson.

Uppträdandena från showgruppen var väldigt uppskattade av både gäster och personal på Restaurang Sjömärket.
- Det har varit jättebra med bra danser. Jag gillar verkligen salsa så det var jättekul att se ett uppträdande i det, säger Lisa Larsson.


Vi från Tropical tackar Restaurang Sjömärket för att vi blev inbjudna och tillsammans med er anordna latinokvällen som blev så lyckad! =)

 

Stor Kram


Lina bloggar: Het kväll på gårdagens Club Bachata!

Hej alla!

Har ni hämtat er från gårdagens party på Club Bachata? Kvällen var helt galet rolig och stämningen var på topp!

Vi var ett gäng som startade kvällen med middag på Casinots mysiga terass. Det var en supergod trerätters middag och alla var mätta och belåtna när festen skulle dra igång! Middagen var en perfekt start på kvällen och absolut något som vi kommer att göra om. Nu förstår jag att Casinots restaurang har fått bäst betyg i stan, för deras mat var helt perfekt =)


Gänget som åt middag innan festen


Förrätten var jättegod spansk skinka, med olika slags hemgjorda bröd

 
Varmrätten var en supergod fläskfilé med stekt färskpotatis. MUMS!!


Till efterrätt serverades en somrig rabarberkaka med hemgjord vaniljsås!


När klockan slagit 21:00 kickade vi igång festen med en minikurs i Salsa, där alla som ville kunde vara med och lära sig grunderna i dansen. Vi är väldigt glada över att så många kommer och deltar på minikurserna! Det är så roligt att se nya människor introduceras i dansen och alla er andra som hjälper till på dansgolvet. Tack!!


Hector och jag visar grundstegen från scenen


Om man sedan ska beskriva kvällen så var det helt galet roligt! Det var sommar i luften och alla hade de största leendena som jag någonsin sett på läpparna! Alla dansade non-stop, nya människor lärde känna varandra, Reggaetondansen togs till en helt ny nivå och passionen var hundraprocentig i Bachata-danserna =)

Det var helt enkelt en toppenkväll!

Det värmer otroligt mycket för Hector och mig att alla ställer upp och stöttar oss i alla evenemang som vi anordnar. Ni är fantastiska!

Nu tar vi lite ledigt ett tag, och sedan kommer den stora sommarfesten den 4 augusti i Juniskär!
 
Stora kramar
Lina

Lina bloggar: Östersund Postens WEBB-TV!

Hej allihopa!

Tropical är inne i den mest intensiva perioden av sommaren, men vi njuter! Vi har haft en kanonhärlig dansvecka, som ikväll avslutas med Club Bachata!

Som ni kunde läsa i gårdagens blogginlägg besökte vi Östersund Latin Festival, som man kan säga var en slags gatufest med latinotema. Till vår stora glädje blev Tropical dagens höjdpunkt och Östersunds Posten gjorde ett digitalt reportage om oss. Jättekul!

De filmade när vi dansade vår Salsa Show och de intervjuade även mig lite kort efteråt. Det var även flera andra fotografer där och fotade oss, så det ska bli kul att se vart bilderna dyker upp någonstans =)

Här kan ni se reportaget där vi är med:

http://op.se/kulturnoje/kulturartiklar/1.4879318-populara-latinorytmer-pa-torget
 
 
 
 
Nu laddar vi inför en het sommarkväll på Club Bachata ikväll!
Vi ses där!
 
Kramar
Lina

Dagens shower vid Östersund Latinofstival!

Hej dansvänner!

Nu har Tropical kommit hem efter en heldag i Östersund på deras Latinofestival som vi var inbjudna till!

Vi samlades i förmiddags vid Cubamix-lokalen och åkte hela gänget i en minibuss som vi hade hyrt dagen till ära. Bakom ratten satt såklart Tropicals egna chaufför Sanny! =)

 

Stämningen i bilen var självklart på topp och vi laddade för fullt med härlig bachata och reggaeton-musik! Allt för att komma i rätt stämning! =)Vi kom fram till Östersund efter flera timmars bilfärd. Festivalen höll till på Stora Torget i Östersund och vädret var verkligen toppen! Det var strålande sol och riktigt hett - nästan som att vara utomlands! Flera gånger blundade vi och låtsades att vi var i Latinamerika! =)

På festivalen fanns det fina smycken och faktiskt också godis, kex och snacks som man kan köpa i Latinamerika.
Flera gånger utbrast Lina glatt: "Precis det här köpte jag när jag var på Kuba!" =) 


Klockan 15:00 var det showtime för Tropical Sundsvall! Då visade showgruppen upp sina snygga koreografer i Bachata och Salsa! Uppträdandena gick verkligen urbra och många var mycket imponerade över de fina koreografierna och gruppens snygga kläder! =) 

 
Efter uppträdandet hade vi det jättemysigt, vi fikade, umgicks, såg på andra uppträdanden och hade det jättetrevligt!

Det har verkligen varit en väldigt lyckad dag!

För att se fler bilder, besök vår Facebookgrupp! Ni har väl haft koll på vår "liverapportering" idag? =)


Stor Kram


Kanonkväll i Mellanfjärden!

Hej alla!

Igår var Tropical Sundsvall på Restaurang Sjömärket i Mellanfjärden för att tillsammans med dem anordna en latinokväll för alla gäster! Tropical bjöd på två uppträdanden, en i Salsa och en i Bachata, gästerna fick prova på bachata och tillsammans dansade vi på uteserveringen hela kvällen! =)

Restaurangen är SÅ fin och ligger precis vid vattnet med en jättefin utsikt över havet. Kvällen bjöd på strålande sol och vi kunde inte ha önskat oss bättre väder! =) 


Vi började kvällen med en fantastisk middag och vi hade verkligen supertrevligt tillsammans!

Flera av oss valde en fin köttbit med god sås! MUMS!

Restaurangen fylldes med folk och förberedelserna var i full gång. Vid 21-tiden fick gästerna njuta av uppträdanden i Bachata och i Salsa. Uppträdandena gick jättebra och jag vet att väldigt många var mycket imponerade! =) 

 

 Gruppen var kanonsnygga i sina nya kläder - tjejerna i likadana klänningar, frisyrer och faktiskt också likadant sminkade med samma färg på ögonskuggan som såklart matchade klänningarna! Killarna var väldigt snygga och de var helt klädda i vitt! =)


Tropicals showgrupp!

Vi fortsatte kvällen med animacion i Bachata där alla gäster fick prova på den passionerade pardansen från Dominikanska Republiken.
Alla fick prova grundstegen, perrito och båda killar och tjejer fick snurra! Dansgolvet fylldes och det bjöds på många härliga skratt! =) 

  

 

Det var verkligen en toppenkväll som blev otroligt lyckad och väldigt minnesvärd! Vi vill också passa på att tacka alla gäster och framförallt Restaurang Sjömärket för den fina kvällen som vi tillsammans upplevde! =)

För att se alla bilder från kvällen, besök vår grupp på Facebook! Där har vi lagt upp massor med bilder! =)

Nu laddar vi om, för imorgon bär det av till Östersund Latinofestival för flera uppträdanden igen! Det ska bli otroligt roligt att delta på festivalen!

Håll koll här på bloggen så får ni veta ALLT! =)

Stor Kram


Tropicals hairdresser! =)

Hej på er!

Imorgon är det dags för de första uppträdandena på Restaurang Sjömärket i Mellanfjärden.

Nu tar vi uppträdandena till nästa nivå och jag kan avslöja att tjejerna kommer att ha likadana frisyer! =) Det kommer att bli inbakade flätor på ett speciellt sätt som faktiskt är det senaste modet i Latinamerika!

Det kommer bli ursnyggt och vår egna är hairdresser är Isabelht som ska vara med och uppträda! Ikväll har gruppen tränat och jag passade på att ta ett litet snack med vår nya hairdresser! =)
- Jag lärde mig tidigt att göra flätor, min mamma gjorde mycket flätor på mig och jag har gjort mycket flätor på mig själv och på min syster, berättar Isabelht.


Ikväll har vi provflätat och diskuterat exakt hur det kommer att se ut.
Det blir SÅ fint! =)


Inför morgondagens uppträdande kommer tjejerna alltså att ha samma frisyr vilket kommer ge en extra snygg inramning på hela uppträdandet.
- Jag tycker att frisyren känns modern och det ser väldigt fint och exotiskt ut med våra frisyrer, säger Isabelht.


Exakt hur det ser ut, det lovar jag att hålla er uppdaterade om. Följ bloggen så får ni veta ALLT om frisyrer, förväntningar, uppträdandena och vem vet, kanske en och en annan överraskning också! =)


Stor Kram


Lina bloggar: Klänningarna har kommit!

Hejsan!

Nu i veckan har Tropical verkligen fullt upp! Först och främst laddar vi inför dansuppvisningar och annat roligt på onsdag i Mellanfjärden och på fredag åker vi vidare till Östersund. Vi tar med oss fyra kursdeltagare att dansa med oss på scenen! Självklart får ni som vill följa med och peppa oss från sidan och umgås med oss utöver dansuppträdandena hänga på. 

Ett inköp som Tropical har gjort är 3 snygga klänningar till uppträdandet! Vi vill få en sådan enhetligt bild som möjligt av showen och dessutom är klänningarna tänkt att användas mycket framöver. Klänningarna kommer att följa med oss jämt, så att ni tjejer som uppträder med oss vid olika tillfällen kan bära dem. Materialet är väldigt stretchigt och hållbart och passar alla =)


Nu har vi 3 klänningar till uppträdandena, samma klänning som jag bär på bilden. 


Självklart måste killarna också se snygga ut, nu när vi tjejer har glimmrande klänningar och är uppklädda! Därför kommer grabbarna att vara stiligt och elegant klädda i vitt från topp till tå. Vit skjorta, vita byxor och vita skor är det som gäller =)

Vi skämtade en dag om att det är obligatoriskt att bära en vit "bandana" som Hector brukar ha på huvudet, och alla skrattade gott! 

Kubanska dansare uppträder oftast i vit klädsel!


Vi tror att det kommer att bli ett snyggt uppträdande, där man ser tydliga kontraster mellan killarna och tjejerna, samtidigt som det ser elegant ut! Håll koll här på bloggen för att följa de senaste nyheterna i veckan.


Kram till er alla!
Lina

Juni:s 3 mest lästa blogginlägg

Hej allihop!

Nu är det ny månad. Vet ni vad det betyder? Det är dags att avslöja vilka inlägg som blev de mesta i juni månad! =)

I Juni har det varit ett väldigt högt läsarantal varje dag, det är jätteroligt! Jag har tittat på statistiken väldigt ofta och nu är det dags att äntligen få berätta vilka tre inlägg som blev de mest lästa! =)


3:e plats - Försnack med showgruppen
Det är snart dags för showgruppen att genomföra sina uppträdanden. De övar väldigt mycker och under ett av deras träningspass tog jag ett snack med dem för att höra hur de känner inför de kommande uppträdandena.

Det inlägget kan ni läsa här: http://tropicalsundsvall.blogg.se/2012/june/forsnack-med-showgruppen.html
2:a plats plats - Club Bachata i Gatufestbilagan
Den 15 juni kom gatufestbilagan ut i över 185 000 exemplar. Jag har skrivit väldigt mycket i den bilagan och i den står det om Club Bachata som anordnas under Gatufestveckan på lördagen den 7 juli.

Det inlägget kan ni läsa här: http://tropicalsundsvall.blogg.se/2012/june/club-bachata-i-gatufestbilagan.html
1:a plats - Chiara och Robin gästbloggar.

Robin Bittner och Chiara Broeker är från Tyskland och har studerat vid Mittunviersitet. De har tagit flera danslektioner hos Tropical. I Juni var de färdiga med sina studier och flyttade tillbaka till Sundsvall. Vi lät dem gästblogga om sin vistelse i Sundsvall och vad de har tyckt om danskurserna med Tropical Sundsvall.Det inlägget kan ni läsa här: http://tropicalsundsvall.blogg.se/2012/june/chiara-robin-gastbloggar-1.html

 

Nu går vi som sagt in i en ny månad. Bloggen tar inget sommaruppehåll utan den kommer att fortsätta att uppdateras varje dag. Det är jätteroligt att ni är så många som läser dansbloggen.

Vilka som blir de mest lästa inläggen i juli, det avslöjas när månaden är slut! =)

Stor Kram


RSS 2.0