Tropicals Reggaetondeltagare tycker till!

Hej på er!

Ikväll har Tropical haft ett svettigt och roligt pass Reggaeton! Vi fick lära oss att dansa till takten och även dansa till snabbare takt till många bra reggaetonlåtar! Vi övade väldigt mycket på att separera kroppsdelarna och skaka loss! 

Nu i början är det fokus på att känna musiken, känna rytm och takten och dansa med känsla! Det är lite klurigt men otroligt roligt med Reggaeton! =)Ikväll passade jag på fråga några av kursdeltagarna Vad de gillar mest med att dansa Reggaeton!Johanna Billström:
Det är så roligt med Reggaeton! Det är något som man inte gör annars. Det är bra musik som är annorlunda än vanlig musik. Det lockar fram takten och dansen!
Monica Sandman:
Jag gillar takten, det ligger nära kroppsrytm på ett sätt. Det är kul att komma loss och släppa loss. Det är bra takt på kurserna, vi lär oss i lagom takt och börjar från början. Det är väldigt pedagogiskt upplagt, det är bra när man inte är så van ännu att dansa!

Linnea Kempe:
Det är kul att shejka loss. Musiken är bra, det är bra rytm i den. Jag har letat länge efter kurser i Reggaeton och blev jätteglad när jag hittade att det fanns danskurser!
Hedda Lange:
Jag tycker också att det är kul att shejka loss, man rör på hela kroppen! Här träffar man nya människor och det är skön stil på dansen. Jag blir glad av dansen!

Amanda Berg:
Musiken är riktigt bra, det är bra fart i den. Det är kul att skska loss och prova alla rörelser. Hela stilen på dansen är skön och snygg!
Jag passar på att bjuda på en riktigt bra låt som spelades ikväll! =)

Imorgon är det dags för den romantiska pardansen Bachata! Vi börjar kl 18:00 med nybörjarkursen och vi håller till på Kårhuset.Vi ses!


Stor Kram!


En härlig Salsa-kväll!

Hejsan!

Vilken härlig kväll det har varit. En måndag fylld av SALSA!

Vi började kursen kl 18:00 och väldigt många danssugna människor kom till nybörjarkursen för att prova att dansa Salsa. Ikväll var det många nya ansikten som kom för första gången, men också kursdeltagare som har dansat med Tropical sen förut och fortsätter att dansa, utveckla stegen och snurrarna! Riktigt roligt! =)

          

 

         

  


Vi började nybörjarkursen med att gå igenom grundstegen på linje. Vi gick sen ihop i par och provade att dansa tillsammans. Vi fick lära oss grundstegen, salsa och skaka på axlarna. Tjejerna fick också prova att snurra! Alla var jätteduktiga och jag vet att Lina och Hector är väldigt imponerade av er allihop! Ni lär er jättefort! =)


    

 

    

 

    


Efter nybörjarkursen fortsatte medelkursen i Salsa! Vi var väldigt många dansare även på medelkursen vilket är superkul! Vi repeterade förra veckans tur som är riktigt snygg. Tjejerna fick snurra väldigt mycket och killarna fick lära sig en hel del nya rumbasteg som är riktigt snyggt att lägga till som detaljer när man dansar!

Vi dansade verkligen hur mycket som helst. Det var lite knixigt i början men när stegen får nötas och man får prova om och om igen så är det lättare. Till slut går fötterna nästan av sig självt och det är ju jätteroligt! =)


    

 

    

 

    Det har verkligen varit en riktig kanonkväll där vi har dansat hur mycket som helst! =)

Nu laddar vi om för morgondagen. Då är det Reggaeton kl 18.00 och sen Cubamix kl 19:45! Imorgon håller vi till på Universitetsallén 14 (gamla friskis och svettis.) Jag hoppas att vi ses då!


Stor salsa-kram!


Lina bloggar: Ny beställning av t-shirts på gång!

Hej alla!

Nu börjar det dra ihop sig för en ny beställning av våra fina Tropical Sundsvall t-shirts! I höstas samlade vi ihop beställningar och skickade med jämna mellanrum beställningar till vårt tryckeri. Nu är det dags igen!

Vi ber därför alla som är intresserade av att köpa en snygg t-shirt att meddela oss så snart som möjligt. T-shirten är otroligt bekväm och skön att dansa i, stretchig och figursydd. Den finns i både dam- och herrmodell, och finns i alla storlekar. Priset är endast 150 kr =)

 

Jag kan verkligen rekommendera att köpa en t-shirt! För er som redan har en t-shirt och tycker om den, kan det vara bra att ha två stycken så att man kan byta (speciellt för er som dansar många gånger i veckan). Är ni osäker på vilken storlek som passar just er, fråga gärna oss om råd =)

Hittills bär cirka 50 personer vår t-shirt och det tycker vi är superkul! Nu kan vi tillsammans träna och dansa i likadana t-shirts och visa att vi är en stor enad dansfamilj!


 


Skicka en beställning genom vår webbshop:
http://www.tropicalsundsvall.se/?page_id=20


Vi ses!!!
Lina

Nu släpper vi bomben för 2-årsdagen! =)

Hej dansvänner!

Nästa månad fyller vi 2 år. Tänk vad fort tiden går!

Nu äntligen får jag berätta för er vad som planeras för två års dagen. Vi kommer köra ett två årsfirande som går i Reggaeton-tema! Och när vi jobbar, då slår vi på stort! =)

Vi har bokat upp hela dagen den 18/2 från morgon till kväll! Vad som kommer hända? =) Nu kör vi!

Vi har bjudit in den kända och proffsiga dansgruppen CLAN REGGAETON från dansskolan SALSAHOUSE i Tampere, Finland. De här är tjejer som är GRYMMA på Reggaeton! Det är första gången de kommer till Sverige för att hålla i kurser och då kommer de till oss! Kul va? =) 


            


Kurserna kommer att hållas på dagen på kårhuset. Det blir tre kurser på olika nivåer, som kommer att passa alla! Kille som tjej, nybörjare som dansvan!

Första nivån kommer att hållas på grundnivå och sen kommer vi att avancera och alla kan fortsätta på de kommande kurserna!

Efter en dag kommer ni att vara riktigt grymma på att skaka loss och vad passar då bättre att prova det på Club Bachata på kvällen? =) Club Bachata kommer att hållas som vanligt den 18/2 men självklart lägger vi ner extra krut eftersom 2 årsdagen ska firas!

Det blir en dag ni sent kommer att glömma. Och hörrni, kom i tid. Jag vet redan nu att tjejerna från Finland kommer att bjuda på ett grymt uppträdande från scenen som ni inte vill missa!


           


Mer information finns på hemsidan. Vi har också skapat ett event på Facebook! Gå med i det.

Se till att anmäla er redan nu att få ta Reggaetonkurser med riktigt duktiga tjejer som verkligen kan dansa Reggaeton! De har varit med i flera musikvideos och gjort flera uppträdanden som imponerar!


Visst ses vi? =)

Boka in den 18 FEBRUARI redan nu!


Stor Kram!
Sandra bloggar: Reggaeton med Ålstas danselever!

Hej alla!

I torsdags var jag på Ålsta folkhögskola i Fränsta för att ha lektion med dans- och artisteleverna under en dag. Tjejerna som går danslinjen fick under eftermiddagen ett hett pass i Reggaeton! Det var höftrullningar och shake tills både dem och jag var helt slut!


Det var extra roligt för mig att tjejerna som går danslinjen redan är väldigt rörliga i kroppen och duktiga på att dansa. De tar så snabbt till sig vad det är som de ska göra! I koreografierna blir dansen bara ännu bättre, då de lägger in sin egen stil och känsla i dem. Roligt och inspirerande!
Tjejerna var väldigt nöjda efteråt och tyckte att det var roligt med lite lössläppta takter som omväxling till deras klassiska lektioner med benlyft och pliéer. Även för mig som har haft lite danspaus var det roligt att dansa loss med hela kroppen och varje liten muskel igen!Jag hoppas att ni alla är peppade för de nya kursomgångarna som precis har startats upp. Jag ska försöka att titta förbi lite då och då, även fast jag kommer vara borta som instruktör i vår. Däremot hoppas jag på att vi kan lägga in en helgkurs framöver!

Ha det fint så länge, så ses vi!
Kramar från Sandra

Prova-på-veckan avslutades med Bachata!

Hej på er!

Ikväll avslutade vi vår prova-på-vecka med pardansen BACHATA!

Vi började kl 18:00 på Kårhuset och många danssugna personer kom till nybörjarkursen! Danssalen var full med folk! Jättekul! =)
Det var väldigt många nya ansikten som kom för att prova Bachata för första gången. Självklart kom också kursdeltagare som har dansat med oss sen tidigare för att fortsätta att utveckla dansstegen, höftmarkeringarna och snurrarna!


     

   

    

 


Vi började med att gå igenom grundstegen tillsammans på linje, vi lärde oss även snurrar och perito! Vi gick sen ihop i par och fick prova att dansa tillsammans! Alla lärde sig otroligt fort och jag vet att Lina och Hector är väldigt imponerade av er allihop! =)


   

 

   

 


Jag kan också berätta att jag var inte den enda fotografen ikväll! Men mer om det kommer i ett blogginlägg längre fram! Håll ögonen öppna! =)

 


Efter nybörjarkursen var det fikatime där vi tillsammans tog för oss av hembakat fika som Hans och Agneta har bakat! Supergott!

     

    


Kvällen fortsatte med medelkursen i Bachata där vi också började kursen med att värma upp med grundstegen på linje. Vi gick sen ihop i par och fick lära oss en ny, jättefin tur!


 

  

 

   

 Kvällen har verkligen varit jätterolig med många skratt och väldigt mycket dans! Jag hoppas att vi ses nästa vecka och fortsätter att dansa tillsammans! =)


Stor Kram!  


Prova-på-veckan fortsätter!

Hej på er!

Vilken härlig kväll vi har haft! Tisdagkvällen har bjudit på väldigt mycket dans!

Vi började kvällen kl 18:00 med Reggaeton! Massor av nya människor kom till oss ikväll och ville prova den häftiga solodansen från Puerto Rico! Lina och Hector ledde passet och alla dansare hängde på väldigt bra!!! =)

   

 


Ikväll fick vi känna lite på stegen och rörelserna i Reggaeton och även prova att skaka loss kroppsdelarna samtidigt men också separera kroppsdelarna och skaka loss. Det är lite knixigt men jag lovar er, det kommer efter ett tag! =)


 

   

 

  

 


Vi fick även en prova en Hector & Lina special! Vi fick ställa oss vid väggen och skaka rumpan samtidigt som vi hade händerna på väggen. Riktigt tufft! =)

 

Efter pausen bjöds det på hembakat fika, kaffe, te och saft. Något som var väldigt uppskattat.

  

                     

   


Senare under kvällen kom ännu mer folk, det var dags för kvällens andra dans: träningspasset Cubamix!

Kvällens tema var Bachata. Vi fick först lära oss grundstegen, perrito och snurrar till musik. När vi kände oss hyfsat säkra kom utmaningen – ny musik som var mycket snabbare! =) Riktigt roligt!

  

 

  

 

  


Jag vet att Lina och Hector är väldigt imponerade av er allihop! Ni satte massor av svåra Bachatasteg som vi gör på Bachatakursen! Bra jobbat! =)

Svetten rann och jag såg många leenden, det är ju så härligt att dansa!

Kvällen avslutades med lite fika!

Det har verkligen varit en superhärlig kväll som har bjudit på väldigt mycket dans! Det är otroligt roligt att så många besöker oss, vi har haft ca 70 personer som har dansat med oss ikväll! Det är jättekul och vi hoppas att ni fortsätter att dansa tillsammans Tropical Sundsvall! =)


Nu laddar vi om och så ses vi imorgon! Då är det dags för den härliga pardansen Bachata!
Vi ses på Kårhuset kl 18:00!


Stor Kram!


Lina bloggar: Prova-på-veckan har dragit igång!

Hej allihop!

Wow vilken kväll det har varit! Ikväll drog vår efterlängtade prova-på-vecka igång, och på schemat stod SALSA!  Vi inledde med nybörjarkursen och massor av människor kom till Kårhuset för att ta sina allra första danssteg. Vi tycker att det är jättekul att så många vill börja dansa med Tropical, och kvällen kan inte beskrivas som annat än fantastiskt rolig!Uppskattningsvis kom cirka 70 personer till nybörjarkursen och som vanligt började vi med att introducera grundstegen på linje. Efter att alla lärt sig stegen, gick vi ihop i par och bildade en stor ring. Grundsteg i par nöttes in, armrörelserna finslipades, rumbasteg lades till och även de "öppna" salsastegen. Alla var jätteduktiga!I pausen bjöd Tropicals fikateam på hembakat fikabröd i alla dess former med kaffe eller te! När Tropical bjuder på fika så är det fika med stort F!

Dessutom är det alltid så kul när alla kursdeltagare stannar kvar en stund extra och lär känna varandra och umgås tillsammans. Kårhusets bar fylldes av alla dansglada människor som tog del av fikat och pratade dans =)

 
Efter fikat startade vi igång årets första medelkurs i Salsa! Flera bekanta Tropical-dansare dök upp, men även flera nya ansikten. Verkligen jättekul att se så många dansare med oss i år igen! Vi började med uppvärmning på linje som vanligt till tempofylld musik och massor av stegkombinationer!


Kvällens kurs bjöd på en hel del trix och detaljer för både killar och tjejer! Killarna fick jobba stenhårt och intensivt med ett rumbasteg som Hector visade. Steget kan användas när som helst när man dansar för att "krydda" dansen lite extra och ta den till en högre nivå.

Alla var jätteduktiga och klarade både turen och rumbastegen när vi sa hejdå för dagen! Tiden bara flög iväg ikväll, och vi ser redan fram emot morgondagens pass i Reggaeton och Cubamix =)

På återseende!
Lina


Lina bloggar: Club Bachata hade årspremiär!

Hallå!

Nu har latinodansen i Sundsvall startats igång på riktigt! Igår kickade vi igång med årets första CLUB BACHATA på Casino Cosmopol! Det var otroligt kul och trevligt att träffa er alla igen efter ett långt juluppehåll!

Kvällen bjöd på mycket dans, ny musik, trevligt sällskap och många skratt! Vi höll en liten "animación" i Bachata från scenen, och alla hängde på! Åt sidan, framåt, snurra, perrito, bakåt... ja, det blev många skratt och både nya som gamla dansare följde efter =)


Jag bjuder på ett av många gapskratt! =)


Hector stod för musiken vid DJ-båset och spelade blandad musik med Bachata, Merengue, Salsa, Cumbia och Reggaeton! Jag hade köpt mycket ny musik på Cuba som invigdes igår!

Sammanfattningsvis var det en väldigt uppskattad och trevlig kväll. Club Bachata är verkligen månadens höjdpunkt och det vi ser fram emot varje månad.

Nästa Club Bachata äger rum den 18 februari, och den får bara inte missas! Tropical Sundsvall firar då 2 år, och det kommer att firas med pompa! Vi har inbjudna artister från utlandet som kommer att göra världens show på Club Bachatas scen. I veckan avslöjar vi vilka de är =)


Tack för senast och vi ses imorgon på prova-på-veckan!!Susanne har uppgraderat Tropical-tröjan ett steg och satt sin personliga touch på den!! :DLina bloggar: Min resa, DEL 2!

Hej alla!

Eftersom det finns så många minnen att dela med sig av från min resa till Kuba, kommer jag att göra några olika delar i bloggen. Det är helt omöjligt för mig att få med allting i ett enda inlägg, eftersom det finns så mycket som jag vill berätta för er.

I det här inlägget kommer jag att berätta om musiken och dansen på Kuba! För oss som älskar dans, är Kuba ett riktigt paradis. Salsa- och Reggaetonmusik spelas överallt, dygnet runt, på varje gata och i varje hörn.  Folk spelar hög musik och sitter ute på gatorna och umgås, spelar domino och dansar. Musiken och dansen för verkligen människor samman! I kvarteren känner alla varandra och dörrarna står ständigt öppna för att kliva in och hälsa och prata med varandra. Jag älskade stämningen!
 Det är tydligt att rytmen och dansen är något som barnen på Kuba växer upp med, då föräldrar, kusiner och äldre barn lär de yngre olika danssteg. Jag tyckte att det var jättehäftigt att se hur bra alla barn dansade, även de yngsta som dansade i sina blöjor i takt till musiken! De yngre barnen tittar hur de äldre dansar och försöker göra likadant. Efter att ha varit på Kuba i någon vecka, var det omöjligt att stå still så fort man hör musik!

Alla kända Salsagrupper som jag har skivor av hemma, spelade live alla dagar i veckan i La Habana. Riktigt kul att se grupper som Pedrito Calvo, Adalberto Alvarez y su son, Havana de Primera mfl. Det finns två ”Casa de la musica” i La Habana, där det spelas Salsa varje kväll med kända band. Det är ett måste när man är på Kuba att besöka det!

Vi var ute varje kväll på olika Salsa- och Rumbaställen, som ofta är på olika innergårdar där man dansar utomhus under öppen himmel. Det är verkligen härligt att dansa utomhus i den tropiska värmen, och titta på alla duktiga dansare! På Kuba spelas nästan ingen Bachata, utan det är Salsa, Reggaeton och Rumba som gäller.

 

Rumba är en dans som verkligen speglar den Kubanska kulturen, och är väldigt populär! Den mest kända dansgruppen är Yoruba Andabo, gruppen som Hector var förste dansare i under 12 år, och vi gick på flera konserter med dem. Verkligen häftigt! Inom Rumba är Hector väldigt känd på Kuba, alla känner honom, frågar efter honom och berättar hur duktig dansare han är. Vi ska vara riktigt stola över att ha honom i Tropical Sundsvall!!
När vi reste runt på Kuba var vi ut på olika dansställen och det blev otroligt mycket dans. Jag köpte med mig massor av skivor med ny musik, som vi kommer att spela på lördag på Club Bachata! Kuba är verkligen ett så häftigt och annorlunda land, jag hoppas att ni får chansen att se Kuba någongång!

Här är en video som jag hittade på nätet, men som får mig att minnas Kuba mycket! Alla gatorna ni ser i klippet har jag gått på, och människorna som dansar är gruppen "Los Muñequitos de Matanzas", gruppen som vi var på träning med under en dag. På min Facebook hittar ni bilder från träningen och med mig och gruppen. Hoppas att ni genom klippet kan uppleva lite av vad jag kände på Kubas gator, att det är så mycket glädje och dans trots att det är väldigt fattigt. Jag älskar Kuba!!!
KRAMAR LINA

Dans på Mittuniversitetet!

Hejsan!

Idag har Tropical Sundsvall stått på Mittuniversitetet. Vi gjorde om cafeterian till en karibisk fest med härlig dansmusik, vi socialdansade, anordnade prova-på-lektion i Bachata och pratade dans med många studenter! =)

 

 Tropicals instruktörer Lina och Hector genomförde två fina uppvisningar i pardanserna Bachata och Salsa.   

 

    


 

    

    Det har varit en riktig toppendag! Vi tycker att det alltid är så roligt att komma till Mittuniversitetet och träffa er studenter. Många har varit intresserade och nyfikna på danserna som Tropical erbjuder, flera har frågat om kursstarten och prova-på-veckan! Vi fick veta att många studenter kommer att besöka oss och prova våra danskurser nästa vecka! Det tycker vi är jätteroligt! =)


Vi ser verkligen fram emot att träffa er allihopa nästa vecka! =)Stor Kram!


Snart dags för årets första Club Bachata!

Hej dansvänner!

Nedräkningen har verkligen börjat. På lördag är det dags för årets första CLUB BACHATA! Det kommer bli en kväll som kommer bjuda på massor av dans, skratt och självklart den senaste musiken!

Som vanligt står DJ Hector i dj-båset och jag lovar er, årets första Club Bachata kommer att bjuda på ny, fräsch musik men självklart också gamla godingar och favoriter! =)

Musiken drar igång kl 21:00 och självklart håller vi till på Casino Cosmopol!


Det kommer bli en minnesvärd kväll som ni inte vill missa. Och hörrni, jag kan redan nu avslöja att kvällen kommer att bjuda på flera överraskningar!

Ta med er vänner och bekanta, ta något att dricka i baren. Jag kan rekomendera vår egna Club Bachata-drink som har ett nytt tema varje gång. Umgås och upplev den familjära stämningen som bara finns på Club Bachata! =)


                    Putsa skorna, ta fram finklänningen och stryk skjortan så ses vi på lördag och slår klackarna i taket! =)


Vi ses!


Stor Kram!


Dans på Mittuniversitetet 19 Januari!!!

Hej på er!

Nu på torsdag den 19 januari kommer Mittuniversitetets cafeteria att fyllas av karibisk musik och dans! 
Vi kommer att finnas på plats och stå i N-huset nere vid Cafeterian mellan 11:30-13:00. Det är ett utmärkt tillfälle för er studenter att ställa massor av frågor om dansen, våra danskurser och prova-på-veckan!

Vi kommer även att visa flera av våra danser som vi har kurser i. De danserna kan just Du lära dig tillsammans med oss! =)


                      Vi ser fram emot att träffa er!

Vi ses på torsdag den 19 januari!


Stor Kram!


Prova-på-veckan 23-26 januari!

Hejsan!

Om exakt en vecka drar kurserna igång! Visst ska det bli härligt att äntligen ses igen och dansa tillsammans?! =) Jag längtar hur mycket som helst!

Vi börjar årets kursblock med en GRATIS prova-på-vecka! Det betyder att du kan prova alla våra danser helt gratis och se vilka danser som du gillar allra bäst och vad som passar just dig! Bra va?=)

Vi erbjuder alltifrån härliga träningspass där svetten lackar till passionerade pardanser till en häftig solodans med mycket attityd! En stor variation av danser betyder också en stor variation av dansare! Vi träffas varje vecka och dansar tillsammans. Massor människor från världens alla hörn samlas hos Tropical Sundsvall! Det är något som vi tycker är jätteroligt! =)

På måndag den 23 januari startar vår prova-på-vecka med SALSA! Vi börjar kl 18:00 på Kårhuset och då börjar vi med nybörjarkursen. Nybörjarkursen är utmärkt för dig som aldrig har dansat tidigare men som lockas av den fartfyllda pardansen från Kuba! Vi börjar från start och ser till att alla kan grundstegen innan vi går vidare!
19:45 fortsätter Salsakvällen och då med en medelkurs i Salsa som riktar sig till dig som har dansat Salsa i flera terminer och som är van med grundstegen.
Mellan kurspassen bjuder vi på kaffe och fika!

           
                            Salsa! =)


Tisdagen den 24 januari bjuder vi på het och häftig REGGAETON kl 18:00 på Universitetsallén 14 (gamla friskis och svettis). Kursen passar alla, ung som gammal, kille som tjej och är en utmärkt kurs där man lär sig att dansa med hela kroppen!
Kvällen fortsätter med ett svettigt och härligt träningspass CUBAMIX! Passet börjar kl 19:45 och vi håller till i samma lokal där vi dansar Reggaeton. Där tränar vi tillsammans och varje vecka har ett unikt tema som präglar hela danspasset! Vad det blir för tema på tisdag blir en överraskning! =)
Kaffe och fika kommer att finnas mellan passen!

 
 Reggaeton! =)                                                      Cubamix! =)Vi avslutar vår prova-på-vecka på onsdagen den 25 januari med den passionerade pardansen BACHATA! Vi startar kl 18:00 på Kårhuset med en nybörjarkurs som passar dig som aldrig har provat Bachata tidigare eller för dig som vill repetera grundstegen och höftmarkeringarna!
Kvällen fortsätter kl 19:45 med medelkursen i Bachata. Den passar dig som har dansat Bachata i flera terminer och som är van med grundstegen!
Vi bjuder självklart på kaffe och fika även denna kväll!


Bachata! =)Vi ser verkligen fram emot prova-på-veckan och vi hoppas att många kommer och dansar tillsammans med oss!
Har man en gång börjat dansa går det inte att sluta! Dansglädjen, gemenskapen är otroligt stor hos Tropical Sundsvall! Vi lovar att kurserna kommer att erbjuda massor av dans och många glada skratt! =)


Varmt välkommen till prova-på-veckan med Tropical Sundsvall!

För mer information eller frågor, kontakta oss på info@tropicalsundsvall.se eller besök vår hemsida. www.tropicalsundsvall.se


Stor dans-kram!Lina bloggar: Tropical med i Casinots utskick!

Hej alla!

En kul nyhet för iår, är att Tropical Sundsvall är med i Casino Cosmopols utskick och foldrar! Vi är väldigt stolta över samarbetet med Casino Cosmopol och tycker att det är ett stort lyft för Sundsvall att ha en etablerad latinoclub!

Vi tror att 2012 kommer att bli ett kanonår, med massor av nya besökare, kursdeltagare och kontakter!

Casinots folder är väldigt snygg och proffsig, och vi finns med på sidan 10! Visst ser det snyggt ut?


 


Vi tycker att det är jättekul att fler och fler människor börjar känna till Club Bachata! Nu laddar vi inför nästa Club Bachata som har premiär 21 januari!


Lina bloggar: Min resa till Kuba!

Hallå!

Nu är jag hemkommen från min resa på över en månad till Kuba! Jag är sprickfärdig att få berätta om alla mina upplevelser till er!

Jag vet knappt var jag ska börja, för Kuba är så fantastiskt och jag har fått se och göra så mycket. Jag åkte inte dit som "riktig" turist, utan bodde med lokalbefolkningen och fick se saker som få turister får se. Att bo på Kuba innebär att leva väldigt enkelt och med få moderniteter. Trots det finns det en glädje, en stark gemenskap och ett sprudlande liv på gatorna!

Ett roligt minne som jag har, är när jag kom till vår lägenhet på Kuba och gick på toaletten. När jag sedan tryckte för att spola, hände ingenting. Jag fick lära mig att i Kuba spolar man toaletterna med en hink vatten. Sedan försvann elektriciteten och allt blev mörkt. Några minuter senare kom ljuset tillbaka. När jag skulle duscha, visade de mig hur man värmer vatten på spisen, för att sedan duscha med en hink vatten och en skopa. Kackerlackorna sprack hit och dit varje dag i lägenheten. VÄLKOMMEN TILL KUBA! sa de och skrattade. Jag tycker att det var jättekul! Det som kändes lite annorlunda i början, blev en vana efter en månad. Första kvällen när jag kom hem till Sverige, kom jag på mig själv med att sätta på vatten att värma på spisen. Haha!!


 


För den som älskar dans och musik är Kuba ett måste! Vi dansade överallt, när som helst och hela tiden! Allt från Salsa, Rumba, Afrokubanskt och Reggaeton. Musik hörs på gatorna överallt, och såväl barn som vuxna dansar på gatorna. De små grannbarnen som bodde bredvid mig, dansade Reggaeton i sina små blöjor på gatan. De var mindre än en meter långa, och rörde sig bättre än de flesta svenskar, haha. De imponerade verkligen på mig! Barnen lär varandra olika danssteg, och det är ständigt liv och rörelse på gatan. Jag älskade det!
Jag gick på konserter med flera kända dansgrupper och fick kontakter för livet. Jag tog danskurser i Rumba av kända dansare, bland annat Yeniselt från Yoruba Andabo. Hon var en stenhård lärare, och väldigt duktig! Kvällarna spenderades ute på olika dansevenemang, och vi hade hur kul som helst.

Vi hyrde en bil och åkte runt till flera olika städer under vistelsen, så jag har besökt La Habana, Matanzas, Pinar del Rio, Viñales, Soroa, Trinidad, Varadero, Cienfuegos mfl. Kuba är väldigt grönt och vackert, med mycket djungel och olika växter. Tropiska frukter som mango, papaya och ananas finns överallt, och de smakar underbart!
Jag tycker mycket om den kubanska maten, som oftast är ris med bönor, yuka (casavarot), kyckling/griskött/fisk, grönsaker, bananer tillagade i olika former mm. Vi åt alltid på små Paladarer, som lagade supergod mat! Paladar är en liten restaurang som folk öppnar i sina hus, där man högst får ha 15 matgäster. Det känns lite som att man äter hemma hos någon. Jättebilligt och jättegott!!

Nu när jag är hemma i Sverige saknar jag allt liv, rörelse och dans på gatan, hundar som skäller, folk som ropar och hojtar, värmen, musiken, alla hål i gatan, barnen som leker högljudda på gatan så att det känns som att man bor utanför en skola, människorna och alla glada skratt. Kuba är så annorlunda och så häftigt. Nu när man är tillbaka i Sverige tänker man på ett helt annat sätt.Jag planerar redan en resa tillbaka!!

Lina bloggar: Videoklipp med Hector!

Hej alla!

Jag vill dela med mig av ett videoklipp till er som finns på Youtube. Det är när Hector dansar med sin dansgrupp Yoruba Andabo på Cuba! Dansen som han dansar heter Abakua, och är en afrokubansk dans. Abakua var dansen som Hector visade upp på Casino Cosmopol i november! Då hade han hela dräkten på sig, men här i klippet ser ni honom utan dräkt.

På Cuba är Rumba och de afrokubanska danserna väldigt stort! Lika stort som det är att dansa Salsa, är det att dansa Rumba och afrokubanskt på Cuba!

 Utan att överdriva, vill jag även säga att Hector är en stor ikon på Cuba inom Rumba och Afrokubanskt. Han är med i flera filmer, skivor mm och är lite av en kändis. Jag tycker att det är jättekul! Alla vet vem Hector är och pratar så gott om honom =)

Hittills har inte Afrokubanskt blivit så stort i Sverige som det är i resten av Europa, men jag hoppas att det växer sig större här framöver =)

Vi ses!

Kram Lina

Vad är…? Del 4

Vi fortsätter med reportageserien ”Vad är…?”. Tre av Tropicals danser har presenterats här på bloggen!

Nu är det dags för den sista dansen. Den passionerade pardansen: BACHATA!

Bachata kommer ursprungligen från Dominikanska Republiken och är en lugn och vacker pardans med otroligt mycket känslor!

Pardansen Bachata är otroligt populär och har tagit Sverige och också Sundsvall med storm! Många i Sundsvall tillbringar många timmar på danskurserna och tillsammans dansar vi Bachata med mycket känsla och passion! =)

 


Musiken är väldigt speciell med sina symboliska trumslag som signalerar takten. Sångerna handlar om alla känslor som finns: alltifrån hat, kärlek, svartsjuka, glädje och sorg med mera. Det finns många kända band som spelar just bachata-musik, bland annat Aventura, Toby Love, Prince Royce med flera. 

 
Prince Royce - Corazon Sin Cara är en väldigt känd låt som många känner igen! =)
 Liksom Salsa börjar vi alltid våra bachatakurser med att värma upp på linje och går igenom grundstegen. Vi går sen ihop i par och provar att dansa tillsammans! Bachatakurserna är fyllda av många glada skratt, passion och mycket dans.

Vi hjälps alltid åt och tillsammans klarar vi turerna och dansar med liv och lust! =)

Det är svårt att inte fastna för Bachata. Har man en gång börjat dansa är det svårt att sluta. Dansen och musiken är otroligt speciell och det är svårt att förklara vad som är så härligt. Det måste upplevas! =)


Här dansar Lina & Hector Bachata! Fint va? =)

 


Nya kurser börjar onsdagen den 25 januari kl 18:00 på Kårhuset!


Jag hoppas att vi ses då och dansar tillsammans!


Stor Kram!


Youtubeklipp med Hector!

Hej dansvänner!

Det finns många youtubeklipp där Hector är med. På flera klipp dansar han (såklart) och många i klipp spelar han även musik!


Jag har hittat ett klipp där musiken visas.

Det här var en spelning på Pipeline här i Sundsvall. Ni ser väl vem som sitter vid trummorna? =)Stor Kram!


Vad är...? Del 3

Reportageserien där vi har presenterat de danser som Tropical erbjuder har varit väldigt uppskattad! Det är något som är jättekul! Vi fortsätter såklart med att presentera de danserna som är kvar. =)

Dagens dans: Den eldiga och fartfylla pardansen SALSA!
 
Salsa är en av de mest populära danserna som vi erbjuder. Salsa är den tempofyllda och glada dansen som kommer från Kuba och som har tagit Sundsvall med storm! Danskurserna är fulla av danssugna människor som dansar loss varje måndag!
Det är en otroligt härlig blandning av dansare hos Tropical. Många prövar sina allra första steg på nybörjarkursen och sen sker utvecklingen i en rasande takt. Flera är också inbitna dansare och virvlar fram till snabb salsamusik på kurserna! =) 


Salsa är en pardans som är fantastiskt rolig och innehåller fart, tempo och puls! Den medryckande musiken är en stor del av salsan och det är svårt att stå still när musiken drar igång!

Vi börjar alltid våra salsakurser med att värma upp på linje, då går vi igenom grundstegen och alla dansar tillsammans. Vi går sen ihop i par och sprider ut oss i en stor ring.

Vid varje kurstillfälle lär vi oss nya saker, steg och turer. Kurserna bjuder på väldigt mycket glada skratt och såklart otroligt mycket dans! Vi erbjuder salsakurser på två nivåer: en nybörjarnivå och en medelnivå.
På nybörjarnivån går vi igenom allting från början och vi är noga med att alla har förstått innan vi går vidare. Vi bygger sen på med flera steg och turer allt eftersom.
Medelnivån riktar sig till dig som har dansat salsa i några terminer.

Salsa är en härlig dans där du lär dig koordination, smidighet och kondition.


Här ser ni salsa, dansas av Tropicals duktiga instruktörer Lina & Hector!

Vi dansar Salsa på måndagar på kårhuset och nya kurser startar den 23 januari!

Vi ses!


Stor Kram


Vad är…? Del 2

Vi fortsätter vår reportage/informationsserie där vi presenterar danserna som du kan dansa hos oss med Tropical Sundsvall. Tidigare berättade vi om Reggaeton, det inlägget hittar du här!
http://tropicalsundsvall.blogg.se/2012/january/vad-ar-del-1.html


Nu är det dags att presentera Tropicals träningspass: CUBAMIX!

Cubamix är vårt populära pass som är mycket uppskattat! Cubamix är en form av dansaerobic där vi dansar på linje och gör samma rörelser i takt till härlig latinomusik. Under danspasset tränar vi upp vår kondition, styrka, koordination, smidighet och balans!
 


Cubamix har ett speciellt tema varje vecka, bland annat salsa, bachata, merengue, reggaeton, lambada med mera. Det är jättebra tillfälle att lära sig grunderna i danserna samtidigt som vi tränar loss, har roligt och känner svetten lacka! =)
 
Cubamix bränner verkligen kalorier och det är ett kanonbra pass om man vill hålla koll på vikten, eller gå ner i vikt för den som vill det!

Cubamix är ett Drop-in pass, det vill säga att de är oberoende av varandra, därför gör det ingenting om du skulle råka missa ett tillfälle!

Ta med dig vattenflaska, klä dig i träningskläder och träna med oss i Tropical Sundsvall! =)

Vi tränar varje tisdag kl 19:45 på Universitetsallén 14 (gamla friskis och svettis)Vi ses där!Kolla in vår snygga cubamix-trailer! Såhär kan de se ut på danspassen!=)


Stor Kram!


Affischering på gång!

Hejsan!

Nu sätts det upp affischer som aldrig förr! Tropicals snygga kursaffischer och Club Bachatas egna affisch pryder Sundsvall på flera ställen!

           
            Visst är de snygga? =)Jag tycker att det är jättekul att sätta upp affischer! Flera gånger när jag har satt upp affischer för danskurserna och Club Bachata är det flera som har kommit fram och frågat vad det är för evenemang! Det är alltid jättekul att berätta! =)


 


Idag har det varit superhärligt väder så vad passar bättre då än att sätta upp affischer?! =)Stor dans-kram!


Vad är….? Del 1

Snart är det ny kursstart. Vi får mycket frågor om danserna som Tropical erbjuder. Därför sparkar vi nu igång vår lilla reportage/informationsserie ”Vad är…” med fakta om våra danser. Serien kommer vara i flera delar där vi presenterar en dans i taget.

Först ut är Reggaeton.

Reggaeton kommer från Puerto Rico och ses ofta som en flörtig och sexig solodans med mycket attityd. I reggaeton lär man sig att separera kroppsdelarna och dansa med vissa kroppsdelar vid vissa tillfällen. 

 Reggaeton-musik innehåller mycket attityd och är ”tung”. Musiken och låtarna är otroligt härliga att lyssna på och spelas mer och mer på diskoteken även i Sverige!
Den stora hiten som ofta spelas är Don Omar – Danza Kuduro. Vi reggaetonälskare hoppas såklart på att detta bara är början och att mer reggaetonmusik kommer att spelas ute på diskotek och även i radio! =) Reggaeton är en populär dans hos Tropical Sundsvalls kursdeltagare. På danskurserna lär vi oss kroppskoordination, balans, smidighet och styrka. Det är en dans som jag verkligen kan rekommendera, den är riktigt rolig och det bästa är man kan dansa den när som helst! Jag har dansat reggaeton på Club Bachata, på olika diskotek runt om i Sverige, hemma, på universitetet och även i mataffären har jag tagit några reggaetonsteg med hörlurarna i öronen! =)

Reggaetonkursen börjar tisdagen den 24 januari 18:00 på Universitetsallén 14 (gamla friskis och svettis)

Jag kan lova en kursomgång med mycket dans, skaka loss och mycket skratt! Visst ses vi där? =) 

Stor Kram!
Musiktips!

Hej på er!

Många frågar efter musiktips. Jag har märkt sen länge att det är väldigt uppskattat när vi tipsar om musik! Självklart fortsätter vi med det! =)


De här låtarna spelas ofta hos mig!
Dansar ni loss nu när ni hör låtarna? =) Det gör jag!!!


Kram!

Ny kursstart den 23 januari!

Hej dansvänner!

Känner ni er laddade för nya danskurser? Spritter det i benen av danslängtan? =)

Nu kan vi äntligen börja nedräkningen ordentligt! Nu är det mindre än tre veckor kvar, sen kan vi dansa loss som aldrig förr!

Den 23 januari börjar också prova-på-veckan som är GRATIS! Det är ett jättebra tillfälle att prova våra danser och se vilka danser du gillar allra mest! =)

Vi har ett stort utbud av flera danser i olika nivåer!

Pardanserna SALSA & BACHATA är otroligt populära och också väldigt roliga!
REGGAETON är en favorit bland många, det är en häftig känsla att skaka loss alla kroppsdelar till tung och häftig musik.
Vi har också vårt roliga träningspass CUBAMIX som liknar dansaerobic men som har ett eget tema varje vecka!

              
                En härlig bild från en av alla våra danskurser!


Vilka danser ser ni mest fram emot? Det är svårt att välja vilken favoritdans man har! Det varierar för mig, alla danser är ju så roliga! =)

Har ni några frågor så tveka inte att kontakta oss: info@tropicalsundsvall.se

Besök gärna vår hemsida för mer information gällande schema, priser, tider med mera: www.tropicalsundsvall.se


Stor danskram!


Nytt år – nya möjligheter!

God fortsättning!

Nu är det nytt år, 2012! Hur känner ni inför det nya året? Jag ser väldigt mycket fram emot det här året och vad 2012 har att erbjuda! =)

Jag är säker på att det blir ett år med massor av dans, skratt och gemenskap! Kurserna kommer att dra igång om några veckor och jag längtar hur mycket som helst.
Längtar ni? =)


                            

Club Bachata kommer att bli väldigt bra det här året. Som ni redan vet är väldigt många datum redan spikade! Otroligt roligt! =)

2012 kommer bli ett bra år. Det känns i hela kroppen! Nu ser vi till att göra det här året till ett riktigt bra dansår! =)Stor Kram!
RSS 2.0