Första Club Bachata 2011.

Igår var det den första Club Bachata för året och jag behöver nog inte förklara att det var det grymmaste stället i stan för det känns som att alla fattat det nu. Det är bara här man kan dansa Salsa & Bachata m.m men det är även här man kan känna sig som en familj med massa härliga människor utan fylla och bråk utan bara nöje rakt igenom : )

Tidigare på kvällen var jag och min tjej "Ulrika" på Invito och käkade, när vi var klar och skulle gå träffade jag en vakt som jag känner sedan tidigare och han sa - Fan va bra att vi fått fler roliga alternativ i stan : ) han sa också att han rekommenderade folk att gå dit, snacka om att få bra respons ; )

Under kvällen jobbade vi i garderoben och där dök det in ett gäng tjejer som tydligen var från Östersund, dom stod och velade ett tag för dom visste inte vart dom skulle gå. Jag frågade om dom ville ha hjälp med något och då säger en av dom att hon vill gå på Oscar men dom andra var nyfiken så en av dom frågar om hon kan gå in och kika, visst gör det sa jag och förklarade att "this is the shit...", när hon kom tillbaka sa hon till sina polare - vi stannar här ; )

Hur som helst, vi har folk från hela landet, länge leve Club Bachata !!!

En annan rolig sak som hände under kvällen var något ni kan försöka se på bilden nedan "hitta ett fel på denna bild"

CHAR

Ante "en gamal god vän till mig" kommer dit och är klädd i samma stil som mig från topp till tå, hur ofta händer det ???

Ps. vi killar brukar inte ringa varandra och fråga - Vad ska du ha på dig ikväll ???

Got ya...


huseyin

Alikhandro ersätter Hector under ett kurs tillfälle.

Hector var bortrest till Spanien och då kallades Alikhandro in som är Hectors kusin från Kuba. Alikhandro ??? Husse !!! : )Det hela började med att Hector och Lina frågade mig om jag kunde hjälpa till på kurserna under tiden Hector var bortrest eftersom det annars skulle bli svårt för Lina att visa olika turer utan någon att dansa med... En stund senare får jag den roliga idén att klä ut mig till Hector men jag säger inget till dom. Vad jag tänkte göra var att överaska Lina och Hector först med min roliga idé den dagen vi skulle öva inför kursen, så jag tog på mig kläder som Hector brukar ha, målad mustasch med tursch-penna och rasta håret fick bli fingervantar hängandes bak i nacken under bandanan.

Jag tror inte att Hector och Lina skrattat så mycket på länge när vi ringde på dörren hos Hector och jag kliver in utklädd till detta : )

Detta var skit kul tyckde dom och vi tänkte att jag skulle köra detta på kursen också men då skulle jag vara "Alikhandro" Hectors kusin från Kuba och många gick på det också med ett gott skratt...

Ni ser ju på filmen vad som händer, titta och njut : )

huseyin signatur


10 saker du inte visste om Hector.

Många känner nog Hector som bara Hector "dansläraren" men visste ni att:

1.  Han är en väldigt djup och god människa.
2.  Han pratar flytande Japanska.
3.  Han har svart bälte i Judo.
4.  Han är grym på att laga mat.
5.  Han har tävlat i Kubas nationallag i Judo.
6.  Han älskar att dyka och har dykcertifikat.
7.  Han målar coola tavlor på fritiden.
8.  Han har en guldtand.
9.  Han behärskar många dansstilar bl.a balett.
10. Han har akademisk dansutbildning.

Hector

El amor a mi hermano : )


huseyin signatur

Första veckan efter prova på veckan.

Idag var det Afrokubansk och Cubamix, grymt seg i kroppen var jag men det var roligt som vanligt ändå.

Den Afrokubanska delen är sjukt coolt för jag får en känsla av combat över det hela när man tar i och skriker efter dom stridslystna stegen : ) Alla som tycker om att träna hårt prova detta för ni hittar inte något tuffare just nu i Sundsvall.

Sedan fick jag en aha-upplevelse då jag märkte att många av dom moves vi gör är grunderna till många olika dansstilar som finns runt om i världen idag, typ en move man gör är något som liknar plantering av frön från en sidoväska... ser ungefär ut som hiphoppare gör "yo steg" om ni fattar vad jag menar, om denna gamla dansstil skulle man kunna säga - We did this way back on stoneage suckers, you are late ; )

See ya.


huseyin signatur

Kursstart i Salsa! =)

Idag började Salsan! Det känns så grymt härligt att danserna har dragit igång igen. Jag har haft så roligt ikväll! Vi började kl 18:00 på kårhuset och det kom väldigt mycket folk! Jag räknade till ca 45-50 danssugna personer som ville prova på och lära sig salsa samt uppleva den härliga dansglädjen! =)

Vi började med att värma upp och lära oss grundstegen på linje. Vi gick sen ihop i par och övade stegen tillsammans. Precis som Bachata så är Salsa en latinamerikansk pardans men Salsan har mycket per tempo och tryck i sig. Salsan är grymt rolig, musiken är jättebra och man får en härlig energi och dansglädje! =)
Uppvärmning på linje!


Jag är så glad att så många kom och provade på Salsa ikväll. Visst ger dansen en härlig glädje? =)

Efter första passet blev det lite fika och sen stannade jag kvar för att fortsätta dansa på medel/avancerad nivå. Det var första gången jag provade på att dansa salsa på medel/avancerad nivå. Jag har dansat salsa hela hösten men jag har inte känt mig riktigt redo för att börja på medel/avancerad nivå. Men nu när det är nytt år och nytt kursblock har dragit igång så ska jag utmana och utveckla mig själv inom salsa! Svårighetsgraden höjdes ordentligt, men det var riktigt kul! Jag gillar verkligen att få en utmaning och jag klarade det till slut! =)Salsa!=)
Lina och Hector visar hur det ska gå till!=)


Jag är så otroligt glad att jag har hittat dansen som hobby och träningsform! Det är så obeskrivligt roligt! =) Jag önskar att alla ville lära sig dansa för dansen ger verkligen så mycket tillbaka i form av glädje, träning, självförtroende + att man träffar så himla trevliga människor och får nya vänner för livet! Dansen har verkligen blivit en stor del av mig och mitt liv. Idag kan jag inte tänka mig ett liv utan dansen!Dansen är i full gång!


Lite fika efteråt! =)


Den här veckan har verkligen varit toppen! Det är första gången som Tropical Sundsvall har anordnat en gratis-vecka och det har verkligen varit lyckat! Många har kommit till danserna och jag hoppas att alla fortsätter så vi tillsammans kan dansa, känna glädjen och sätta Sundsvall på kartan som en riktig dans-stad! =)

Nu är min blogg-vecka över och jag lämnar över bloggen till Özgur som kommer blogga om sina tankar och upplevelser kring dansen.

På återseende!


Imorgon börjar Salsan! =)

Lördag idag! Nu har det varit några dagar ledigt från dansen och vi har fått chansen att pusta ut lite. Nu är jag grymt peppad inför morgondagens Salsa! Jag hoppas att ni också är det! =)

Imorgon kl 18:00 på Kårhuset dansar vi Salsa, alla är välkomna att prova på helt Gratis! Man behöver inga förkunskaper då Tropicals instruktörer, Lina och Hector, kommer lära ut stegen från början. =) Salsa är en pardans som har ganska mycket tempo och tryck i sig. Musiken är riktigt bra och jag upplever den som väldigt "glad". =) Det är riktigt roligt! Kom och prova!


Så, imorgon kl 18:00 på Kårhuset, då är det Salsa-dags! Vi ses väl där?! =)

Jag tänkte lägga upp en riktigt bra salsa-låt men det verkar inte riktigt fungera. Jag hoppas att det fungerar bättre imorgon när jag bloggar efter salsan! Är ni sugna på att lyssna på salsamusik så sök på "Salsa music" på youtube! Där finns det massor! =)

På återseende!Kursstart i Bachata - en toppenkväll!

Wow vilken kväll!!! Jag har en känsla av att det här blogginlägget kan bli lite ostrukturerat men det beror på att jag är så glad! Jag har haft en toppenkväll och hela kroppen spritter av energi!  =)

Kursstart ikväll i Bachata - Min absoluta favoritdans som jag är totalt förälskad i! Vi började idag kl 18:00 och det strömmade in danssugna människor som ville lära sig Bachata! Jag fick höra av vår instruktör Lina att det var 56 personer som kom och provade på Bachata ikväll! Så otroligt roligt att så många vill prova på dansen och känna den obeskrivliga och härliga dansglädjen!

Idag har vi fått lära oss historien om Bachata samt lite av grunderna i dansen. Bachata kommer ifrån Dominikanska Republiken och är en väldigt sensuell pardans. Musiken handlar om alla känslor - glädje, kärlek, svartsjuka, hat, sorg med mera.

Vi börjar alltid med att värma upp och gå igenom grundstegen på linje, efter det går vi ihop i par och dansar. Efter en stund ropar Hector "Byte" och man byter danspartner så alla dansar med alla. Jätteroligt! =)

Jag är verkligen imponerad av alla deltagare som lärde sig så otroligt fort! Jag hoppas att så många som möjligt stannar kvar och fortsätter med dansen. Det är så roligt eftersom man verkligen lär sig något nytt, det är bra träning, gemenskapen är fantastisk och musiken är hur bra som helst. Jag kan inte komma på en dålig sak med dansen!
Massor med dansglada människor!!! Här värmer vi upp och går igenom
grundstegen på linje!När första danspasset var slut blev det lite fika och sen var det dags för pass nummer 2: Avancerad Bachata! Jag dansar på båda nivåerna. Jag började dansa Bachata i slutet av Augusti och den avancerade nivån är lite svårare (såklart) men också jättekul. Eftersom jag älskar dansen så tar jag varje tillfälle som ges och därför dansar jag på alla nivåer.
Nu har vi gått ihop i par och provar stegen tillsammans! =)


Jag kan inte beskriva hur rolig och hur mycket dansen betyder för mig. Dansen är en väldigt stor del av mitt liv. Ikväll har jag dansat i 3h, jag är trött men ändå inte. Jag får sån energikick av dansen så nu när jag väl är hemma har jag massor av ny energi. Hur härligt är inte det?! =)

Det har blivit en hel del dans den här veckan: reaggeton i måndags, afrokubanskt och cubamix igår och bachata idag. Nu tar jag och vilar ett par dagar men jag kommer säkerligen att blogga ändå! =)

På söndag är det dags igen! Då är det Salsa! En latinamerikansk pardans som också är riktigt rolig. Vi håller till på kåren då också och startar kl 18:00. Vi ses väl där?! =)

Jag avslutar med att bjuda på lite mer bachata-musik! Jag tröttnar aldrig på den här musiken. Det här är två andra riktigt bra bachatalåtar som är några av mina absoluta favoriter!=)


Tack för en toppenkväll allihopa!

På återseende!


Bachata ikväll!

Onsdagen är äntligen här! Veckans höjdpunkt, ikväll börjar Bachata! =)

Som jag har längtat! Bachata är min absoluta favoritdans! Jag provade Bachata för första gången i våras och började på riktigt i slutet av Augusti. Jag fastnade totalt. Det är så otroligt roligt! För mig är Bachatan mer än en dans, det är så mycket runt omkring som musiken, känslor, dansglädjen etc. Jag lyssnar på väldigt mycket bachata-musik och har många favoritlåtar! =)

Jag tycker det är svårt att beskriva vad som är så roligt med Bachata, ordet "kul", det räcker inte. Man måste uppleva det för att förstå. Man måste prova på dansen och uppleva dansglädjen! =)

Därför hoppas jag att så många som möjligt kommer och provar Bachata ikväll. Vi håller till på Kårhuset, Köpmangatan 15 och vi startar kl 18:00. Vi ses väl där?! =)


Tänkte bjuda er på två av mina favoritlåtar! Lyssna och njut!=)
På återseende!


AfroKubanskt och Cubamix.

Tisdag idag! På Tisdagar håller Tropcial danskurser i AfroKubanskt och Cubamix. Jag var med och dansade båda passen! =)

Kl 18:00 idag startades AfroKubanskt för första gången. AfroKubansk dans visste jag inte alls mycket om innan dagens danslektion. Dansen har väldigt mycket av Kubas historia i sig och fokuserar mycket på hur slavarna dansade samtidigt som de arbetade, jagade, krigade, odlade, fiskade med mera.

Tropicals ena intrsuktör Hector har varit både dansare och koreograf i den kända afrokubanska dansgruppen ”Folklorica Yoruba Andabo de Cuba” under många år och har mycket erfarenhet inom de olika grenarna i afrokubanska dansen.

Det kändes otroligt roligt och intressant att lära sig lite om dansen idag! Det är inte bara är en dans utan det finns så mycket historia bakom dansen. Jag älskar historia och tycker det är jätteintressant så det kändes väldigt roligt att få prova på AfroKubanskt. =)
Lite bilder från Afrokubansk dans.Efter AfroKubanskt började Cubamixen! Cubamix är en grym träningsform. Lite som dans-aerobic. Varje vecka har cubamixen ett nytt tema med en ny dansstil. Det är olika danser varje gång!

Idag var det Reaggeton. Riktigt svettigt och jobbigt men så himla roligt! Cubamix är ett riktigt bra träningspass. Det är så roligt, tiden springer iväg när man dansar… =)
Lite bilder från Cubamixen när vi dansade Reggaeton. 

Har haft en bra kväll fylld av dans. Avslutar blogginlägget med en gruppbild på gänget som var med på Cubamixen, några var även med på både AfroKubanskt och Cubamix!

Nu laddar vi om hörrni! Imorgon är det Bachata! Som jag har längtat! Min absoluta favoritdans som jag verkligen lever för. Imorgon drar den igång. Det blir hur kul som helst. Kl 18:00 imorgon på Kåren. Vi ses väl där?! =)


På återseende!


Första passet Reggaeton!

Kom precis hem från mitt allra första pass i Reggaeton! En dans som jag verkligen gillar. Riktigt kul och bra träning. Reggeton är en dans med mycket attityd och man dansar verkligen med hela kroppen och släpper loss. Det är sjukt kul men också lite knixigt, det känns tydligt att man kan utveckla sig ordentligt i Reggaeton eftersom det gäller att släppa loss och på ett sätt dansa med olika delar av kroppen samtidigt. Musiken man dansar till har också mycket attityd och är rätt "tung" musik. Jag gillar´t! Riktigt skoj! =)

Dansen leds av Tropicals duktiga instruktör Sandra som har dansat länge. Otroligt inspirerande.
Lite bilder från kvällen!


Tänkte även bjuda på två av mina favoritlåtar inom Reggaeton!


Nu laddar vi om, imorrn är det AfroCubanskt och Cubamix som gäller. Vi startar kl 18:00 och håller till i Gamla Friskis & Svettis (bredvid Hangloose). Universitetsallén 14. Vi ses väl där?! =)Tropical Sundsvall på Mittuniversitetet

Måndag!

Idag har Tropical Sundsvall stått på Mittuniversitetet och delat ut flyers och värvat dansglada människor till danskurserna. Vi hoppas att så många som möjligt kommer och vill prova på dansen och känna den obeskrivliga dansglädjen!


Hector och Lina!


Våra otroligt snygga flyers!


Nu ska jag iväg och dansa Reggaeton! Dansen startar kl 18:00 och vi håller till på Köpmangatan, Kyrkan bredvid Kårhuset (ingång mot Kårhuset). Det är första gången jag provar det. Jag är otroligt förväntansfull och taggad! Jag uppdaterar er ikväll hur det var! =)


På återseende!

Imorgon börjar Gratisveckan!

Nu startas den här dansbloggen på riktigt.

Jag, Ida, kommer nu att starta den första veckan med att blogga. Jag har dansat sen i början av september och fastnade direkt för Bachata. En dans som jag verkligen älskar. Det är så obeskrivligt roligt och musiken är fantastisk. Jag dansar även salsa, merengue och cubamix. Nu när en ny termin drar igång ser jag fram emot att utveckla mig själv inom dansen. Jag kommer självklart fortsätta att dansa Bachata och leva med dansen. Jag kommer även att fortsätta dansa Salsa och Cubamix. Jag har även funderingar på att börja dansa Reggaton.

Imorgon börjar Gratisveckan med Tropical Sundsvall. Danserna drar igång! Juluppehållet har varit långt och nu är jag mer taggad än någonsin! Vill börja dansa igen! Jag kommer dansa i princip hela veckan och blogga om det. Ni kommer få veta en hel del om danserna.

Imorgon står Tropical Sundsvall på Universitetet i N-huset i Cafeterian mellan 11-13. Vi ses väl där? Kom förbi om ni har några frågor om dansen eller prata med Tropicals instruktörer.

Imorgonkväll börjar Reggaeton igen. Kl 18:00 på Köpmangatan, Kyrkan bredvid Kårhuset (ingång mot Kårhuset). Vi ses väl där?


Imorrn börjar danserna igen, som jag har längtat! Det blir grymt!


Välkomna till Tropical Sundsvalls dansblogg!

Nytt år betyder ny energi och nya möjligheter. Det tycker även vi på Tropical Sundsvall.

Nu startar Tropical en dansblogg. I den här bloggen kommer ni att kunna följa 4 st kursdeltagare: Ida, Isabel, Özgur och Huseyin. Här kommer ni att få följa med oss när vi dansar och dela våra tankar och upplevelser kring dansen.

Bloggen kommer bli en vandringsblogg där vi kommer blogga 1 vecka i var i ett rullande schema. Som läsare kommer ni att kunna följa oss när vi dansar, vi kommer blogga så ofta vi hinner om allt som rör dansen och danslivet.

Ni kommer även få följa med på danskurserna och vem vet, kanske få lite spännande information om våra duktiga instruktörer! =)

Vi hoppas att ni kommer gilla bloggen, kom gärna med idéer och förslag vad just NI vill läsa om!

Välkommen till Tropical Sundsvall


RSS 2.0