Hector och hans uttryck..

Våra danskurser är otroligt lärorika och roliga. Detta tack vara våra fina danslärare som alltid hittar på en massa saker. Hector pratar inte så bra svenska, men Lina pratar i stället flytande spanska vilket gör att hon alltid översätter det Hector säger. Ibland har hon verkligen fullt upp att hänga med på Hectors liknelser och uttryck och att försöka översätta detta så att vi förstår. ;)


Det är nog just Hectors små historier kring allt som får oss att lära oss alla turer så snabbt! Till exempel så kallas en tur "IKEA", och då brukar Hector säga att killarna skickar iväg tjejen till IKEA medans dom stannar kvar och dricker en öl. Sen hämtar man helt enkelt hem tjejen igen.. En annan liknelse som verkligen får oss att fatta det här med att killen faktiskt ska styra är: "Tjejerna styr och ställer hemma, i dansen är det killen som äntligen får bestämma!" :)

Förutom sina liknelser så har han en hel del uttryck som han säger på svenska. Vi som dansat ett tag vet nu att när Hector säger "början" så är det början på just den turen vi ska göra. Säger han däremot "början, början" så ska vi köra ända från start. Det har gått så långt att vi alla börjat använda det uttrycket! "Hector, är det från början, början eller bara från början?" :)

Alla har vi säkert hört tuttrycket "lätt som en plätt". Hector har sammanfattat det talesättet till ett enda ord: "Pannkaka!" Han och Lina visar en tur, som för oss verkar vara omöjlig att klara, och sen säger han "Pannkaka!" och vips så kan vi alla den efter några genomgångar..

"Caffe Latte" hör vi också till och från. Fast jag har inte riktigt förstått i vilket sammanhang Hector använder det, det är liksom bara ett ord han lärt sig och som han vet att vi Svenskar tycker om.. Vi blir i alla fall alltid väldigt peppad när han säger det! När vi klarar en svår tur brukar han hoppa högt, slänga kepsen i golvet, få ett stooort leende på munnen, gestikulera som bara latinamerikaner kan och skrika "Champion!!!" Fast det låter mer som att han säger "Champinjon", svampen ni vet! ;)

Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst men om ni hör så har vi otroligt roligt på våra danslektioner. Kom ni också så får ni ta del av den underbara stämningen! :) Nya kurser startar den 15 mars!



Kommentarer
Postat av: Emma

Hahahahahaha underbart med pannkakan! xD

Champion of the world!

2011-03-06 @ 01:00:20
URL: http://elrl.blogg.se/
Postat av: Huseyin Duymaz

Caffe Latte är från när han jobbade med oss på Bistron Profital i Birsta.

2011-03-07 @ 19:58:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0