Sanny gästbloggar: Helgens dansupplevelse!

Hej allihopa!

Sanny Masarov heter jag och jag gästar dansbloggen idag. Jag har dansat med Tropical Sundsvall sedan januari 2011 och går på både Salsa, Bachata och Reggaeton.

 


Jag tänkte berätta om min upplevelse av att ha besökt min första dansfestival nu i helgen. Resan till huvudstaden gick bra, fast väderförhållandena var inte de bästa. Målet var helgens festival med dans, kurser och allt annat som väntade på Hot Salsa Weekend! Jag hade hört mycket om sådana evenemang, men hade aldrig varit på en det förut.


När vi kom på fredagens fest var såklart "första stopp" på Bachatagolvet för min del! Redan från dörren märkte jag att vi i Sundsvall har mycket mer utrymmen och plats att dansa på. Det jag även märkte var stilen på Bachata som Stockholmsdansarna hade, det är liiite annan än vi kör i Sundsvall. De kallar den "modern Bachata".

Det är såklart en smaksak, om man tycker om mer Dominikansk- eller modern Bachata. Roligt var det iallafall! Det tog inte lång tid tills jag vågade bjuda upp en tjej, sedan en till, och en till... Jag var där för att dansa och lära mig mer. Det var trevlig stämning, bra musik och glada människor! 

Senare var det dags för att gå en trappa upp till SALSAAAAAAAAAA....Det var en stor, jättefin lokal som påminde lite om vår. Jag testade dansgolvet även där, och det gick ju bra! Efter flera danstimmar var dags att dra sig mot hotellet för att vila lite inför morgondagens utmaning - olika workshops under både lördag och söndag.

Dagen efter var vi på plats igen med dansskorna och vattenflaskan i handen. Jag valde att gå på workshops i Rueda de Casino, Bachata, Salsa och lite till. Jag kan nu erkänna att Lina och Hector har haft rätt - Man måste besöka ett sånt här evenemang!


Man lär sig väldigt mycket, man upptäcker var man står någonstans i sina danskunskap och ser hur mycket mer det finns att utveckla. Det är också då som man omedvetet jämför hur kurserna går till, jämfört med våra hos Tropical. Helt plötsligt ser jag hur mycket mer tid våra dansinstruktörer lägger ner på detaljer under våra kurser i Sundsvall. 

Jag hann med massor med workshops under dagen. Det är mycket information på kort tid och jag blev lite snurring i skallen. Tröttheten glömmer man bort, eftersom det är så roligt med alla glada människor och den härliga stämningen. 


På lördagens fest var det mycket mer människor och det var fullt på alla dansgolv. Det blev också mycket mer dans för min del. Efter dagens workshops kände jag att "isen var bruten" på något sätt och jag kände mig mer hemma. Nu kom alla nya steg som jag hade lärt mig på dagen till användning. Jag hade jättekul på alla sätt! 

Söndagen bjöd på nya workshops och nya upplevelser. Jag passade också på att införskaffa mig ett par dansskor som såldes där. Det var med blandade känslor som jag sa "hejdå" till Stockholm. 

Sammanfattningsvis kan jag säga att besöket på Hot Salsa Weekend var värt mycket för mig och jag rekommenderar varmt alla er andra att inte missa fler sådana festivaler. Det ger verkligen jättemycket! Man får se hur mycket dansen kan utvecklas, man knyter kontakter och gemenskap, plus att den trevliga stämningen får dig att må bra!

Ha det så bra!
Sanny


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0