Erik bloggar: Hector åker slalom för första gången!

Hej!

Jag heter Erik och jag dansar på Bachatakursen med Tropical Sundsvall. Idag gästbloggar jag i dansbloggen om min och Hectors skidresa till Åre!

Vi har en stuga i Åre och jag tyckte att det skulle vara kul att ta med Hector till Åre och åka slalom. Jag tänkte att det måste vara lättare för en kuban att lära sig åka skidor, än för en svensk att lära sig Bachata!! =)

Hector nappade direkt! Sagt och gjort, vi lämnade Sundsvall i fredags och tog bilen mot Åre. Vi tog först en sväng till Åre by, för att visa Hector hur det såg ut. Sedan åkte vi vidare till Årebjörnen, där Hector köpte sitt livs första liftkort. På eftermiddagen blev det en tur till Holiday Club, middag på Broken med god hamburgare och en trevlig kväll i baren!

På lördagen var den stora dagen - Då Hector skulle prova att åka slalom för första gången i hans liv!

Efter en god frukost provade Hector pjäxor och skidor för att åka iväg till backarna. Det tar några minuter att gå från stugan till liftarna, så vi åkte på skidorna så långt vi kunde för att Hector skulle känna på hur det kändes.




Framme vid liftarna åkte Hector direkt upp i första knappliften utan problem! Hector har sån bra balans! Vi åkte ner för backen till nästa lift, och åkte barnbacken 2 gånger. Det gick så bra att vi tog vargliften upp och åkte sedan ner i Hermelinbacken.









Hector åkte jättebra för att vara första gången i sitt liv, helt otroligt! Nästa backe var lite större, vi åkte upp med Högåsliften och ner till "Kastrullen" där vi tog en fika, öl och sremska (stark korv, typ chorizo i ett stort grillat bröd med strimlad kål och dressing).



Efter en god lunch tog vi Sadelliften upp, det blåste ganska hårt när vi kom högt upp, men vackert väder med -3grader och sol. Nu började Hector bli trött och hade ont i benen, men det är ganska brant i det här området så han gjorde det fantastiskt bra att åka här på sin första skiddag!









Efter en heldag med slalom blev det Afterski på Fjällgården. Det var verkligen en heldag för Hector och många nya intryck! På kvällen gick vi ut på Dahlboms, där vi träffade några norrmän som bjöd oss på Champagne (Dom Perignon Magnum 3500kr/flaskan)!

Sedan gick vi vidare till Country Club där bandet Sator spelade, men efter ett tag gick vi tillbaka till Dahlboms igen där musiken var bättre.




Söndagen var full av sightseeing, då vi besökte Copperhill, Chokladfabriken, Rödkulleområdet, Ullådalen och vidare till Tännforsen. I Tännforsen tittade vi på den fantastiska igloo som de hade byggt upp i anslutning till vattenfallet, mycket sevärt! Igloon är ca 280m2!

 




Det har varit en helt fantastisk helg, och vi har hunnit med väldigt många saker! Jag är otroligt imponerad att Hector lärde sig att åka slalom så snabbt! Han har åkt i nästan hela Åres liftsystem, i både branta och långa backar! Det som brukar ta flera dagar att lära sig, lärde sig Hector på bara en dag.

Trots att det gick så bra, är Hector besviken över att han inte lärde sig åka som Ingemar Stenmark efter en dag, haha!

Här bjuder jag på två filmklipp från första backen:





Kommentarer
Postat av: emmaroos

Helt underbart!

2012-02-28 @ 22:07:51
URL: http://elrl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0