Lina bloggar: Cristians vistelse i Sundsvall är slut!

Hej allihopa!

Efter två och en halv vecka i Sundsvall är nu Cristian tillbaka i Spanien igen. Många av er Tropicaldansare lärde känna Cristian på Club Bachata och även på andra evenemang vi har varit på under maj/juni. Det har varit intensiva dagar för Cristian, med ca 3 timmars dansträning om dagen.

Cristian är jättenöjd med sin vistelse här i Sundsvall, och när jag pratade med honom senast så ville han inte åka tillbaka. Han tyckte om Sundsvall så mycket och även alla dansupplevelser som han har haft här! =)



Cristian blev ett riktigt fan av Tropical!


Cristian brinner för Rumba och Afrokubanskt, så han kom hit för att ta privatlektioner av vår duktiga Hector. Rumba och Afrokubanskt är Hectors specialitet och han har ett stort namn ute i världen när det gäller de danserna. Nu har Cristian fått ta del av Hectors kunskaper och jag har följt hans resa under de här veckorna.

Det syns verkligen stor skillnad på hur Cristian dansade när han kom hit första dagen och nu när han lämnade Sundsvall. Han var duktig redan när han kom hit, men har utvecklats enormt mycket efter privatlektionerna. Det syns att han har blivit upplärd av Hector, för nu har de samma typ av stil när de dansar. Cristian skojade om att han ska börja göra flätor i håret och ha en bandana i håret från och med nu! =)





I slutet av juni väntar en stor Rumbatävling som Cristian ska delta i, och Hector har gjort koreografin. Han har lovat att uppträdandet ska filmas, och vi kommer inte att vara sena med att publicera det på bloggen. Under de här veckorna har Cristian tränats upp i att dansa med knivar, precis som sin förebild Hector. I början fick han bara dansa med skedar för Hector, men i slutet av vistelsen gick han över till knivarna.

Han har även blivit upplärd i att dansa Abakua (afrokubanskt), ni vet när man har en dräkt på sig och en käpp. Hector gjorde ett uppträdande i Abakua på Club Bachata i november förra året, så många av er har sett dansen.

Vi tycker att det är jättekul att danselever reser så långt för att lära av oss. Det bästa sättet om man vill utveckla något speciellt i dansen är att ta saken i egna händer och ta privatlektioner. Ibland kommer man till en nivå då man kanske känner att det är svårt att komma vidare. Då gäller det att hitta "grenar" som man vill fortsätta att utvecklas inom, och det är en bra idé att besöka olika dansfestivaler eller lärare.

Vi önskar Cristian lycka till i tävlingen och vi kan nog vara säkra på att se honom i Sundsvall igen nästa år!


Kramar
Lina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0