Lina bloggar: Stegräkning!

Hej allihop!

Ikväll var det andra dagen på vår nya kursomgång, och det var Reggaeton och Cubamix som stod på schemat!

Det var en jätterolig kväll som startade med Latinamerikas tuffaste dans - Reggaeton! Vi började med att värma upp med de typiska Reggaetonstegen och mjuka upp kroppens alla delar. Det kan vara lite svårt i början med koordinationen och att kunna separera olika kroppsdelar när man ska "skaka loss" =)

Det gäller att ha lite tålamod bara, för det släpper allt eftersom! Vi ser redan enormt stor skillnad på er som har dansat 8 veckor med oss!




 


Efter att alla var uppvärmda, visade vi en liten koreografi som vi skulle träna på idag. Varje vecka visar vi nya steg, som i slutändan läggs ihop till en lång slinga. Stegen som vi lär ut på kurserna passar bra att dansa till vilken Reggaetonlåt som helst och stegen kan man dansa överallt, även på dansgolvet på Club Bachata! =)




 


Alla var jätteduktiga på Reggaetonkursen som vanligt! Vi ser redan fram emot nästa vecka, tiden bara flyger iväg när man har kul!


Pass nummer två för kvällen var Cubamix, och idag gjorde jag ett stegtest! Jag har alltid varit nyfiken på att veta hur många steg vi tar på ett Cubamix-pass, eftersom det är sån bra träning. Man svettas som bara den på vårt Cubamix-pass och man känner sig helt färdig i kroppen när man går hem. Det är en skön känsla, för samtidigt är man så glad och full av energi av den härliga musiken! 

Resultatet för Cubamix ikväll blev 7019 steg!!





Dagens tema var Bachata och det blev många korta steg till snabb musik =)

Jag ska även göra stegtestet nästa vecka på Cubamixen, för att se om det skiljer sig åt mellan våra olika teman. För er som vill hoppa på våra danskurser nästa vecka går det jättebra! Ni är varmt välkomna att känna dansglädjen med oss!


TACK ALLA FÖR IKVÄLL!

Lina 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0