Ny kursstart – BACHATA!

Hej dansvänner!

Wow vilken kväll det har varit! =) Ikväll har vi dragit igång kursblock 2 med Bachata!

På nybörjarnivån började Lina & Hector med att berätta vad Bachata är för typ av dans, dess ursprung och det som utmärker dansen!

Vi ställde oss sen på linje där vi fick lära oss grundstegen i Bachatan.
Ett, två, tre – markera!
Vi fick även lära oss att gå åt sidan, framåt, tillbaka, den klassiska Perrito och snurrar.

    

 

    

 

     



När alla hade lärt sig grundstegen gick vi sen ihop i par och provade att dansa tillsammans. Det gick superbra och alla lärde sig otroligt fort! Vi fick lära oss en tur som kursdeltagarna på nybörjarkursen brukar vanligtvis få lära sig lite senare under kursomgången. Men alla var så duktiga så vi gick lite fortare fram! =)



   

    


Turen vi fick lära oss är väldigt fin, med korsade händer och sen får tjejen snurra åt sidorna och till slut snurrar både tjejen och killen. Lite knixigt men till slut satte alla turen! =)

Kanonbra jobbat!!


På medelnivån gick vi igenom de snabba stegen som är lite av Tropicals signatursteg på medelnivån! Snabba steg och mycket att hålla reda på. Alla var jätteduktiga! Det är steg vi kommer att träna jättemycket på så känn ingen stress, det tar tid att lära sig stegen!


    

 
     

    

 

    


Vi fick sen se dagens tur som var svår men väldigt fin. Killarna fick jobba hårt idag med flera snurrar och mycket att hålla reda på.

Ikväll har vi verkligen fått lära oss att Bachata dansas med väldigt mycket känslor! I turen var det närhet och kärlek som snabbt byttes till bråk och distanstagande men som slutar med att killen drar tjejen tillbaka och det blir närhet, passion och kärlek till slut! Det slutade lyckligt med andra ord! =)

Ikväll har det var väldigt mycket skratt och vi tjejer fick lära oss att vi får inte springa tillbaka direkt till killen utan vara lite svåra. Det kan ju vara svårt för osams vill man ju inte vara, eller hur! =) Hela danskursen ikväll har varit som en stor dokusåpa! haha!

    

 

    

 


Det har verkligen varit en toppenkväll med otroligt mycket dans men också väldigt mycket skratt!

Vi avslutade kvällen med att alla dansade längst ena sidan av väggen! Riktigt snyggt när alla gjorde exakt likadant i en lång rad! =)


    

 

 



Tusen tack för ikväll!


Många Bachata-kramar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0