Lina bloggar: Typiska Hector-uttryck!

Hallå där!

På Tropicals danskurser är det alltid mycket skratt och glädje! Vi skämtar väldigt mycket med er alla under kursernas gång, och de finns några speciella ord som används flitigt av Hector!

De flesta orden är roliga påhitt som han själv har kommit på, när han blandar svenska och spanska, haha!
Vissa ord har blivit typiska ”Hector-ord” och det blir många gapskratt på kurserna när han säger dem! =)Här kommer de typiska Hector-orden:


Börrín Börrín:
En blandning av svenskans ord ”början” (kapat på mitten) och spanskans slutkläm ”ín”. Med detta menas att vi ska ta om turen från allra första början. Ibland kan han även säga ”från början början”.

Vamos payá!
Spanska som betyder “kom igen, nu kör vi!”:
Hector brukar alltid säga det i början av kurserna när vi ska starta igång.

Champion of the world:
Det säger Hector alltid när han är extra nöjd med er kursdeltagare! Speciellt om det är något steg som har varit lite klurigt och ni sätter det tillslut =)

Perrito:
Vårt påhittade Bachatasteg som har blivit lite av Tropicals klassiker! Ordet betyder egentligen ”hund” och innebär steget då vi går åt sidan, lyfter upp benet och fortsätter att dansa åt andra hållet!

”Passioooooon”:
Ett välbekant ord för er alla som dansar Bachata! Då vill Hector att ni ska leva er in i dansen extra mycket, njuta av den fina musiken och dansa med så mycket passion ni bara kan =)

Caffe latte:
Ett roligt påhitt av Hector som han säger lite då och då. Med det menas att stegen är lätta och att det inte blir någon match för er att klara av dem!

Cambio la mano:
Betyder att vi ska korsa våra händer, till exempel som förberedelse för en ny tur. Killen tar tjejens händer ikors. I Bachatan används detta uttryck flitigt, men även lite då och då i Salsan!

Pannkaka:
Ett till roligt påhitt av Hector! Det började med att han för flera år sedan ville säga ordspråket ”lätt som en plätt”. Istället tyckte han att det var lättare att säga ”pannkaka” och det har blivit ett roligt ord som sitter kvar! Det blir alltid många skratt när Hector säger det =)

Vamos en pareja:
Det säger Hector alltid efter uppvärmningen och det menas att vi ska gå ihop i par (och göra ringen).

När Hector slänger kepsen i golvet och utropar ”I looooove you”:
Då är han superglad över att ni har klarat något extra svårt! Då är han riktigt imponerade av er och ni kan känna er otroligt stolta!! =)Nu har ni ett litet roligt Hector-lexikon med de vanligaste fraserna på kurserna!!!

Danskram
LinaKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0